8 порад, як подовжити час автономної роботи iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напередодні Нового року багатьом користувачам iPhone може знадобитися максимальна тривалість роботи акумулятора під час тривалих вечірок та інших святкових заходів. Ми зібрали кілька корисних порад щодо використання акумулятора, які ви можете застосувати, щоб ваш iPhone працював до пізньої ночі.

1. Вимкнення вібровідгуку клавіатури

Якщо ви увімкнули опцію клавіатури, яка забезпечує тактильний відгук при натисканні екранних клавіш, ви можете тимчасово вимкнути її, оскільки це може вплинути на час роботи від акумулятора.

Ось як її вимкнути:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Відкрийте “Параметри”.
  2. Натисніть “Звуки та вібровідгуки”.
  3. Натисніть “Відгук клавіатури”.
  4. Вимкніть опцію “Вібровідгук”.

2. Вимкнення спільного використання AirDrop на основі наближення

Коли ви тримаєте два iPhone з iOS 17 разом або iPhone з iOS 17 і Apple Watch з watchOS 10.1 або новішої версії, iPhone ініціює протокол AirDrop або передачу контактів на основі наближення. Якщо ви постійно запускаєте цей протокол, він може розряджати акумулятор, тому, якщо ваш iPhone знаходиться поруч з багатьма іншими iPhone і ви отримуєте інтерфейс AirDrop знову і знову, вам слід вимкнути його.

Щоб зробити це, перейдіть до “Параметри” > “Загальні” > AirDrop і вимкніть “Зближення пристроїв”.

3. Використання офлайн-карт

Якщо ви кудись подорожуєте, ви можете заощадити заряд акумулятора, якщо завантажите Apple Maps для використання в автономному режимі – ця функція доступна на iPhone з iOS 17 або новішої версії.

Офлайн-карти особливо корисні, якщо ви їдете кудись з поганим мобільним зв’язком, тому що ви можете отримувати покрокові вказівки, не витрачаючи заряд акумулятора. Просто не забудьте вимкнути стільниковий зв’язок у місцях, де він відсутній.

Завантажити карту так само просто, як знайти місце розташування, натиснути на кнопку завантаження і вибрати область карти для завантаження.

Завантажити карту певного географічного розташування в Apple Maps легко в iOS 17. Нижче описано, як це зробити.

  1. Введіть назву певної області в поле пошуку Карт.
  2. Натисніть кнопку Завантажити в інформаційній картці області.
  3. Виберіть область карти, яку ви хочете завантажити, відцентрувавши рамку. Ви можете регулювати його розмір, перетягуючи сторони та кути, і програма покаже вам, скільки місця для зберігання вам знадобиться, щоб зберегти завантаження.
  4. Торкніться Завантажити .

4. Вимкнення активних дій

Живі активності дозволяють програмам тримати постійні сповіщення на екрані блокування або на динамічному острові, що може спричинити помітний розряд акумулятора.

Щоб вимкнути активні дії, виконайте наведені нижче дії:

  1. Відкрийте “Параметри”.
  2. Перейдіть до розділу “Face ID та код доступу”.
  3. Введіть свій пароль, щоб розблокувати iPhone.
  4. Прокрутіть вниз і вимкніть “Дії наживо”.

Це запобіжить відображенню активностей на екрані блокування.

5. Вимкнення постійно увімкненого екрана

Якщо у вас iPhone 14 Pro або iPhone 15 Pro, постійно увімкнений дисплей залишає час, шпалери, віджети та активності на екрані блокування, навіть коли ваш iPhone заблоковано.

Дисплей використовує частоту оновлення 1 Гц для економії заряду акумулятора, а також вимикається, коли iPhone знаходиться в кишені, але постійно увімкнений дисплей все одно розряджає акумулятор швидше, ніж вимкнений.

Ви можете вимкнути постійно увімкнений екран, виконавши такі дії:

  1. Відкрийте “Параметри”.
  2. Торкніться Дисплей і яскравість.
  3. Торкніться пункту Завжди ввімкнений екран.
  4. Вимкніть функцію “Завжди ввімкнений екран”.

Не зовсім зрозуміло, скільки заряду акумулятора витрачає постійно увімкнений дисплей, оскільки це залежить від конкретного випадку використання, але навіть якщо це лише кілька відсотків, його варто вимкнути.

