Одне повідомлення дозволяє зламати будь-який смартфон на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У світі сотні різних мов і безліч кодувань, призначених для відображення символів. Розробники сучасних операційних систем намагаються врахувати всі нюанси, однак іноді вони припускаються помилок, хоча називати це так не зовсім коректно. Останні дні по мережі поширюється однієї повідомлення, після натискання на яке відбувається поломка будь-якого смартфона на базі операційної системи Android. Гаджети на базі iOS несприйнятливі до цього.

Користувачі активно поширюють через мережу спеціальний код, на який вони спеціально просять не натискати, але багато хто з-за цікавості роблять це. Вся справа в тому, що повідомлення із понад 2 000 прихованих символів містить безліч таких, які на протязі всього тексту кілька разів змінюють напрямок слів і окремих фраз, а потім повертають все назад. Йдеться про функцію, яка відповідає за правильне написання арабської мови та івриту.

Будь-які смартфони на Android легко справляються з обробкою таких текстів, та тільки ось вони не здатні виконувати рендеринг в таких складних ситуаціях, коли кожен символ доводиться обробляти по сотні разів і все це потрібно робити в послідовності. Якщо просто переглядати прихований текст, то смартфон або планшет його відобразить і нічого не трапиться, проте досить просто натиснути на нього, після чого мобільний пристрій вийде з ладу. На щастя, в сервісний центр звертатися не доведеться, також як і вдаватися до перепрошивки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При натисканні на текст відбувається автоматичне завершення роботи всього смартфона, тобто воно перестає працювати. Вирішити проблему досить просто – достатньо виконати примусову перезавантаження, затиснувши кілька кнопок. До даної проблеми схильні абсолютно всі додатки з Google Play і всі смартфони, але є і два винятки. Такими є популярний веб-браузер Chrome, де текст обробляється коректно, а також телефон Google Pixel 2. Мобільний пристрій, під час обробки, починає пригальмовувати, проте вже через 5-10 секунд продовжує повноцінно працювати.

Якщо ви раптом побачите в мережі подібне повідомлення, краще на нього не натискати, тому як ні до чого хорошого це не призведе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.