Categories: Смартфони

Нова вразливість дозволяє зламати Android-смартфон за 10 секунд

Share

У сучасному світі повно експертів з безпеки, які відмінно розбираються в програмуванні і можуть зламати майже будь-який електронний гаджет. Велика їх частина трудиться на благо людства, однак якісь окремі особистості проти нього. Сьогодні, 7 травня 2018 року, фахівцям вдалося виявити нову вразливість, яка, за їхніми словами, здатна зламати майже будь-який Android-смартфон всього за 10 секунд. Пролом в системі захисту отримала назву GLitch.

Експерти з безпеки досліджували вразливість Rowhammer, яка була виявлена ​​кілька місяців тому. У підсумку, після проведеного дослідження, їм вдалося знайти ще одну, в основі якої лежить JavaScript. За допомогою проломи GLitch, а фахівці назвали її саме так на честь бібліотеки графічних кодів WebGL, можна зламати телефон на базі операційної системи Android, причому для цього не буде потрібно якесь стороннє ПО – тільки веб-браузер.

Знайти пролом в системі захисту ОС Android вдалося членам дослідницької групи VUSec, які протестували кілька мобільних пристроїв. Найсильніше уразливості GLitch схильні телефони, в основі яких лежать процесори Snapdragon 800 і 801. Крім того, скрипт без будь-яких складнощів спрацьовує на всіх старих телефонах, на кшталт LG Nexus 5, HTC One M8 і LG G2, причому навіть якщо вони використовують новітнє ПО. Злому відбувається автоматично і не займає більше 10 секунд.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб зламати більш сучасний телефон потрібно вносити зміни в код GLitch, тобто робити роботу JavaScript витонченішою і складною. Зараз фахівці намагаються за допомогою своєї проломи навчитися зламувати будь-які мобільні пристрої, в тому числі сучасні. Чи вийде це зробити – чи вдасться дізнатися вже через кілька тижнів, тому як завершити дослідження фахівці планують до кінця травня.

Як запевняють фахівці, поки що всі старі телефони уразливі перед GLitch, причому не допомагають навіть патчі для системи безпеки. Для повного закриття пролому необхідні оновлені драйвера від виробників процесорів, але чи стануть їх випускати чіпмейкери для вже застарілих комплектуючих – велике питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Функції штучного інтелекту в iOS 18 можуть вийти в статусі бета-версій

    В останньому випуску розсилки Марка Гурмана для Bloomberg він повідомляє , що довгоочікувані функції штучного інтелекту для…

    26.05.2024

    Оновлення Windows 11 24H2 можливе лише двома способами

    Microsoft почала писати перші частини коду ядра Windows мовою програмування Rust минулого року. З оновленням…

    26.05.2024

    iOS 18 дозволить користувачам перефарбовувати іконки програм та розміщувати їх у будь-якому місці екрану

    Як повідомляє Марк Гурман у своєму останньому розсиланні Power On, iOS 18 надасть користувачам більше можливостей для…

    26.05.2024

    В мережу потрапили живі зображення Motorola Razr 50 (2024)

    Повільно, але впевнено Motorola перетворила Razr з телефону, покликаного повернути епоху, коли модель Razr була…

    26.05.2024

    Ілон Маск заявив, що вся сучасна зброя керована людиною, застаріла

    Людина тисячоліттями, домінуючи на полях битв, починаючи від бронзового віку і ранніх часів, закінчуючи Сталінградської…

    26.05.2024

    Офіційно представлена ​​ігрова консоль Anbernic RG Cube

    Компанія Anbernic офіційно презентувала свою нову ігрову консоль RG Cube. Пристрій виконаний у форм-факторі портативної…

    26.05.2024