iPhone 17: п’ять функцій, які Apple планує зберегти до 2025 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дорожня карта розвитку iPhone від Apple розрахована на кілька років вперед, і компанія постійно працює з постачальниками над кількома моделями iPhone одночасно, тому іноді ми отримуємо витоки інформації про нові функції задовго до їх запуску. Серія iPhone 17 не є винятком, і ми вже маємо певне уявлення про те, чого очікувати від лінійки смартфонів Apple 2025 року.

Якщо ви плануєте пропустити iPhone 16 наступного року або вам просто цікаво, ось п’ять чуток про функції, які, як ми очікуємо, з’являться в його наступнику, серії iPhone 17, який, ймовірно, вийде у вересні 2025 року.

1. Великі стандартні пристрої

За чутками, наступного року iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max отримають більші дисплеї – з 6,12 та 6,69 дюймів до 6,27 та 6,86 дюймів відповідно. Очікується, що з iPhone 17 та iPhone 17 Plus у 2025 році Apple також збільшить діагоналі дисплеїв до 6,27 та 6,86 дюймів для своїх двох стандартних моделей iPhone. Як результат, очікується, що вся лінійка iPhone 17 буде використовувати більш високе співвідношення сторін 19,6:9, що означає, що пристрої будуть трохи вищими, а не ширшими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. 120 Гц ProMotion (постійно увімкнений дисплей)

Apple має намір розширити функцію ProMotion на свої стандартні моделі в 2025 році, що дозволить їм підвищити частоту оновлення до 120 Гц для більш плавної прокрутки та перегляду відеоконтенту, коли це необхідно. Зокрема, ProMotion також дозволить дисплею iPhone 17 та iPhone 17 Plus знизити частоту оновлення до більш енергоефективної – до 1 Гц, що забезпечить постійне відображення годинника, віджетів, сповіщень та шпалер на екрані блокування, навіть коли пристрій заблоковано.

3. Розпізнавання обличчя під екраном

Очікується, що iPhone 17 Pro стане першим iPhone з технологією Face ID під екраном. Єдиною зовнішньою ознакою технології Face ID під дисплеєм, ймовірно, буде круглий виріз для фронтальної камери. Ймовірно, це буде остання преміальна модель Apple з круглим вирізом для фронтальної камери. Очікується, що в 2027 році Apple перейде на використання камер під дисплеєм у моделях iPhone “Pro” для створення справжнього “повноекранного” вигляду.

4. Розроблений Apple чип Wi-Fi 7

Очікується, що преміум-моделі Apple вперше будуть оснащені чипом Wi-Fi 7 власної розробки. Підтримка Wi-Fi 7 дозволить моделям “Pro” надсилати та отримувати дані в діапазонах 2,4 ГГц, 5 ГГц і 6 ГГц одночасно з підтримуваним маршрутизатором, що призведе до збільшення швидкості Wi-Fi, зменшення затримок і підвищення надійності з’єднання. Чіп Wi-Fi також дозволить Apple ще більше зменшити свою залежність від зовнішніх постачальників, таких як Broadcom, який наразі постачає Apple комбінований чіп Wi-Fi і Bluetooth для iPhone.

5. 48-мегапіксельний телефотооб’єктив

Очікується, що оновлений 48-мегапіксельний телеоб’єктив найбільшого преміального пристрою Apple буде оптимізовано для використання з майбутньою гарнітурою Vision Pro, яка вийде в США на початку 2024 року. (Поточні моделі iPhone 15 Pro оснащені 48-мегапіксельним основним, 12-мегапіксельним надширококутним і 12-мегапіксельним телефотооб’єктивами). Таким чином, “Pro Max” 2025 року стане першим iPhone, задня камера якого буде повністю складатися з 48-мегапіксельних об’єктивів, що зробить його здатним захоплювати ще більше фотографічних деталей.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.