Як швидко очистити телефон, якщо не вистачає пам’яті

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Проблема, яка, напевно, знайома кожному користувачеві смартфонів – не помітив, як пам’ять пристрою заповнилася. Особливо якщо це старенька модель з 64 Гбайт пам’яті.

Реклама

Щоб звільнити пам’ять на смартфоні, спочатку зазвичай видаляються або вивантажуються відео, потім руки доходять до фото і встановлених програм. Однак на певному етапі настає момент, коли видаляти вже нема чого, а місця все одно немає. У цьому випадку час чистити кеш месенджерів.

Пам’ять телефону заповнена: що робити

Сучасні месенджери, у тому числі Telegram, мають дивовижний талант засмічувати простір. Зайдіть в налаштування свого смартфона, вивчіть розклад по сховищу – швидше за все, програма займає кілька гігабайт.

Справа в тому, що месенджери влаштовані таким чином, що зберігають усі надіслані вам медіафайли у вбудованій пам’яті смартфона. І в цьому є свій «плюс» – це заощаджує мобільний трафік, але плачевно позначається на вільному місці у пам’яті смартфона.

Якщо ви активний користувач Телеграма, зайдіть у месенджер з телефону та виконайте наступний порядок дій: «Налаштування» → «Дані та пам’ять» → «Використання пам’яті» → «Очистити кеш Telegram».

Подібне чищення щомісяця гарантує повернення кількох Гбайт пам’яті. А найголовніше – ваші файли нікуди не подіються і якщо потрібно, вони провантажаться знову. Головне – не видаляти самі листування та чати.

Так само можна перевірити налаштування в інших месенджерах, навіть WhatsApp, і очистити кеш там.

І так само можна робити з TikTok, YouTube та іншими програмами, які відрізняються невгамовним апетитом. За аналогією з месенджерами вони автоматично завантажують контент на ваш пристрій, щоб ви могли гортати стрічку без ривків.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: