Смартфони

Які гаджети покажуть у 2024 році. Від флагманських смартфонів до консолей

Share
Час читання: 4 хв.

Ми вибрали найцікавіші та найочікуваніші гаджети року — від флагманських смартфонів та ігрових консолей до найнезвичайніших новинок.

Перші планшети-розкладачки.

Над концепцією складних планшетів, які суттєво розширять функціонал та можливості подібних гаджетів, на даний момент працює одразу кілька провідних техгігантів. Ось список основних переваг планшетів-розкладачок перед традиційними пристроями з одним дисплеєм:

Портативність та ергономіка. У складеному вигляді планшет з гнучким екраном буде набагато компактнішим за стандартний гаджет, що зробить його зручнішим пристроєм для повсякденного використання, у тому числі під час дороги на роботу.

Багатозадачність. У розкладеному стані великий екран планшета можна розділити на частини, щоб одночасно взаємодіяти з кількома додатками. Крім того, планшет можна буде використовувати як додатковий дисплей при роботі на ноутбуці або ПК.

Розширені можливості мультимедіа. Великий екран ідеально підходить для ігор, перегляду фільмів та читання електронних книг.

Передбачається, що перший пристрій випустить компанія Samsung, яка веде розробку гаджета, відомого на даний момент під назвою Galaxy Z Pad. Крім того, в 2024 році може з’явитися перша розкладачка Apple, яка, судячи з чуток, буде саме гнучкий планшет.

“Розумне” кільце Samsung

Компанія Samsung у 2024 році повинна представити принципово новий гаджет, який стане зручнішою альтернативою смарт-годинникам, електронним браслетам та іншим подібним пристроям, що відповідають за контроль здоров’я та взаємодію з іншими девайсами. Йдеться про «розумне» кільце, яке отримає оптичний датчик серцевих скорочень, електрокардіограф, а також ряд інших систем, які відповідають за моніторинг активностей користувача та стану його організму. Крім того, за допомогою кільця можна буде віддалено управляти смартфоном, планшетом чи телевізором.

У найближчі кілька років подібна концепція може почати користуватися високою популярністю через зручність у застосуванні та компактні розміри. Крім того, життєвий цикл роботи подібних пристроїв буде більшим, ніж у «розумних» годинників. Це зумовлено відсутністю дисплея, що інтенсивно витрачає запас акумулятора.

iPhone 16

Серед смартфонів однієї з найочікуваніших прем’єр традиційно стане дебют гаджетів Apple наступного покоління, намічений на вересень 2024 року. Компанія з Купертіно поки що остаточно не визначилася з дизайном iPhone 16, проте вже відомо про деякі потенційні зміни, у тому числі про можливість повернення до концепції з вертикальним розташуванням об’єктивів камер у стилі iPhone X або iPhone 12. Крім того, флагманські Pro-версії пристрою отримають екрани зі збільшеною діагоналлю, а на «молодших» версіях вперше з’явиться програмована кнопка Action Button, що дозволяє налаштовувати її функціонал самостійно.

Плюс до всього користувачів стане доступна нова сенсорна клавіша із зворотним тактильним зв’язком та датчиком сили для визначення ступеня натискання. За попередніми даними, при слабкому контакті вона активує камеру для зйомки, а при сильному для запису відео. Серйозні зміни чекають і на технічну складову: пристрої отримають більш продуктивний процесор наступного покоління, приріст оперативної пам’яті (у базових моделях), нові модемні чіпи 5G та адаптацію до стандарту Wi-Fi 7, а також більш просунуті камери.

Samsung Galaxy S24.

Головним конкурентом iPhone 16 стане новий флагман Samsung Galaxy S24, який дебютує вже в середині січня. Смартфон має зазнати суттєвої модернізації з упором на інтеграцію штучного інтелекту, спрямовану на спрощення повсякденних завдань: від перекладу іноземних мов у режимі реального часу, у тому числі під час онлайн-конференцій, до допомоги у зйомці та просунутого редагування контенту.

