Експерти назвали 5 найцікавіших смартфонів 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підбиваючи підсумки 2023 року, варто відзначити те, що, незважаючи на всі складнощі, ринок смартфонів все ж активно розвивався, і за ці 12 місяців вийшло чимало гідних пристроїв. Але я вибрав лише 5 моделей, які, на мій погляд, виявилися найцікавішими і такими, що запам’ятовуються.

Redmi Note 13 Pro+ – найкращий з доступних

Відразу почну з найбільш доступного смартфона. Він володіє найбільшим набором можливостей за свою ціну. Саме через це Redmi Note 13 Pro+ і заслуговує на увагу.

По-перше, апарат виділяється своїм зовнішнім виглядом. У нього цікава спинка з екошкіри в ліловому забарвленні (в інших версіях – зі скла) і продумана ергономіка. Ним дійсно зручно користуватися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-друге, девайс отримав гідне оснащення, включно зі свіжим чипом MediaTek Dimensity 7200 Ultra, до 16/512 ГБ швидкої пам’яті, 120-Гц 1,5К OLED-екран, 200-Мп основну камеру з оптостабом, стереодинаміки, приємний лінійний вібромотор і акумулятор ємністю 5000 мАг зі 120-Вт зарядкою.

А ще важливо відзначити заявлений захист від води і пилу за стандартом IP68, що в сегменті 15-20 тисяч гривень зустрічається вкрай рідко.

Смартфон не без мінусів, але за рахунок деяких фішок він виділяється на тлі конкурентів. Щоправда, не раджу брати версію для Китаю. Уже 4 січня 2024 року компанія покаже глобальну серію смартфонів Redmi Note 13, зокрема Redmi Note 13 Pro+ 5G з підтримкою 7-го і 20-го бендів LTE.

Apple iPhone 15 Pro Max – ультимативний флагман з важливими нововведеннями

А тепер перейду до флагманів. Причому, відразу до одного з найдорожчих. Так, iPhone 15 Pro Max не можна назвати доступним, але і його оснащення включає майже все, що тільки можна собі уявити.

Девайс у цьому поколінні, крім програмних нововведень (а їх чимало), отримав легший корпус з рамкою з титану 5-го класу, просунутий чип Apple A17 Pro, кнопку “Action Button” замість перемикача режимів, телефото-камеру з тетрапризмою та оптичним 5Х зумом (причому, вона з’явилася лише в моделі Pro Max), а також довгоочікуваний порт USB-C.

В іншому смартфон не сильно змінився (тільки базова версія тепер з 256 ГБ пам’яті), але вищеназваних фішок і можливості запуску деяких повноцінних ігор з “дорослих” платформ (наприклад, Resident Evil Village) вистачило, щоб iPhone 15 Pro Max запам’ятався і потрапив у цю добірку.

Google Pixel 8 Pro – гідний флагман з тривалою підтримкою

Далі, якщо мова зайшла про топові пристрої, не можна обійти стороною й еталонний (на думку фанатів) Android-смартфон. У мене до девайсів Google є багато питань. Зокрема й до їхньої надійності. Але ця стаття про найцікавіші смартфони 2023-го року. І Pixel 8 Pro точно один із них.

Компанія продовжує допилювати вже впізнаваний дизайн. І в цьому поколінні вийшло дуже добре. Смартфон і зовні, і тактильно вкрай приємний. Рамка з алюмінію плавно перетікає в блок основних камер, а тильна панель прикрита добротним матовим склом.

Крім того, у Pixel 8 Pro чудовий LTPO OLED екран з яскравістю до 2400 ніт у піку, якісний стереозвук, тактильна вібровіддача і одна з найкращих систем камер на ринку (50 Мп з OIS + телефото модуль на 48 Мп з OIS і 5X зумом + ультраширик на 48 Мп). А ще смартфони нової серії будуть 7 років отримувати як патчі безпеки, так і нові версії ОС Android.

Також смартфон навчився знімати якісне відео навіть у нічний час. Ті, хто намагалися отримати нормальний відео-контент на смартфони Google минулих поколінь в умовах недостатньої освітленості, розуміють весь біль. Тепер же все дійсно набагато краще.

OPPO Find N3 – найкращий серед складних

Ринок складних пристроїв за рік також наповнився кількома цікавими моделями. Але особисто я б назвав OPPO Find N3 найкращим смартфоном у цьому форм-факторі на кінець 2023 року. Апарат цікавий не тільки через вдалий дизайн і хорошу ергономіку.

У Find N3 використовується новий краплеподібний шарнір 3-го покоління. Він дуже компактний і надійний (заявляється запас в 1 млн складань). Крім того, оновлений механізм дозволив максимально зменшити ту саму складку на основному екрані. При активному дисплеї її не видно.

Але і це не все. Девайс не просто так отримав величезний круглий блок на тильній панелі. Виробник постарався вмістити в складному смартфоні повноцінну флагманську систему камер, яка включає основний датчик на 48 Мп (сенсор Sony LYTIA-T808, OIS), ультраширик на 48 Мп (з автофокусом) і телефото модуль на 64 Мп з оптичним 3X зумом і OIS.

Що стосується продуктивності, всередині: чип Snapdragon 8 Gen 2, 16 ГБ ОЗП типу LPDDR5x і 512 ГБ UFS 4.0 пам’яті. Важливо й те, що компанія приділяє увагу оптимізації ПЗ. Навіть з’явилася функція, що дає змогу запускати 3 додатки на одному екрані і плавно перемикатися між ними.

ASUS Zenfone 10 – рідкісний міні-флагман

Але не всім підходять великі смартфони. Іноді потрібен компактний девайс, який за можливостями не поступався б звичайним великим флагманам. А це рідкість. Дійсно невеликих топових пристроїв з кожним роком все менше. Благо компанія ASUS все ще не здається.

ASUS Zenfone 10 з’явився влітку і відразу привернув увагу любителів компактів. Міні-флагман оснащений AMOLED дисплеєм діагоналлю 5,9″, але технічно готовий конкурувати і з більшими пристроями.

Усередині – чип Snapdragon 8 Gen 2 і до 16/512 ГБ пам’яті. Ще в наявності: стереодинаміки, дві непогані камери (50 Мп + 13 Мп), 3,5 мм роз’єм, акумулятор ємністю 4300 мАг і модуль NFC. Є підтримка дротової/бездротової зарядки (30 Вт/15 Вт), Bluetooth 5.3, Wi-Fi 7 і 5G мереж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.