6 порад, як зробити ідеальне фото на ваш iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні смартфони давним-давно замінили невеликі цифрові фотоапарати, а ручні відеокамери взагалі занапастили як клас. Але навіть за найякіснішої апаратури цілком реально знімати погані фотографії. Тут ви знайдете кілька простих порад, які допоможуть задіяти можливості iOS та iPhone по максимуму.

  • 1. Правило третьої. Воно допомагає звернути погляд глядача на ключові області знімка. Apple передбачила у додатку “Камера” спеціальну сітку, яка допоможе вам правильно виставити кадр. Щоб спробувати її, відкрийте «Параметри» → «Камера» та увімкніть перемикач «Сітка». Далі при зйомці людини розташуйте його вздовж однієї з вертикальних ліній замість центру, а при фотографуванні пейзажів вирівняйте обрій по одній з горизонтальних ліній.
  • 2. Вертикальне вирівнювання. Камера в iPhone використовує гіроскоп, щоб зрозуміти, наскільки смартфон відхилений від вертикалі по відношенню до землі. По центру кадру ви побачите два «плюси» — білий та жовтий. Поєднайте їх, щоб відцентрувати кадр строго вертикально, коли знімає об’єкт зверху вниз.
  • 3. Рівень. Це горизонтальна ламана лінія по центру монітора, яка допомагає не «завалити» горизонт. Щоб знімок був строго горизонтальним, поєднайте всі лінії в одну і натисніть кнопку спуску. Якщо рівня кадру немає, зайдіть у «Налаштування» → «Камера» та перевірте відповідний тумблер.
  • 4. Серійна зйомка. З нею iPhone робить не одне фото, а до десяти кадрів за секунду поспіль. З серії набагато простіше вибрати найвдаліший кадр, особливо при зйомці об’єктів, що рухаються – користуйтеся цим режимом, щоб не шкодувати про втрачений момент. Щоб зняти серію фотографій, натисніть та утримуйте кнопку гучності.
  • 5. Дзеркальне селфі. Якщо вам не подобаються ваші «себешки» на передню камеру, спробуйте увімкнути дзеркальне відображення в налаштуваннях. Оскільки людське обличчя не є симетричним по вертикалі, селфі будуть виходити іншими, і можуть сподобатися вам більше колишніх. Знайти цей параметр можна в “Параметри” → “Камера” → “Передня камера дзеркально”.
  • 6. За кадром. Починаючи з iPhone 11 у смартфонах Apple з’явилася можливість бачити об’єкти за межами кадру – для цього використовується надширококутний модуль. Цим можна скористатися для більш точного центрування кадру, наприклад, якщо ви не хочете, щоб на фото потрапили ноги або зайві написи. Увімкніть перемикач «Показ поза кадром» у «Налаштуваннях» → «Камера».

А ще трохи забавна, але часом дуже корисна порада: не забувайте протирати об’єктиви камер, оскільки ми часто не помічаємо, як торкаємося їх під час використання смартфона. Особливо це стосується власників моделей iPhone Pro та Pro Max – у них об’єктиви дуже сильно стирчать із корпусу. Відбитки на лінзі можуть знижувати різкість знімків і навіть збивати автофокус.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.