Оновлення iOS 17.2.1 «вбило» зв’язок на деяких iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі користувачі, як багато поки невідомо, почали скаржитися в Reddit, а здебільшого на сайті підтримки Apple Support Community Discussions, про неможливість дзвонити з айфонів після виходу оновлення iOS 17.2.1. Як пишуть користувачі на сайті сапорта, після оновлення, про яке дуже мало інформації, на айфонах раптово зникав стільниковий зв’язок, підключитися до провайдера неможливо технічно. Говорять про різні серії, включаючи нові iPhone 15.

Про це оновлення відомо, що воно було покликане усунути проблеми швидкої розрядки на iPhone. Підтверджується, що цю помилку було виправлено, але на iPhone 15 повернувся перегрів і «жахливі теплові проблеми».

Щодо збою зв’язку, виправити помилку підключення до оператора не вдається жодними штатними засобами, не допомагає і перезавантаження. Тим не менш, різні користувачі, що зіткнулися з описаним багом, запропонували на сайті підтримки деякі рішення, але радикальні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось кілька варіантів “обхідних шляхів”, згаданих користувачами iPhone на сайті Apple Support Community Discussions:

Скинути налаштування мережі: для цього слід перейти до Установки → Загальні → Перенести або скинути iPhone → Скинути → Скинути параметри мережі.

Скинути установки до заводських: необхідно створити резервну копію iPhone. Потрібно дотримуватися наведених вище інструкцій, тільки замість вибору «Скидання налаштувань мережі» доведеться видалити всі дані — найрадикальніший спосіб.

Видалити всі профілі VPN: перейдіть до Установки → Загальні → VPN та керування пристроєм → VPN (натисніть на «i» у профілях VPN) → Видалити VPN.

Встановити бета-версію iOS 17.3. Бета версія iOS 17.3 була поширена до iOS 17.2.1, тому її установка може виправити помилку підключення. Спочатку потрібно перейти на сайт beta.apple.com, використовуючи свій Apple ID та пароль. Потім натисніть: Параметри → «Загальні» → «Оновлення програмного забезпечення» та натисніть на полі «Бета-оновлення» у верхній частині екрана. Виберіть iOS 17 Public Beta та отримайте останню публічну бета-версію iOS 17.3 для встановлення. Але немає гарантії нормальної роботи, оскільки «бетки» зазвичай нестабільні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.