Найкращі смартфони до 200 доларів за співвідношенням ціна/якість

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед бюджетних моделей зустрічаються і такі, які можуть здивувати своїми характеристиками. Розповімо про три найкращі смартфони вартістю до 200 доларів або біля 8 000 гривень, які можна купити просто зараз.

Xiaomi POCO M5s

Модель позиціонується як ігровий смартфон початкового рівня, що підтверджує її продуктивність на тестах. Пристрій працює на базі процесора MediaTek Helio G96, який справляється як з повсякденним використанням, так і з популярними мобільними іграми. Об’єм оперативної пам’яті становить 6 ГБ фізичної та 2 ГБ віртуальної ОЗП, внутрішнього сховища вистачає із запасом.

Смартфон оснастили великим дисплеєм з діагоналлю 6,43 дюйма і AMOLED-матрицею, що в бюджетних моделях зустрічається вкрай рідко. Екран має високу щільність пікселів, хорошу передачу кольору і глибину за рахунок підтримки HDR10, через що картинка чітка і соковита. Яскравості також з достатком – на яскравому сонці з екрану все видно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Основна камера на 64 Мп доповнена ширококутним і ультраширококутним модулем, які видають вкрай непогані знімки. Є і сенсор для макрозйомки, а також датчик глибини для красивого ефекту боке. Фронтальна камера на 13 Мп вирізняється хорошою різкістю і контрастністю. Є можливість запису відео в 4К-роздільній здатності.

Смартфон працює під управлінням фірмової оболонки MIUI 13, яка вирізняється низкою корисних функцій. На смартфоні крім основних видів комунікацій доступні VoLTE і VoWiFi. Автономність смартфона достатня, але не виділяється на тлі конкурентів. Є підтримка швидкої зарядки на 33 Вт.

realme C55

Недорогий стильний смартфон з лаконічним світлим дизайном. Оснащений великим дисплеєм на 6,72 дюйма з підтримкою частоти оновлення екрану 90 Гц. Відрізняється досить тонкими рамками і широким переліком налаштувань екрану. Сам телефон, хоч і має значний розмір екрана, легкий і тонкий.

Модель працює на восьмиядерному процесорі SoC Mediatek Helio G88, є можливість віртуально розширити оперативну пам’ять. Смартфон цілком справляється з роллю повсякденного помічника, інтерфейс працює плавно, а звичні додатки (месенджери, соціальні мережі та відео) запускаються швидко і без нарікань. Автономність непогана, смартфон протримається більше доби на одному заряді. Присутня підтримка швидкої зарядки на 33 Вт, яка зарядить смартфон трохи більше ніж за годину.

Камера смартфона оснащена просунутими алгоритмами обробки і великим розміром матриці, що забезпечує високу якість знімків, деталізацію і якісну передачу кольору. Складається камера з основного модуля на 64 Мп і допоміжного датчика глибини для портретного режиму.

У смартфон вбудований NFC-модуль, є підтримка Bluetooth 5.2 LE, наявність роз’єму під навушники і слот карти пам’яті. З мінусів – єдиний динамік із не надто якісним звуком.

HUAWEI Nova 11i

Значна за характеристиками модель, виконана в стильному, солідному дизайні. Модель має великий IPS-екран 6,8 дюйма з хорошою яскравістю, непоганими антивідблисковими властивостями і практично без рамок. Підтримується висока частота оновлення екрана 90 Гц для плавного прокручування.

За продуктивність відповідає восьмиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 680 4G. Об’єм оперативної пам’яті становить 8 ГБ, додатково розширювані ще на 3 ГБ за рахунок внутрішньої пам’яті. Потужності пристрою вистачає на базові завдання, а також невимогливі мобільні ігри.

Камеру оснастили фазовим автофокусом, а складається вона з основного об’єктива на 48 Мп і датчика глибини. Знімки для бюджетного смартфона вирізняються високою якістю, є хороша деталізація, природна передача кольору і непоганий контраст.

Тривалу автономність забезпечує ємний акумулятор на 5000 мАг. Швидка зарядка на 40 Вт заряджає пристрій за 1 годину 45 хвилин. Позитивно виділяється звук при відтворенні аудіо, так як його якість підвищено за рахунок фірмової технології Huawei Histen 8.1. З недоліків моделі варто виділити відсутність роз’єму під дротові навушники і слота для карти microSD, хоча обсяг внутрішньої пам’яті дозволяє її не використовувати.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.