6. Використовуйте режиму зосередження

Вбудована функція зосередження від Apple може зменшити кількість сповіщень, які ви отримуєте, а менша кількість сповіщень означає меншу ймовірність того, що додатки “розбудять” ваш дисплей і спричинять розряджання акумулятора.

Режими зосередження дозволяють вам вибирати, які програми та люди можуть надсилати вам сповіщення і коли, тому в робочий час ви можете переконатися, що отримуєте лише робочі сповіщення, а в особистий час ви можете обмежити кількість робочих сповіщень. Ви можете обмежити сповіщення під час водіння, сну, тренувань і в будь-яких інших ситуаціях, які ви можете собі уявити.

Ви все одно отримуватимете всі сповіщення, коли режим “зосередження ” завершиться, але в одному сповіщенні, а не в декількох. Вимкнення небажаних сповіщень у програмах – найкращий спосіб заощадити заряд акумулятора, але режими зосередження дозволяють зберігати сповіщення, скорочуючи при цьому їхню кількість.

Ви можете знайти всі функції режиму “Зосередження” у розділі “Зосередження” “Параметри”.

7. Обмежте, коли і як часто програми можуть отримувати доступ до вашого місцезнаходження

Завжди корисно перевіряти налаштування конфіденційності та доступу, щоб переконатися, що програми та сервіси не роблять того, чого ви не хочете.

Обмеження програм, які мають доступ до вашого місцезнаходження, і частоти доступу до цих даних може заощадити час роботи акумулятора.

  1. Відкрийте “Параметри”.
  2. Виберіть “Приватність і безпека”.
  3. Торкніться Служби локацій.
  4. Перегляньте список і змініть налаштування, натиснувши на назву кожної програми у списку.

У вас є чотири варіанти налаштувань місцезнаходження для кожної програми, хоча не всі чотири варіанти завжди будуть доступні для кожної програми, залежно від того, що вона робить. Ви можете вибрати один з наступних варіантів: Ніколи, Запитати наступного разу або коли я ділюся, Під час використання програми та Завжди.

Ніколи не дозволить програмі отримувати доступ до вашого місцезнаходження, і якщо немає особливої потреби в тому, щоб програма знала, де ви перебуваєте, наприклад, картографічна програма, найкращим вибором буде встановлення доступу до місцезнаходження на “Ніколи”. Параметр Під час використання програми дозволяє програмі визначати ваше місцезнаходження лише тоді, коли програма відкрита і активно використовується. Якщо ви закриваєте програму або переключаєтеся на іншу програму, доступ до даних про місцезнаходження припиняється. Це другий найкращий варіант для використання.

Запитати наступного разу або Коли я ділюся – програма запитає вас у спливаючому вікні наступного разу, коли їй знадобиться ваше місцезнаходження, щоб ви могли тимчасово дозволити це. У цьому випадку доступ до даних про місцезнаходження буде вимкнено, доки ви не дозволите це у спливаючому вікні. Завжди дозволяє програмі мати доступ до вашого місцезнаходження, незалежно від того, відкрита вона чи закрита. Це призведе до найбільшого розряду акумулятора, тому слід обмежитися лише тими програмами, які вам найбільше потрібні.

Багато програм запитують інформацію про місцезнаходження, яка насправді не потрібна їм для роботи (наприклад, банківській програмі може знадобитися доступ до місцезнаходження, щоб показати найближчі банкомати, які також можна отримати, ввівши поштовий індекс), тому очищення кранта гарантує, що жодна програма не отримає доступ до вашого місцезнаходження без спеціального дозволу.

8. Використання режиму економії заряду

Увімкнення режиму низького енергоспоживання – це очевидний вибір для збереження заряду акумулятора без зайвих налаштувань, і його можна увімкнути з Центру керування, розділу “Акумулятор”, “Параметри” або за допомогою Siri. Режим низького енергоспоживання зменшує фонову активність, швидше вимикає дисплей після бездіяльності, обмежує частоту оновлення екрана, обмежує вибірку електронної пошти, зменшує візуальні ефекти тощо.

Режиму економії заряду можна налаштувати на ввімкнення при певному відсотку заряду акумулятора за допомогою комбінацій клавіш, що є зручним способом автоматичного ввімкнення, коли вам це потрібно, і це найкращий варіант, якщо ви не завжди пам’ятаєте, що потрібно ввімкнути режим низького енергоспоживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.