Прискорюємо свій Android-смартфон: способи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіть найсучасніший мобільний телефон після деякого часу починає працювати повільніше. У більшості випадків із проблемою можна впоратися самотужки, виконавши кілька простих дій.

Способи

Простий, але досить ефективний спосіб прискорити роботу смартфона полягає в регулярному перезавантаженні пристрою. Річ у тім, що під час цього процесу звільняється оперативна пам’ять гаджета, усуваються будь-які виниклі помилки, закриваються зайві фонові процеси. Проводити таку процедуру рекомендується не рідше 2-х разів на тиждень.

Надмірно заповнене сховище може стати причиною зниження продуктивності всієї системи. Річ у тім, що встановлені на пристрої програми та завантажені файли засмічують пам’ять, тим самим ускладнюючи виконання різних завдань. Якщо пам’яті недостатньо, ОС доводиться самостійно справлятися з проблемою. Деякі елементи в цьому випадку зберігаються в різних ділянках, це порушує доступ до даних і знижує продуктивність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі власники смартфонів встановлюють на своєму пристрої додатки, що працюють у фоновому режимі. Але такі програми найчастіше приносять більше шкоди, ніж користі, оскільки вони помітно завантажують систему, знижують її продуктивність.

Якщо користуватися застарілими пристроями зі слабкими процесорами, то краще відмовитися від системної анімації, яка є досить важкою опцією. Щоб її відключити, користувачеві необхідно зайти в розділ налаштувань. Така проста процедура дасть змогу системі працювати набагато швидше.

Якщо жоден з вище описаних способів користувачеві не підходить, є сенс повернути пристрій до початкового стану. Як показує практика, скидання до заводських налаштувань буває цілком достатньо, щоб повністю позбавити телефон від частих зависань. Але слід пам’ятати, що після такого кардинального оновлення господареві пристрою доведеться заново його налаштовувати. Річ у тім, що всі раніше закачані додатки та файли будуть стерті. Залишаться збереженими тільки ті, які перебували на карті пам’яті. Необхідно також згадати всі паролі, щоб надалі без проблем зайти на свою сторінку.

Якщо гаджет використовується на всі 100, то після закінчення певного періоду він починає працювати набагато повільніше. Якщо операційна система застаріває, вона вже не може справлятися з новими функціями або додатками. Щоб розв’язати проблему, досить зайти в налаштування і змінити характер використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.