«Старша» версія Galaxy S24 Ultra збереже основну 200-мегапіксельну камеру, але при цьому втратить телеоб’єктив на 10 Мп з 10-кратним збільшенням, який замінять на потужніший 50-мегапіксельний датчик. Що стосується заліза, то за швидкодію відповідатиме найновіший процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 — один із найпотужніших чіпсетів для мобільних на Android. Плюс до всього Galaxy S24 Ultra стане першим смартфоном Samsung із підтримкою технології супутникового зв’язку.

Nintendo Switch 2

У вересні 2024 року повинна дебютувати ігрова консоль Nintendo наступного покоління — Switch 2. Вже відомо, що японці збережуть гібридну концепцію оригінальної моделі 2017 року, яку можна використовувати як у стаціонарному, так і в портативному режимі з бездротовими контролерами, що від’єднуються. Очікується, що приставка отримає восьмидюймовий LCD-екран, а потім, можливо, у Nintendo Switch 2 з’явиться і більш дорога версія з покращеним OLED-дисплеєм.

Не виключено, що геймерам стане доступна підтримка збільшення роздільної здатності зображення до формату 4K, оскільки ще три роки тому Nintendo запатентувала власну технологію апскейлінгу – масштабування роздільної здатності за допомогою нейромережі. Крім того, передбачається перехід на продуктивніші чіпи від Nvidia, а також значне збільшення обсягу вбудованої пам’яті – до 512 Гб. Зрештою, має бути передбачена підтримка зворотної сумісності, що дозволить запускати на новій приставці Nintendo ігри з консолі попереднього покоління.

Apple Vision Pro Lite.

У лютому 2024 року Apple запустить роздрібні продажі AR/VR-окулярів Vision Pro, функціонал яких поєднує в собі віртуальну та доповнену реальність. Гарнітура дозволяє користувачеві бачити справжній світ, але з виведеним поверх нього цифровим інтерфейсом, завдяки якому можна взаємодіяти з різними програмами, серфити в інтернеті, спілкуватися через FaceTime, переглядати відео та грати в ігри. При цьому, як очікується, продажі Vision Pro спочатку не принесуть Apple значного прибутку через досить високу вартість пристрою, що становить $3499.

Однак не виключено, що американці скоро випустять спрощену і дешевшу Lite-версію очок змішаної реальності. Така гарнітура могла б охопити набагато більшу аудиторію користувачів, а також відкриє додаткові можливості розробки більшої кількості додатків.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Гучне нововведення Apple отримало схвалення від влади

    Apple отримала сертифікат затвердження для нової функції здоров'я в Apple Watch, повідомляє MacRumors. Мова йде…

    16.09.2024

    Порт USB-C на iPhone 16 забезпечує надшвидку роботу

    Компанія Apple відмовилася від свого фірмового порту Lightning на користь USB-C з випуском серії iPhone…

    16.09.2024

    Штучний інтелект з умінням міркувати: можливості моделі О1 від OpenAI

    OpenAI випустила нові мовні моделі під назвою o1, які здатні вирішувати складні завдання крок за…

    16.09.2024

    Apple незадоволена якістю своїх Apple Watch SE: Чи вплине це на випуск

    Якщо ви мали можливість користуватися iPhone 5c, то знаєте, наскільки непрактичним був його пластиковий корпус.…

    16.09.2024

    HarmonyOS NEXT без сервісів Android буде представлений цього місяця

    Huawei, здається, нарешті готується відмовитися від статусу бета-версії для своєї операційної системи HarmonyOS. Як підтвердила…

    16.09.2024

    Ціни на iPhone 16 у Китаї вже знижуються, хоча продажі почнуться лише 20 вересня

    Офіційний старт продажу iPhone 16 запланований на 20 вересня в багатьох країнах світу, але на…

    16.09.2024