5 хороших смартфонів, які варто купити у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2023 рік запам’ятався аж ніяк не тільки виходом iPhone 15 Pro в титановому корпусі, а й досить дивною презентацією Apple на Геловін, на якій не показали приблизно нічого нового. Традиційно фанати яблучної техніки не звертають увагу на нові Андроїд-смартфони і дуже даремно: відомі виробники в 2023 році запустили безліч нових смартфонів, кожен з яких не тільки гарний зовні, але і має приголомшливі характеристики. Якщо ви думаєте, що всі вони схожі один на одного, то сильно помиляєтеся – погляньте на огляд Маркеса Браунлі: практично кожен гаджет має унікальний зовнішній вигляд!

Google Pixel 8

Фанати Apple можуть як завгодно обожнювати iPhone 15, але потрібно визнати – Google Pixel 8 об’єктивно крутіший за всіх у 2023 році. Новинка має шикарну начинку у вигляді нового чипа Tensor G3, а також компактні розміри всупереч моді (екран зменшився на 0,1 дюйма). До того ж у ньому з’явилася підтримка 120 Гц навіть у базовій версії, але найголовніше – велика кількість фішок на основі нейромереж, завдяки яким він фактично став першим ШІ-смартфоном.

Pixel 8 традиційно оснастили чудовими камерами з підтримкою поліпшення знімків на основі нейромереж, але основна фішка – у підтримці оновлень протягом 7 років! Так що, тепер є сенс витратити на смартфон від 30-35 тисяч гривень і не пошкодувати. Ну, а Apple тільки належить оснастити Siri підтримкою нейромереж в iOS 18.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Motorola Razr 40

Особисто мені подобається як Motorola вже не перший рік нагадує користувачам про себе, щорічно випускаючи складні смартфони Razr. Цього року з’явилося відразу дві моделі, одна з яких (бюджетна версія Razr 40) шалено хороша. Приблизно за 30 000 гривень ви отримуєте ультрамодний зовнішній вигляд, а також непогану начинку. Тут і чип Snapdragon 7 Gen 1, і 8 Гб оперативки, і навіть швидка зарядка на 30 Вт.

Радує і камера на 64 Мп, яка робить знімки на рівні флагманів. А ще вам сподобається фронталка, розташована на задній кришці! Але в чому недолік? Мабуть, у – це занадто маленький зовнішній дисплей, на якому нічого толком не можна зробити на відміну від старшої моделі. Проте, недорогий складаний смартфон вийшов дуже цікавим, і ви даремно не звернули на нього увагу!

Redmi K70 Pro

У свідомості багатьох фанатів Apple компанія Redmi випускає тільки дешеві смартфони, які після iPhone навіть соромно тримати в руках. А ось і ні: наприкінці листопада бренд представив Redmi K70 Pro з найяскравішим OLED-екраном, у якого на цей момент просто немає рівних. А ще в пристрій встановлено спеціальні температурні датчики, дані з яких аналізує ШІ.

Окремої згадки заслуговує спецверсія Redmi K70 Pro Champion Edition, яка виконана в колаборації з Lamborghini і має нереально крутий вигляд. Немає сенсу говорити про решту начинки – тут найтоповіше залізо. Після такого навіть титановий iPhone 15 Pro Max здасться трохи ущербним!

iQOO Neo 9

Під кінець року свої новинки випустив і суббренд vivo – iQOO. Компанія показала недорогий смартфон Neo 9, який вирізняється не тільки хорошим залізом (Snapdragon 8 Gen 2), а й зовнішнім виглядом, що запам’ятовується. Принаймні, виробник завжди з розумом підходив до дизайну блоку камер, під яким ховається датчик Sony і оптична стабілізація для максимально чіткої зйомки.

iQOO Neo 9 позиціонується як ігровий смартфон – не дарма. Це підкреслює хороший екран з підтримкою 144 Гц, швидка оперативка LPDDR5X і навіть спеціальний дисплейний чіп для поліпшення зображення. А ціна – просто топчик порівняно з дорогими аналогами.

Samsung Galaxy S23 FE

У 2023 році Samsung нарешті представила довгоочікуваний Galaxy S23 FE – фанатську версію свого флагмана. Зазвичай модель цікава поєднанням непоганих характеристик і прийнятною ціною – те ж саме вийшло і зараз. Яскравий дисплей, впізнавані риси дизайну від основного Galaxy і навіть дві версії з різними процесорами – Exynos 2200 і Snapdragon 8 Gen 1. Комусь таке залізо не припало до душі, але за фактом недорогий смартфон Самсунг закриє ваші потреби на найближчі роки – щонайменше, до виходу наступної моделі.

При створенні пристрою економили на багатьох комплектуючих, але без фанатизму, тому відмінності від інших моделей все ж є. Спочатку багатьох відлякала ціна, але як відомо смартфони Samsung швидко дешевшають. Вже зараз можна знайти його за 25 000 гривень, що набагато вигідніше, ніж який-небудь iPhone SE!

У 2024 році Apple повинна представити iPhone SE 4. Ось тільки чудес від смартфона чекати не варто: краще заздалегідь визначитися із заміною, щоб не викинути гроші на вітер! Обирайте будь-який гаджет – точно не помилитеся!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.