Топ-4 найкращі смартфони 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2023 рік став дещо несподіваним. Якби ви попросили мене скласти цей список на початку року, я б не включив більшість з них, навіть якби знав, що вони будуть. Одна з них, зокрема, застала мене зненацька, і кожного разу, коли я згадую про неї людям, мені доводиться підкреслювати, наскільки серйозно я налаштований на те, щоб сподобатися цьому пристрою, щоб вони не подумали, що я жартую.

Чотири пристрої, перераховані нижче, були тими, які природно спали мені на думку, коли я писав цю статтю. Я міг би додати ще один, щоб скласти більш приємний топ-5, але всі інші, якими я користувався цього року, мали принаймні одну дратівливу особливість, яка не дозволила їм потрапити сюди. Також є речі, які я так і не зміг використати.

З огляду на це, ось список найкращих телефонів 2023 року на думку нашої редакції, якими варто користувався цього року, в дуже конкретному порядку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

4. Google Pixel 7a

Після багатьох років використання телефонів Pixel я дійшов протверезного висновку, що Google не дуже добре робить флагманські телефони. Нещодавні телефони Pixel 8 нічим не відрізняються, і якби це був мій список найгірших телефонів 2023 року, вони точно були б тут.

Але в чому Google надзвичайно хороший, так це у створенні телефонів середнього цінового діапазону. Компанія вже довела це в минулому з серією Nexus і продовжує робити це з телефонами Pixel серії A.

Цьогорічний Pixel 7a був справжньою перлиною серед телефонів. Компактний дизайн зробив його приємним у використанні, продуктивність анемічного чіпа Tensor була цілком адекватною ціні, а камери залишаються одними з найкращих на ринку. Додайте до цього чистий досвід роботи з Android та набір ексклюзивних функцій Pixel, і ми з легкістю рекомендуємо цей телефон, особливо тим, хто купує його вперше.

Pixel 7a підкреслив той факт, що смартфони не повинні бути складними, щоб бути хорошими, і є щось особливе в пристрої, який робить кілька речей, але робить їх добре. Він нагадав мені про розквіт серії Nexus і про те, наскільки хорошим може бути Google, коли він просто зосереджується на створенні хороших телефонів, а не позує поряд з iPhone та Galaxies усього світу.

3. OnePlus Open

Коли складні смартфони вперше з’явилися на ринку у 2019 році, вони мали на меті відповісти на одне питання: “Що, якщо об’єднати посередній планшет і неякісний смартфон в один пристрій за завищеною ціною?”. Відтоді ми бачили різні ітерації більш-менш тієї самої формули, коли внутрішній екран не вартий того, щоб ним користуватися більшу частину часу, а зовнішній екран гірший, ніж у будь-якого звичайного смартфона.

OnePlus Open – це перший складаний смартфон, який розуміє важливість того, щоб бути в першу чергу хорошим смартфоном, а в другу – планшетом. Він розуміє, що люди проводять більше часу на зовнішньому екрані, і він повинен бути таким же хорошим, як і будь-який нерозкладний флагманський смартфон. Це не складаний телефон, який перетворюється на посередній, це дійсно хороший телефон, який відкривається в складаний. І це має велике значення.

2. Apple iPhone 15 Pro

Обираючи iPhone для списку найкращих телефонів року, я згадую часи, коли Mercedes Benz S-Class з року в рік визнавали найкращим автомобілем у світі. “О, одна з наймодніших, найдорожчих речей ще й найкраща? Хто б міг подумати? Не всі з цим погоджувалися, і у кожного був свій фаворит, який був кращим у чомусь одному. Але S-клас виграв не тому, що був кращим у чомусь одному. Він переміг, тому що був гарний у всьому.

iPhone 15 Pro не є абсолютним найкращим у цьому списку, але це в основному тому, що я знайшов дещо цікавіше. Але об’єктивно кажучи, це найкращий телефон, яким я користувався весь рік. Він вміє все, і майже в усьому він найкращий. Можна сказати, що це нудно, але для цього потрібен надлюдський рівень майстерності. Робити це рік за роком – нелегке завдання, і ніхто більше цього не робить.

Ви можете насміхатися з цього, як це робили люди, коли називали S-клас найкращим автомобілем у світі. Можна стверджувати, що найкращого телефону не існує, але якщо він має бути, то це він.

1. Nothing Phone (2)

Ніхто не очікував такого розвитку подій. Навіть сам Карл Пей не міг передбачити цього. Але Nothing Phone (2) був моїм улюбленим телефоном, яким я користувався цілий рік.

Спочатку я думав, що буде важко пояснити, чому, але насправді це не так. Це телефон, яким мені найбільше подобалося користуватися. Поєднання чистого програмного забезпечення з достатньою кількістю налаштувань, піднесеної продуктивності інтерфейсу, яка змушує соромитися вдвічі дорожчий Pixel 8 Pro, гарний екран і унікальний дизайн натиснули на всі потрібні для мене кнопки. Я користувався цим телефоном кілька місяців і змінив його лише тому, що скучив за нормальною телефотокамерою.

Але в ті місяці у мене був, мабуть, найкращий телефон на Android. Багато телефонів руйнують ОС Android своєю кастомізацією або ховають її кудись подалі, ніби це щось, чого треба соромитися. Програмне забезпечення Nothing підкреслює основний дизайн ОС Android лише незначними, зі смаком зробленими налаштуваннями. Це нагадало мені старі добрі часи ранньої OxygenOS і те, наскільки хорошим може бути Android, якщо з ним поводитися дбайливо і шанобливо по відношенню до ОС і користувача. Що ще важливіше, це був просто до біса хороший телефон, і я відчував, що можу покладатися на нього щодня.

Якщо вони візьмуть цей телефон і додадуть до нього хорошу телеоб’єктивну камеру, список наступного року буде складатися лише з одного пункту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.