Акції Apple стрімко падають: аналітики розчаровані iPhone 16

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні аналітик Barclays лопнула повітряна кулька, якою були акції Apple, знизивши свій рейтинг акцій до “недооцінки”. Це код Уолл-стріт, який говорить хедж-фондам та взаємним фондам недооцінювати Apple у своїх портфелях. Нещодавно акції наблизились до позначки $200, але у вівторок вдень вони впали на $6,64, або на 3,45%, до $185,89. Незважаючи на те, що Barclays знизив свій ціновий орієнтир по Apple лише на один долар до $160 з $161, того факту, що інвестиційний дім знизив свій рейтинг по Apple, було достатньо, щоб спричинити хаос на ринку акцій.

В аналітичній записці Barclays міститься зловісний прогноз фірми, яка стверджує, що лінійки iPhone 16 2024 року буде недостатньо для того, щоб переломити ситуацію зі зниженням попиту на iPhone. У записці говориться: “Ми очікуємо розвороту після року, коли більшість кварталів були пропущені, а запаси перевершили очікування. Наші оцінки залишаються негативними щодо обсягів та асортименту iPhone 15, і ми не бачимо жодних функцій чи оновлень, які могли б зробити iPhone 16 більш привабливим”.

Barclays був настільки ж “ведмежим” щодо поточної лінійки iPhone 15 ще до його презентації, оскільки його аналітики побоювалися, що Apple підніме ціну на телефони і зменшить попит на них. Аналітик Barclays, який долучився до звіту, Тім Лонг, має іронічне ім’я, оскільки він, як правило, займає ведмежу позицію щодо Apple (мати довгу позицію по акціях означає володіти ними, очікуючи на їхнє зростання в ціні) відтоді, як фірма почала висвітлювати діяльність технологічного гіганта у 2019 році. У минулому він закликав до уповільнення зростання другого за величиною бізнес-підрозділу Apple, “Сервіси”, а також заявив, що додавання підтримки 5G до лінійки iPhone у 2020 році не призведе до зростання продажів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми очікуємо, що iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max отримають більші дисплеї з діагоналлю 6,3 і 6,9 дюйма відповідно. iPhone 16 Pro приєднається до 16 Pro Max і буде оснащений телеоб’єктивом з перископічним телеоб’єктивом Tetraprism, і всі чотири моделі отримають нову кнопку “Захоплення”, яка, як тепер вважається, запускає відеозапис одним дотиком до екрану.

У світі Уолл-стріт фонди можуть будувати свої портфелі навколо індексу, скажімо, S&P 500. Apple складає приблизно 7,1% цього індексу, і Barclays рекомендує таким фондам продавати Apple, щоб знизити вартість їхніх акцій до рівня нижче 7,1%. Що стосується цінової цілі, то ви помітите, що Apple вже торгується набагато вище початкової цілі в 161 долар, оскільки ці цифри є лише символічними і не вказують на точну ціну, яку аналітик очікує досягти за акціями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.