Надширококутна камера iPhone 16 Pro, отримає серйозне оновлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами аналітика Apple Мін-Чі Куо (Ming-Chi Kuo), моделі iPhone 16 Pro стануть першими, які матимуть більше одного 48-мегапіксельного датчика, залишивши телефотокамеру єдиним об’єктивом з роздільною здатністю 12 мегапікселів на задній панелі.

У своїй статті на Medium Куо пояснив, що надширококутна камера iPhone 16 Pro буде оснащена 48-мегапіксельним сенсором. Оновлення повинно дозволити камері захоплювати більше світла, що призведе до покращення фотографій при зйомці в режимі 0,5×, особливо в умовах низької освітленості.

Моделі iPhone 14 Pro, iPhone 15 і iPhone 15 Pro вже мають 48-мегапіксельну основну камеру, яка використовує технологію “бінування пікселів” для об’єднання даних з чотирьох пікселів сенсора в один “суперпіксель” для покращення зйомки в умовах низької освітленості. Очікується, що в моделях iPhone 16 Pro ця технологія пошириться і на надширококутний об’єктив, який наразі має 12-мегапіксельну роздільну здатність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це також означає, що моделі iPhone 16 Pro зможуть знімати 48-мегапіксельні фотографії у форматі ProRAW в режимі Ultra Wide. Ці фотографії зберігають більше деталей у файлі зображення для більшої гнучкості редагування і можуть бути надруковані у великих розмірах.

Минулого року аналітик International Securities Джефф Пу стверджував, що iPhone 16 Pro буде оснащений 48-мегапіксельною камерою Ultra Wide. Лише кілька місяців по тому на китайському сайті соціальних мереж Weibo з’явилися нові подробиці про план Apple щодо оновлення надширококутної камери. Тепер, коли Куо підтримав ці чутки, оновлення виглядає дуже ймовірним.

Очікується, що у 2025 році iPhone 17 Pro завершить перехід задньої камери на 48-мегапіксельні сенсори, що наблизить технологію до телеоб’єктива.

Куо додав, що iPhone 16 Pro буде оснащений тетрапризною камерою Telephoto, представленою в iPhone 15 Pro Max. Куо також повідомив, що в лінійці iPhone 17 з’явиться оновлений блок фронтальної камери з 24-мегапіксельним сенсором і шестиелементним об’єктивом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.