Смартфони

Знайдено спосіб швидко зарядити iPhone 15 за допомогою USB-C

Share

У поточному році ситуація із зарядкою для iPhone 15 і iPhone 15 Pro зазнала змін. Раніше Apple застосовувала порт Lightning, однак зараз він був замінений на USB-C.

Це означає, що тепер можлива зарядка iPhone з використанням практично будь-якого USB-C кабелю та адаптера живлення, які можна придбати в Інтернеті. Однак, для досягнення максимальної швидкості зарядки, можливо, буде потрібно деяке додаткове обладнання.

У коробці з iPhone 15 поставляється гарний плетений кабель, проте ви також маєте право використовувати будь-який інший USB-C кабель, включно з тими, які призначені для Android-пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У разі повільної зарядки iPhone, можливо, доведеться замінити адаптер зарядки, за інформацією від 9to5mac.com. Раніше Apple включала в комплект поставки iPhone невеликі адаптери живлення потужністю 5 ват.

Якщо у вас є такий адаптер, його можна безпечно використовувати з iPhone 15, але для підключення потрібен USB-C to USB-A кабель. Важливо зазначити, що такий адаптер заряджає iPhone лише зі швидкістю 5 ват, що може зайняти тривалий час.

Для більш швидкої зарядки iPhone 15 рекомендується придбати більш потужний адаптер живлення. Хоча USB-C порт на iPhone 15 теоретично здатний приймати потужність до 27 ват, на практиці швидкість зарядки починає знижуватися після приблизно 20 ват. У цьому випадку найкращий вибір – використовувати USB-C кабель і адаптер живлення Apple 20 Вт USB-C. З їхньою допомогою можливо зарядити iPhone 15 від нуля до 50% всього за 30 хвилин і до 100% менш ніж за 2 години.

Варто також зазначити, що немає обмежень у використанні аксесуарів від Apple. На ринку представлено безліч USB-C зарядних пристроїв з вищою потужністю, які можуть виявитися більш зручними, ніж адаптери від Apple. Компанія Anker, наприклад, пропонує компактний зарядний адаптер з двома USB-C портами.

Також можливо застосовувати адаптери живлення потужністю понад 20 ват – вони автоматично підлаштовуються під швидкість зарядки, підтримувану iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Стосується всіх абонентів: «Київстар» повідомив, що буде із зв’язком

    У телекомунікаційній компанії «Київстар» розповіли своїм абонентам про нову технологію, завдяки якій зв'язок ще кращий.…

    10.05.2024

    10 причин, чому люди досі використовують Skype

    Skype, запущений у 2003 році, був піонером у галузі VoIP-зв'язку, миттєво завоювавши серця користувачів по…

    10.05.2024

    10 причин дочекатися виходу iPhone 17 у 2025 році

    Стратегія випуску нових моделей iPhone у Apple розрахована на кілька років наперед. Не встигне одне…

    10.05.2024

    Samsung вупистила One UI 6.1 для серії Galaxy Tab S8

    Samsung почала розгортання One UI 6.1 на планшетах компанії в березні з серією Galaxy Tab…

    10.05.2024

    Чіп M4 в iPad Pro перевищує M3 на 25%

    На сайті Geekbench з'явилися результати бенчмарків для нових моделей iPad Pro M4, що дають уявлення про те,…

    10.05.2024

    Microsoft додатково обмежить неактивовані версії Windows

    Microsoft вирішила ще сильніше ускладнити життя користувачів ПК із неактивованою Windows, додавши цього разу низку…

    10.05.2024