Наскільки iPhone X насправді водонепроникний

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З’ясовуємо, що представляє собою стандарт захисту IP67, і чи дійсно він захистить смартфон від попадання води. 

Що означає рейтинг захисту від попадання води в сучасних розумних телефонах?

Два останніх флагмана Apple підтримують стандарт IP67. Де цифра 6 являє собою рейтинг захисту від пилу, а 7 – захисту від попадання води. По суті, сімка означає, що iPhone X і iPhone 8 можна занурити на глибину півтора метра і тримати там півгодини. Смартфони повинні витримати таке екстремальне плавання. 

Проте IP67 – не самий досконалий стандарт. Велика частина Android-флагманів мають сертифікат IP68, що робить їх більш стійкими. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так чи переживе iPhone занурення в воду? 

І так і ні. Якщо його випадково облити або впустити в калюжу, то нічого страшного не станеться. Якщо ж відправитися з iPhone X в басейн, то з великою часткою ймовірності захисні механізми будуть зруйновані під тиском. Також варто уникати попадання солоної води і інших рідин, відмінних від звичайної проточної води. Вони можуть пошкодити внутрішні компоненти смартфони, незважаючи на стандарт IP67.

Як Apple забезпечила захист iPhone від води?

Якщо розкрити iPhone X, то можна буде виявити по периметру корпусу герметичний гумовий каркас, що перешкоджає проникненню вологи всередину. На жаль, цей бар’єр, як і будь-який інший компонент пристрою з часом зношується. Особливо важливо враховувати те, що вже після першого падіння гаджета в воду гумові заглушки починають втрачати свої властивості. Після цього варто з певним скепсисом ставитися до його подальших «безпечних» запливів. 

iPhone все-таки потонув, що робити?

По-перше, якщо на нього потрапив чай, мило, солона вода або ще щось в цьому дусі, то варто промити гаджет звичайною водою і добре висушити, протерши сухою ганчіркою. Після цього потрібно залишити гаджет просихати самостійно і не підключати до зарядного пристрою хоча б кілька годин. 

Також варто пам’ятати про те, що будь-яке пошкодження смартфона через попадання вологи, позбавляє власника пристрою гарантії. Це означає, що за ремонт доведеться заплатити повну суму. 

В цілому, не дивлячись на наявність захисту в вигляді стандарту IP67 варто мати її на увазі і розраховувати на неї лише в разі форс-мажору. При цьому не варто приймати її як належне і навмисне полоскати смартфон. Адже ніхто не провокує в автомобілі випуск подушок безпеки просто тому, що вони там є. 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.