Смартфони

Експерти показали, як виглядатимуть iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max

Share

Нещодавно MacRumors отримав нову інформацію про лінійку iPhone від Apple 2024 року, зокрема про прототипи пристроїв Pro. Ми створили серію макетів, заснованих на внутрішніх розробках Apple, і хоча прототипи ще не зовсім завершені, наші зображення представляють найчіткіше уявлення про те, що ми можемо очікувати від наступного покоління iPhone на даний момент часу.

Спираючись на вигнуті краї та титанову рамку, які Apple представила в iPhone 15 Pro, наступне покоління iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max матиме збільшений розмір дисплея та нову ємнісну кнопку “Захоплення”.

Як повідомляють численні джерела, iPhone 16 Pro (кодова назва Diablo) та iPhone 16 Pro Max (кодова назва Lightning) матимуть більші дисплеї, розміром 6,3 дюйма та 6,9 дюйма, порівняно з 6,1 дюйма та 6,7 дюйма. Одне з можливих пояснень цієї зміни пов’язане з 5-кратною тетрапризмовою камерою Telephoto, яка, як очікується, буде доступна в обох моделях iPhone Pro цього року. У лінійці iPhone 15 лише більший iPhone 15 Pro Max оснащений 5-кратним телефотооб’єктивом, а менший iPhone 15 Pro – ні. Збільшений розмір пристроїв цього року дасть Apple можливість додати тетрапризмову телефотокамеру в iPhone 16 Pro і 16 Pro Max.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча загальний форм-фактор і загальний дизайн iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max залишалися незмінними протягом усього етапу розробки Apple, компанія експериментувала з різними деталями дизайну пристроїв. Всього було протестовано чотири конфігурації кнопок, і, схоже, Apple зупинилася на дизайні кнопок, схожому на той, що був на iPhone 15 Pro, але з додатковою кнопкою на правій стороні iPhone.

Як і у випадку з iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, обидві моделі Pro в лінійці iPhone 16 будуть оснащені багатофункціональною кнопкою Action. Кнопку можна налаштувати на виконання різних функцій, залежно від уподобань користувача. Хоча Apple експериментувала з більшими розмірами та різним дизайном кнопки “Дія”, поточна проектна документація свідчить про те, що кнопка “Дія” буде такого ж розміру, як і в поточному iPhone 15 Pro.


Попередній дизайн кнопки “Дія”, розроблений під кодовою назвою Atlas, був задуманий як більша ємнісна кнопка з датчиком сили. З огляду на те, що в останніх моделях iPhone 16 Pro і Pro Max ця велика кнопка не передбачена, майбутнє проекту Atlas залишається незрозумілим, і не виключено, що Apple відмовилася від проекту Atlas на користь стандартної механічної кнопки “Дія”.

У жовтні Weibo-витік “Instant Digital” стверджував, що iPhone 16 Pro матиме кнопку “Дія”, яка буде розташована врівень з рамкою пристрою. Хоча внутрішня документація, яку бачив MacRumors, підтверджує цю заяву, вона була характерною особливістю попереднього етапу розробки “Proto1”. У поточному дизайні “Proto2”, який ми бачили, кнопка “Дія” більше не знаходиться на одному рівні з рамкою і вже не така велика.

На правій стороні моделей iPhone 16 Pro з’явилася абсолютно нова кнопка “Зйомка”, яку ми демонстрували на наших грудневих рендерах стандартних моделей iPhone 16. Очікується, що кнопка Capture, розроблена під кодовою назвою Nova, буде кнопкою ємнісного типу з датчиком сили натискання, і Марк Гурман з Bloomberg нещодавно підтвердив, що вона буде використовуватися для зйомки відео. Вона розташована під кнопкою живлення, а це означає, що на американських моделях Apple переміщує антену mmWave з правого боку пристрою на лівий. Кнопка зйомки буде на одному рівні з рамкою iPhone і не буде виступати, як кнопки живлення та гучності.


Що стосується матеріалів, то в iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max буде використовуватися той же титан 5-го класу (Ti-6Al-4V), що і в iPhone 15 Pro, без істотних змін в загальній обробці. Що стосується кольорів, то прототипи Apple використовують “сріблястий” колір, який Apple позиціонує як “білий титан”. Документація свідчить про те, що Apple поки що використовує існуючі кольори з iPhone 15 Pro і Pro Max для тестування, з планами додати ще один варіант кольору. На жаль, наразі немає жодних подробиць про новий колірний варіант.

Хоча створені нами макети точно відображають поточний дизайн iPhone 16 Pro і Pro Max, завжди можливі зміни, оскільки пристрої все ще перебувають на ранній стадії розробки, і Apple може внести подальші зміни в дизайн.

Щоб дізнатися більше про те, чого очікувати від лінійки iPhone 2024 року, відвідайте наші спеціальні сторінки з оглядом чуток про iPhone 16 і iPhone 16 Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Створено унікальну флешку яка прослужить понад 200 років

    Коли ви купуєте флешку, ви звертаєте увагу на три параметри: обсяг, продуктивність і стійкість до…

    20.05.2024

    Експерти назвали плюси та мінуси нових iPad Pro M4 2024

    Як і раніше, новий iPad Pro є у двох варіантах: з діагоналлю 11 та 13…

    20.05.2024

    Шахраї вимагають гроші за листування до WhatsApp – що робити

    Останнім часом шахраї все частіше використовують месенджери для розлучення громадян на гроші. Не є винятком…

    20.05.2024

    Вже завтра відбудеться презентація Microsoft Build 2024: де дивитись пряму трансляцію

    Компанія Microsoft готується до своєї найбільшої щорічної конференції Microsoft Build 2024. Захід пройде в офлайн-форматі…

    20.05.2024

    iOS 18 буде використовувати штучний інтелект у сповіщеннях, календарі та фоторедакторі

    Інсайдер і журналіст Марк Гурман з Bloomberg розкрив деякі подробиці про можливості штучного інтелекту в…

    20.05.2024

    Xiaomi запустила в глобальний продаж планшети Redmi Pad Pro з 12,1-дюймовим екраном

    Xiaomi розпочала продаж глобальних версій планшета Redmi Pad Pro, які близько місяця тому дебютували на…

    20.05.2024