Чим Nothing OS краща за інші оболонки Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2022 році співзасновник OnePlus Карл Пей вирушив у вільне плавання і заснував власну компанію, що випускає смартфони. Так на світ з’явився Nothing Phone (1), а роком пізніше був представлений Nothing Phone (2). Обидві моделі наробили багато шуму за рахунок свого дизайну, але зовнішній вигляд – не єдине, що виділяє їх на тлі інших Android-смартфонів. Також уваги заслуговує оболонка Nothing OS, яка зовсім не схожа на iOS, MIUI, One UI та інші прошивки.

Дизайн Nothing OS
Оформлення оболонки Nothing Phone дивує. Тут використовується матричний шрифт, через який складається відчуття, ніби ти тримаєш у руках не новий смартфон, а старий гаджет з 80-х. Комусь це рішення здасться спірним, але багато хто напевно оцінить мінімалізм Nothing OS.

Також мінімалізм проявляється в іконках на робочому столі. Після недавнього оновлення Nothing OS їх можна зробити монохромними. За рахунок цього оболонка починає виглядати як єдине ціле. Але, на жаль, монохромні значки підтримують не всі програми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Так виглядають монохромні іконки Nothing OS. Фото: Marques Brownlee

Зате під матричний дизайн стилізовані всі стандартні віджети від музичного плеєра до погоди. Тож за належної вправності ви все-таки зможете домогтися ідилії, що робить Nothing Phone несхожим на жоден інший Android-смартфон.

Класні функції Nothing OS

Налаштування кастомізації Nothing OS дають змогу встановити спеціальну іконку для кожної папки на робочому столі. Фото: Beebom

Крім візуальних відмінностей розробники запропонували кілька класних функцій Nothing OS, яких немає на інших оболонках Android:

  • підключення до Tesla для взаємодії з електромобілем;
  • галерея NFT;
  • поліпшена підтримка AirPods (відображення заряду);
  • Enhanced Touch Response для підвищення чуйності тачскріна в іграх;
  • Game Color Plus для поліпшення передачі кольору в іграх.

Більшість функцій Nothing Phone заточено під різні віяння нового часу, чи то сполучення з Tesla, чи то колекціонування NFT, тому оцінять їх далеко не всі. А ось що дійсно впадає в око, так це налаштування гліфів Nothing Phone.

Як налаштувати гліфи на Nothing Phone

Гліфи являють собою не просто миготливі, а й гнучко настроювані світлодіоди. У параметрах Nothing OS є чимало функцій, що відповідають за їхню роботу. Наприклад, можна активувати їх для індикації про вхідний дзвінок, а в Nothing Phone (2) і зовсім з’явилася можливість створення власного рингтона з унікальною послідовністю миготіння гліфів.

Також окремі гліфи виконують роль індикатора стану. Зокрема, заряду акумулятора, відліку таймера або шляху прямування на таксі Uber. Усі ці функції ховаються в налаштуваннях Nothing Phone, тож для власника смартфона завжди знайдеться привід покопатися в параметрах.

Оновлення Nothing OS

Термін підтримки Nothing Phone великий, але не вражаючий. У процесі експлуатації смартфона власник отримає 3 глобальних апдейти Android, а також патчі безпеки протягом 4 років. При цьому варто зауважити, що, на відміну від інших китайських прошивок, оновлення Nothing OS виходять помітно частіше.

Nothing OS регулярно отримує оновлення з великою кількістю змін

Причому апдейти, що надходять, не просто виправляють помилки, а додають класні функції. Вони детально описуються на сторінці завантаження оновлення, тому ви завжди в курсі, що цікавого з’явилося в черговому апдейті. А на якомусь смартфоні Xiaomi доводиться обмежуватися описом у дусі “Виконано оптимізацію”.

Nothing OS – дійсно цікава прошивка, не схожа на інші оболонки Android. Вона пропонує унікальний дизайн, цікаві функції, а також широкі можливості налаштування гліфів, і розробникам ПЗ для HUAWEI, Xiaomi і realme безперечно варто брати приклад з Nothing щодо того, як потрібно підходити до створення і реалізації фірмової оболонки.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.