Шість причин перейти на iPhone з Android та чотири, щоб відмовитися

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

З тих пір, як iOS і Android стали повноцінними операційними системами і придбали мільйони користувачів, завжди виникало питання, яка з двох ОС краща. Суперечки на цю тему не припиняються до цього дня. Але правда полягає в тому, що жодну з цих платформ не можна назвати переможцем. І нові iPhone, і найсучасніші смартфони на Android по-своєму чудові і мають безліч цікавих функцій. Так що насправді, купивши iPhone та Android-смартфон, ви не помилитеся у своєму виборі. Однак деякі користувачі Android час від часу замислюються над тим, що їм хотілося б спробувати iPhone, щоб зрозуміти, про що насправді йдеться. Зрештою, у iPhone є вагомі причини, чому вони є найбільш продаваними смартфонами у світі і продовжують залишатися ними рік у рік.

Реклама

Отже, якщо ви користувач Android і давно думали про перехід на iPhone, то, можливо, наша нова стаття допоможе вам прийняти правильне рішення. Ми знайшли ряд причин, через які вам слід перейти на iPhone, і кілька причин, через які вам, можливо, краще залишатися на Android. Не забувайте, що iPhone – чудова альтернатива для користувачів Android-смартфонів.

Перейдіть на iPhone, якщо хочете спробувати екосистему Apple

Так звана екосистема Apple – одна з вагомих причин придбати iPhone, хоча вам також знадобиться придбати ще пару продуктів Apple, щоб повністю насолодитися всіма перевагами «яблучної» платформи.

Завдяки таким сервісам, як iCloud, ви можете миттєво синхронізувати всі свої пристрої Apple. Таким чином, ви можете почати читати статтю на Mac і швидко перейти на неї на своєму iPhone, якщо хочете продовжити читання в дорозі.

Найприємніше те, що ви також можете отримати доступ до iCloud через Інтернет, що дозволяє легко отримати доступ до всіх ваших файлів, даних і навіть зображень з інших пристроїв, навіть з комп’ютера на Windows або мобільного пристрою на Android.

Перейдіть на iPhone, якщо хочете спробувати iMessage

Ще одна перевага iPhone – це фірмовий сервіс обміну повідомленнями iMessage. При його використанні ви отримаєте низку переваг у порівнянні з іншими месенджерами. По суті, отримуєте програму для обміну миттєвими повідомленнями, таку як WhatsApp, яка бездоганно працює з іншими пристроями Apple. Ви можете спілкуватися, обмінюватися фото, відео та файлами і навіть дзвонити людям за допомогою FaceTime. Не говорячи вже про те, що у вас також з’явиться безліч ексклюзивних функцій, які ви просто не зможете використовувати в листуванні з користувачами Android.

Перейдіть на iPhone, якщо хочете отримати доступ до ексклюзивних відеоігор

Для Android-пристроїв є безліч цікавих програм та ігор, які можна знайти в багатьох онлайн-магазинах програм. Однак для iOS-пристроїв існують ексклюзивні ігри та програми, які ви більше ніде не знайдете – принаймні в іншій мобільній операційній системі. Також є мультиплатформні ігри, які при цьому найкраще оптимізовані для iOS. Тому якщо ви любите пограти в мобільні ігри, то iOS може стати для вас найкращим вибором.

Перейдіть на iPhone, якщо хочете отримати доступ до програм раніше, ніж власники Android-пристроїв

Дивно, але факт: більшість програм спочатку з’являються на iPhone і лише потім виходять на Android. Справа в тому, що моделей iPhone у рази менше, ніж моделей Android-пристроїв, а тому розробникам простіше спочатку запустити свої програми в App Store. Ось чому ви побачите безліч додатків, які спочатку доступні на iPhone, а Google Play Store потрапляють тільки через кілька тижнів або місяців. Це також іноді відбувається з великими оновленнями вже існуючих програм та ігор. Більш важливі оновлення програм часто виходять спочатку на iPhone, а потім стають доступними на Android.

