3 функції, які зникнуть із переходом на HyperOS

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

26 жовтня Xiaomi змінила свою фірмову оболонку MIUI на HyperOS з безшовною екосистемою для інших гаджетів бренду. Профільний портал XiaomiUI помітив, що на тлі нововведень апдейт урізав кілька можливостей для гнучкого налаштування системи.

Реклама

Для простих користувачів, які користуються смартфонами за замовчуванням, зміни не стануть критичними. Чого не скажеш про любителів підлаштувати систему під себе, копаючись у внутрішніх налаштуваннях.

Розблокування завантажувача

Ця опція дає змогу розширити системні налаштування. У HyperOS розблокувати завантажувач зможуть тільки розробники або учасники спільноти Xiaomi не нижче 5-го рівня, які подали заяву на підтримку компанії. При цьому навіть дотримання умов не гарантує отримання доступу до прихованих можливостей.

Оновлення по повітрю – все!

Це стосується тих, хто все ж отримав схвалення на розблокування завантажувача. Апдейти, які раніше надходили по OTA, доведеться накатувати вручну, через ПК.

Блокування утиліти SetEdit

Ще один пункт перекриває гнучку кастомізацію смартфонів Xiaomi на HyperOS. Програма з відкритим вихідним кодом давала змогу отримати прямий доступ до налаштувань Android-системи. Тепер замість рядків з раніше доступними прихованими пунктами з’являється повідомлення “Системне ПЗ відхилено для редагування”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: