Samsung Galaxy S24 Ultra – чого очікувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung представить Galaxy S24 Ultra 17 січня разом з моделями S24 і S24+, і це буде найкращий телефон компанії.

Це буде вже третій раз, коли Samsung використовує оболонку Galaxy S22 Ultra, але, як і слід було очікувати, новий телефон буде кращим майже в усіх відношеннях завдяки великим і малим вдосконаленням. Ось що ми очікуємо побачити, спираючись на чутки та витоки.

Титанова рамка

Як і 15 Pro та Pro Max від Apple, Galaxy S24 Ultra використовуватиме титановий сплав у своєму корпусі, щоб зменшити вагу. Титан дуже міцний і в тандемі з алюмінієм може бути дуже легким – Apple скинула майже 20 г зі свого найбільшого телефону завдяки використанню титану, і ми очікуємо, що S24 Ultra скине таку ж кількість ваги.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung випустить S24 Ultra у чотирьох кольорах – титановий чорний, титановий фіолетовий, титановий сірий та титановий жовтий. Очікуйте додаткові ексклюзивні кольори в роздрібному магазині Samsung – поточна модель Ultra доступна в графітовому, небесно-блакитному, лаймовому та червоному кольорах.

Плоский, яскравий дисплей

Galaxy S23 Ultra трохи втратив кривизну дисплея, а Galaxy S24 Ultra позбудеться її повністю. Це або величезна перемога, або величезне розчарування для вас, залежно від вашої позиції в дебатах про плоскі та вигнуті екрани. У будь-якому випадку це означає, що звичайні скляні захисні плівки нарешті стануть опцією на Ultra (без клею).

Дисплей стане яскравішим на 2600 ніт, але в іншому це та сама 6,8-дюймова панель Dynamic AMOLED 2X QHD+ з роздільною здатністю 1440×3088 пікселів і частотою 1-120 Гц, яку ми знаємо ще з Galaxy S22 Ultra.

Плоский дисплей також має більше сенсу для телефону з підтримкою пера. До речі, про це…

S Pen

Однією з головних особливостей Galaxy S Ultra є перо S Pen, і ви можете бути впевнені, що S24 Ultra матиме його. Чи буде нове перо розумнішим або якимось чином кращим, невідомо – сертифікат FCC, схоже, вказує на те, що перо залишиться незмінним.

Нова 5-кратна камера, стара 200 Мп + 10 Мп + 12 Мп

Було багато спекуляцій навколо камери Galaxy S24 Ultra. Зараз здається очевидним, що Samsung додасть новий модуль 5-кратної камери і, швидше за все, це буде перископ з сенсором на 50 Мп. Це близько 120 мм в оптичному вираженні, і ми очікуємо, що він буде виконувати подвійну функцію 10- і 100-кратної камери, використовуючи свій чудовий сенсор і оптику з наявною 10-кратною камерою.

Ми також побачимо 200-мегапіксельний основний сенсор від Galaxy S23 Ultra, 10-мегапіксельний 3-кратний зум, який, ймовірно, буде таким же, як у попередника, і 12-мегапіксельний ультраширококутний з автофокусом, а також 12-мегапіксельну фронтальну камеру для селфі.

Кілька слів про відео – основна камера зможе знімати 8K зі швидкістю до 30 кадрів в секунду і 4K зі швидкістю до 120 кадрів в секунду.

Galaxy S24 Ultra за замовчуванням робить 24-мегапіксельні фотографії, як і iPhone 15 серії.

Snapdragon 8 Gen 3 зі штучним інтелектом

Samsung Galaxy S24 Ultra буде повсюдно використовувати новий процесор Snapdragon 8 Gen 3 по всьому світу. Він поставляється в парі з 12 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5X і накопичувачем UFS 4.0 ємністю 256 ГБ, 512 ГБ або 1 ТБ.

Як повідомляється, Samsung майже вдвічі збільшила парову камеру в порівнянні з Galaxy S23 Ultra, що повинно призвести до поліпшення теплових характеристик.

Завдяки Snapdragon 8 Gen 3, Galaxy S24 Ultra стане “найрозумнішим телефоном Samsung зі штучним інтелектом”. Телефон матиме функцію живого перекладу на вимогу – ви зможете розмовляти іноземними мовами прямо в додатку “Телефон” і отримувати переклад у режимі реального часу. Іншими функціями ШІ стануть динамічний екран блокування та інтелектуальна клавіатура в рамках One UI 6.1.

Повернемося до камери. Хоча оптичне обладнання залишилося тим самим (незважаючи на 5-кратне збільшення), новий чіпсет принесе безліч покращень.

Galaxy S24 Ultra матиме оптимізовані ШІ фотографії з основної камери. Як повідомляється, Samsung подбала про те, щоб виправити каламутні знімки Galaxy S23 Ultra за допомогою нового алгоритму, який розпізнає 12 типів об’єктів.

Нічний режим також став кращим. Nightography Zoom забезпечить яскравіші нічні фотографії за допомогою камер із зумом. Генеративне редагування – ще одна функція ШІ, яка дозволяє переміщати або видаляти об’єкти чи заповнювати простір чим завгодно (потрібен обліковий запис Samsung та підключення до Інтернету).

Акумулятор і зарядка

Galaxy S24 Ultra матиме такий самий акумулятор на 5000 мАг, як і його попередники, з такою самою потужністю дротової та бездротової зарядки 45 Вт і 15 Вт, а також швидкістю заряджання від 0 до 65% за 30 хвилин.

Екстрені повідомлення через супутник

Samsung Galaxy S24 Ultra буде оснащений підтримкою екстрених текстових повідомлень через супутник за стандартом 3GPP, але поки що невідомо, чи на всіх ринках буде доступна ця функція і скільки вона коштуватиме.

Ціноутворення

Galaxy S24 Ultra буде доступний у конфігураціях 12/256 ГБ, 12/512 ГБ та 12 ГБ/1 ТБ за ціною 1 449, 1 569 та 1 809 євро відповідно. Samsung знову запропонує бонуси за попереднє замовлення – кожен, хто зробить замовлення до запуску, отримає вдвічі більше пам’яті за ту ж саму ціну – по суті, телефон на 512 ГБ за ціною телефону на 256 ГБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.