12 смартфонів Xiaomi отримають глобальну версію HyperOS у рамках першої хвилі 2024 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли ви купуєте новий смартфон, який надійшов у продаж тиждень чи місяць тому, то розраховуєте на те, що всередині знаходитиметься найсвіжіша версія операційної системи. Зазначимо, що так було майже завжди, але цього разу Xiaomi вирішила здивувати вірних фанів. Як ви могли чути, наприкінці 2023 року у продаж надійшли нові смартфони, що базуються на операційній системі HyperOS. Вперше з моменту свого існування китайська компанія перейшла на програмне середовище власної розробки. До цього прошивки MIUI були засновані на офіційних версіях Android, тоді як з недавніх пір всередині ховається Android Open Source Project. Відмінності криються в деталях, а в результаті китайська компанія отримає повну незалежність у прийнятті основних рішень, але збереже зворотну сумісність із додатками Android.

HyperOS є повноцінною екосистемою, навколо якої вибудовуються пристрої розумного будинку, смартфони, дрібна і велика побутова техніка і навіть автомобілі. Експерти вважають, що такий крок дозволить Xiaomi вийти з-під опіки Google, але поки китайці не поспішають переводити на нову операційну систему навіть нові телефони. Наприклад, нещодавно у продаж надійшла серія Redmi Note 13. Так от, якщо ви зустрінете смартфон, призначений для китайського ринку, то всередині справді виявиться HyperOS. А ось європейські версії поки містять MIUI 14 і побудовані навколо Android 13. Неясно, з чим пов’язані такі складнощі. Не виключено, що проблема в особливостях операційної системи, яка виключає основні продукти Google, а тому HyperOS Global сильно відрізнятиметься від своєї китайської версії.

І все ж час виходу глобальної версії нової ОС наближається. За даними аналітиків, очікувати на вихід у січні не варто, тоді як релізу на початку лютого завадить святкування китайського Нового року. А ось ближче до березня 12 смартфонів Xiaomi отримають HyperOS Global. Що примітно, йдеться про телефони, що належать до минулих поколінь, але не є флагманами. Наприклад, Xiaomi 13T може і має непогані характеристики, але не здатний тягатись з Xiaomi 13. При цьому сам список досить дивний. Так, там є Redmi Note 12 5G, але немає дорожчих версій із приставкою Pro. Інсайдери запевняють, що дані запозичені з офіційного сайту, тому мають високий рівень достовірності. Точних термінів ніхто не називає, вказуючи на перший квартал 2024 року. Досить дивно, що у переліку немає флагманів. Цілком можливо, що перед нами лише перша хвиля, тоді як трохи пізніше ми отримаємо більше інформації на цю тему.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви хочете отримати більше інформації щодо актуальних смартфонів Xiaomi, які претендують на отримання HyperOS. Інсайдери вважають, що підсумковий список може виявитися як більшим, так і меншим. Глобальна версія точно не міститиме смартфони, яким 3 і більше років. Ну, а на тлі цього експерти радять не ризикувати особистими даними. Проблема в тому, що розробники операційних систем активно підтримують свої продукти за допомогою оновлення безпеки. Як тільки телефон перестає отримувати нові патчі, він починає старіти. І річ навіть не в нових функціях. Насправді, нічого нового нам не пропонують вже дуже давно. Проблема в наявності критичної кількості дірок у самих операційних системах. Android занадто складна і тому має багато помилок, якими можуть скористатися зловмисники. Після того, як оновлення безпеки більше приходять, хакери отримують можливість використовувати виявлені дірки, а власники смартфонів мають мінімальні шанси протистояти їм. Часто зломи можуть відбуватися у громадських місцях, де є доступ до безкоштовних бездротових мереж.

Саме тому експерти рекомендують купувати смартфони двох останніх поколінь. Наприклад, у продажу можна зустріти серію Redmi Note 11, Redmi Note 12 та Redmi Note 13. Ми радимо вам відкласти покупку Redmi Note 11, навіть якщо такі апарати мають дуже привабливу ціну. Redmi Note 12 залишиться серед актуальних на 1 рік довше, а по можливості потрібно брати Redmi Note 13. Така сама ситуація і зі смартфонами Samsung і будь-якими іншими виробниками. Мабуть, лише Apple пропонує п’ятирічний цикл виходу операційних систем. Деякі аналітики вважають, що Apple навмисно залишила кілька дірок в апаратній частині секретних служб США. При цьому було зафіксовано відразу 4 вразливості нульового дня, тоді як навіть одна така дірка вкрай небезпечна для користувачів.

  1. Xiaomi 12 Lite
  2. POCO X5 Pro 5G
  3. POCO F5
  4. Xiaomi 13 Pro
  5. POCO F5 Pro
  6. Xiaomi 13T Pro
  7. Redmi Note 12 5G
  8. POCO X5 5G
  9. Redmi Note 12 4G
  10. Xiaomi 12T
  11. Xiaomi 13T
  12. Xiaomi Pad 6

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.