Візьмемо, наприклад, Procreate. Ця програма була вперше створена для iPad і довгі роки залишалася ексклюзивною програмою для планшетів Apple. Зовсім недавно розробники Procreate випустили версію програми для смартфонів і вгадайте, де він з’явився першим? Звісно ж на iPhone. А ось користувачі Android ще чекають, коли отримають до нього доступ.

Перейдіть на iPhone, якщо хочете потім його легко та швидко перепродати

Навіть якщо ви спробуєте iPhone і вирішите, що він вам не підходить, за бажання вам буде простіше продати його іншому. Зрештою, багато людей хочуть купити уживаний iPhone за набагато нижчою ціною, ніж новий. Через логотип Apple на задній панелі iPhone люди, як і раніше, готові платити більше за уживаний смартфон, щоб отримати саме iPhone. Доведено, що iPhone мають більш високу ліквідність на вторинному ринку, ніж Android-смартфони і продати уживаний iPhone можна дорожче, ніж такий же флагманський апарат на Android, навіть якщо новий він коштував дорожче, ніж той самий смартфон Apple.

Перейдіть на iPhone, якщо хочете безпечнішу платформу, ніж Android

iOS в цілому набагато безпечніше, ніж Android, і це ще одна перевага iPhone. Зламати iPhone, як і раніше, набагато складніше, ніж пристрій Android.

Завдяки всім функціям безпеки Apple кіберзлочинцю стає складніше проникнути у ваш iPhone. Майте на увазі, що це (читай, злом iPhone) не неможливо, і вам все одно доведеться бути обережним з підозрілими посиланнями, які ви відкриваєте, і з даними, якими ви ділитеся, але iPhone, як і раніше, більш безпечний, ніж смартфон на Android .

Не переходьте на iPhone, якщо хочете завантажувати програми зі сторонніх джерел

Завантаження програм з різних джерел, обминаючи Google Play, — одна з найкращих функцій Android. А ось власники iPhone можуть встановлювати програми виключно з App Store. Можливо, все зміниться найближчими роками, тим більше що в ЄС хочуть покласти край такій собі монополії Apple на ринку мобільних iOS-додатків.

Звичайно, завантаження програм зі сторонніх магазинів також означає, що ви ризикуєте заразитися вірусом, якщо завантажте програму з сумнівних веб-сайтів.

Не переходьте на iPhone, якщо ви хочете максимально персональний пристрій

На відміну від Android, iPhone не так багато можливостей налаштування та персоналізації. Звичайно, ви можете використовувати ярлики та кілька обхідних шляхів, щоб трохи змінити домашній екран вашого iPhone, але ви, як і раніше, не можете розміщувати програми або віджети в будь-якому місці екрана.

З іншого боку, Android дозволяє легко розмістити на головному екрані стільки додатків і віджетів, скільки ви хочете, і в порядку, який вам потрібен. Якщо вам не вистачає цих можливостей, вам краще дотримуватися Android. Крім того, для Android-пристроїв існує безліч різних тем, які здатні змінити інтерфейс користувача смартфона до невпізнанності.

Не переходьте на iPhone, якщо не бажаєте труднощів з перенесенням всіх ваших даних

При переході з Android на iPhone ви, швидше за все, втратите частину своїх даних, будь то зображення, файли або просто базові дані, вам доведеться починати з нуля. Поки що функція перенесення даних з Android-смартфону на iPhone далека від досконалості, незважаючи на всі зусилля Apple.

Більше того, деякі ваші улюблені програми можуть бути недоступні в App Store для iPhone. І якщо ви не знайдете альтернативу улюбленому додатку, вам доведеться відмовитися від його використання з переходом на iPhone.

Не переходьте на iPhone, якщо не готові до витрат

Потрібно визнати, що вхід в екосистему Apple обходиться в копійчину. Apple протягом довгих років зберігає імідж преміального бренду, і всі її пристрої стоять відповідно. Звичайно, виробники Android-пристроїв теж роблять так. Ви можете знайти топовий Android-смартфон вартістю кілька тисяч доларів. Але ви також можете купити фантастичний за своїми характеристиками апарат дешевше за 800 доларів. В цілому, на ринку Android-смартфонів більше можливостей, і ви, напевно, знайдете телефон преміум-класу за меншу ціну, ніж просить Apple за свої iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: