Новий iPhone 15 чи 15 Plus: 11 функцій, які потрібно випробувати першими

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Почати роботу з iPhone 15 або 15 Plus досить просто. Функція “Швидкий старт” швидко виконає свою роботу: перенесе дані зі старого iPhone, дасть змогу налаштувати FaceID, активувати Hey Siri, Apple Pay і багато іншого.

Але це тільки початок. Щоб отримати максимальну віддачу від iPhone 15 або 15 Plus, є й інші налаштування, які ви, можливо, захочете спробувати. І хоча пристрій може здатися досить простим, чим глибше ви в нього занурюєтеся, тим більше розумієте, як багато можливостей ви можете розкрити.

Представляємо вашій увазі 11 порад щодо налаштування та використання вашого нового iPhone 15 або 15 Plus, які допоможуть вам з легкістю почати роботу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ці поради також підійдуть для більшості iPhone зі встановленою iOS 17, за винятком випадків, коли це зазначено.

1. Налаштуйте свій Apple ID

Якщо ви хочете отримати максимум від свого iPhone 15 або 15 Plus (а, зізнатися, це так), то вам потрібно дізнатися, як створити Apple ID. З його допомогою ви зможете отримати доступ до безлічі корисних речей: від App Store і iCloud до FaceTime і Apple Music. Ви також зможете здійснювати покупки і знайти свій iPhone, якщо раптом втратите його, про що ми розповімо нижче.

Apple ID абсолютно безкоштовний, і вам буде запропоновано створити його під час налаштування пристрою. Якщо ви пропустили цей крок, не хвилюйтеся, вам просто потрібно запустити додаток App Store, торкнутися значка облікового запису (у правому верхньому кутку) і вибрати “Створити новий Apple ID”. Потім просто дотримуйтесь підказок.

2. Обмежте час автономної роботи

Однією з переваг оновлення до iPhone 15 є збільшений час автономної роботи пристрою. Ви отримаєте до 20 годин відтворення відео з iPhone 15 і до 26 годин відтворення відео з iPhone 15 Plus, але не забувайте вичавлювати з акумулятора максимум.

Один із найкращих способів – тримати батарею в діапазоні від 20 до 80 %. Один із найпростіших способів залишатися в межах верхньої межі – навчитися обмежувати заряд iPhone до 80 відсотків. В iOS 17 є вбудована функція, яка дає змогу це зробити, тож перейдіть до “Налаштувань”, натисніть “Батарея” і виберіть “Здоров’я батареї та зарядка”. Потім виберіть пункт Оптимізація зарядки і виберіть обмеження 80 %.

3. Створіть постер для контактів

Дізнавшись, як створити постер для контактів на iPhone, ви зможете налаштувати своє відображення на iPhone інших людей. Це не тільки дасть вам змогу контролювати, як ви з’являєтеся у вашому власному застосунку “Контакти” або в застосунку іншого користувача iPhone, ваш плакат також відображатиметься на телефоні контакту, коли ви телефонуєте йому. Це схоже на створення візитної картки, тільки набагато цікавіше.

Щоб почати роботу, відкрийте застосунок “Контакти”, натисніть на свою картку, яка з’явиться у верхній частині екрана, потім виберіть “Фото і плакат контакту”. Тепер натисніть Продовжити, якщо налаштування виконується вперше, в іншому разі натисніть Редагувати та виберіть Налаштувати. Тепер ви можете вибрати плакат, використовуючи свіжу фотографію, наявне зображення, Memoji або ініціали. Є можливість змінити кольори, шрифт і багато іншого.

4 Активуйте функцію Знайти мій iPhone

Важливо, щоб ви активували функцію Find My на своєму iPhone. Це допоможе вам визначити місцезнаходження пристрою, якщо він раптом загубиться або буде вкрадений. Вона передаватиме дані про місцезнаходження вашого iPhone в iCloud, і ви зможете дозволити довіреним особам також знати про ваше місцезнаходження. Знаючи, як знайти загублений або вкрадений iPhone, ви можете зробити своє життя набагато менш напруженим.

Щоб увімкнути функцію Find My, відкрийте додаток “Налаштування”, торкніться свого імені та виберіть Find My. Тепер натисніть Знайти мій iPhone і увімкніть його. Ви також можете вибрати пункт “Поділитися моїм місцем розташування”. Після цього ваш iPhone можна буде знайти (наприклад, зайти на сайт iCloud.com, увійти в систему під своїм Apple ID і подивитися, де знаходиться ваш пристрій). Щоб переконатися, що ваш iPhone можна знайти на карті, вам також потрібно перейти до “Налаштувань”, вибрати “Конфіденційність і безпека”, вибрати “Служби визначення місцеположення” і переконатися, що ви ввімкнули “Служби визначення місцеположення”.

5. Увімкніть AirDrop/NameDrop

Одна з найкорисніших функцій iPhone 15 – можливість передавати файли на інші пристрої Apple за умови, що вони перебувають у зоні дії Wi-Fi і Bluetooth. Це означає, наприклад, що ви і ваш друг можете легко обмінюватися зображеннями між вашими iPhone.

Навчитися користуватися AirDrop на iPhone дуже просто, і ви можете налаштувати цю функцію, якщо перейдете в застосунок “Налаштування”, торкнетеся “Загальні”, виберете “AirDrop” і виберете варіант “Лише контакти” або “Усі” на 10 хвилин. Перший варіант обмежить використання AirDrop тільки знайомими вам людьми, а другий дасть змогу будь-якому користувачеві iPhone передавати файли з вашого пристрою – що дуже важливо, протягом обмеженого часу для забезпечення конфіденційності та безпеки.

Ви також можете використовувати свій iPhone 15 для надсилання контактної інформації на інший iPhone, зсунувши верхню частину пристрою в бік іншого. Переконайтеся, що ввімкнено функцію Bringing Devices Together. Потім дізнайтеся докладніше про те, як використовувати NameDrop на iPhone.

6. Використовуйте додаток Здоров’я

Додаток “Здоров’я” отримав оновлення, і він став кращим, ніж будь-коли раніше, навіть допомагає діагностувати тривогу та депресію. Для цього вам потрібно навчитися користуватися опитувальником психічного здоров’я – по суті, зайдіть у “Здоров’я”, виберіть “Огляд” і “Опитувальник психічного здоров’я”. Застосунок “Здоров’я” також дає змогу синхронізувати фітнес-трекери та Apple Watch, а також стежити за станом серця, слухом, прийомом ліків і багатьом іншим. Натисніть “Огляд” і пограйте.

Однак перед цим варто розібратися з основами. Додаток “Здоров’я” дає змогу вводити інформацію, яка може виявитися корисною в надзвичайній ситуації, надаючи першим особам доступ до життєво важливих даних. Заповніть цю інформацію: запустіть застосунок “Здоров’я” і торкніться свого профілю в правому верхньому кутку. Потім виберіть Medical ID і заповніть інформацію про здоров’я, наприклад, про стан здоров’я, алергію, ліки, групу крові, вагу та зріст. Ви також можете додати контакт для екстреної допомоги.

7. Налаштуйте центр керування

Найімовірніше, ви часто користуєтеся Центром керування, і якщо ви не впевнені, де він розташований, просто проведіть пальцем вниз від правого верхнього кута екрана, і ви його побачите. Щоб найкорисніші функції Центру управління були у вас під рукою, вам слід дізнатися, як редагувати Центр управління на iPhone. Просто відкрийте застосунок “Налаштування”, виберіть пункт “Центр управління” і або натисніть на червоний символ видалення поруч із функцією і натисніть “Видалити”, або натисніть на зелений символ плюса поруч із функцією, яку ви хочете додати. Ви можете змінити розташування функцій, якщо натиснете й утримаєте значок із трьома лініями поруч з однією з них і перетягніть її на місце.

8. Налаштуйте пошту

Звичайно, в наші дні електронна пошта вже трохи застаріла, але вона все ще дуже добре використовується, тому вам потрібно десь зручно її зберігати. Для більшості людей підійде додаток Mail, який можна швидко налаштувати для роботи з більшістю основних поштових провайдерів, включно з iCloud, Microsoft Exchange і Gmail. Зробити це досить просто: запустіть застосунок “Налаштування”, виберіть “Пошта”, натисніть “Облікові записи”, виберіть “Додати обліковий запис” і виберіть постачальника послуг електронної пошти. Тепер заповніть усі дані та натисніть зберегти.

Ви також можете налаштувати додаток Mail. Вам не потрібні дворядкові прев’ю ваших листів? Тоді натисніть “Попередній перегляд” і змініть його на відсутність або один, три, чотири або п’ять рядків. Ви також можете відображати мітки “Кому/Як”, змінити функцію гортання і вирішити, чи хочете ви впорядкувати листи за темами.

9. Увімкнути рівень камери

Звичайно, ваш iPhone 15 – це не просто телефон: для багатьох це ще й фантастична камера. Але якщо ви хочете вивести свої знімки на новий рівень, то вам потрібно, щоб вони були добре налаштовані. У цьому вам допоможе рівень – інструмент, який покаже нахил ліворуч і праворуч і дасть змогу краще розташувати пристрій.

Дійсно, щойно ви дізнаєтеся, як увімкнути рівень камери iPhone, ви зможете робити якісніші пейзажні знімки. Просто відкрийте додаток “Налаштування”, виберіть “Камера” і ввімкніть “Рівень”. Після цього ви можете відкрити застосунок “Камера”, перевернути телефон у горизонтальне положення і скористатися орієнтирами.

10. Організуйте головний екран

Після того як ви опануєте свій iPhone, ви зрозумієте, які додатки ви схильні використовувати найчастіше, а без яких можна обійтися. Варто знати, як видаляти додатки на iPhone, щоб зменшити безлад і звільнити місце (просто натисніть і утримуйте значок додатка і натисніть Видалити додаток).

Ви також маєте знати, як упорядкувати застосунки iPhone за лічені секунди: натисніть і утримуйте значок, а потім перетягніть його, щоб перемістити (ви можете помістити добре використовувані застосунки в Dock у нижній частині екрана). Якщо перетягнути значок програми на інший, можна створити папку. А якщо ви хочете дізнатися, як використовувати інтерактивні віджети на iPhone, ви можете натиснути й утримувати кнопку на головному екрані та натиснути значок + у лівому верхньому кутку, щоб додати, скажімо, віджети “Нагадування” і “Додому”.

11. Налаштуйте режим очікування

Ваш iPhone 15 або 15 Plus корисний і тоді, коли ви до нього не торкаєтеся. Зарядіть пристрій і поверніть його на бік, і ви перейдете в режим очікування, в якому віджети годинника, прогнозу погоди та іншого доступні з першого погляду. Ці функції можна налаштовувати, тому дізнайтеся, як налаштувати режим очікування в iOS 17. Ви знайдете варіанти, якщо запустите застосунок “Налаштування” і виберіть “Режим очікування”. Виберіть “Дисплей”, наприклад, і ви зможете вибрати, який вигляд він матиме вночі та як довго екран залишатиметься активним.

Якщо ви хочете дізнатися більше про свій iPhone, вам пощастило. У нас є ще багато посібників, які допоможуть вам отримати максимум від вашого пристрою. Ознайомтеся з нашими посібниками про те, як визначати рослини на iPhone, як очистити оперативну пам’ять на iPhone і як витягувати воду з iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.