Huawei збирається скласти конкуренцію гігантам Android, Windows і iOs

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поряд з Windows Mobile, Tizen від Samsung, iOS від Apple та Symbian від Nokia незабаром може відбутися випуск ще однієї операційної системи для мобільних телефонів. Новим гравцем на цьому ринку планує стати китайська компанія Huawei.

Як пише видання South China Morning Post, в Huawei зайнялися розробкою власної ОС ще у 2012 році та з того часу платформа лише удосконалювалася. Вона є доступною як для мобільних пристроїв, так і для настільних комп’ютерів.

На такий крок компанія пішла після того, як США розпочали розслідування стосовно іншого китайського телекомунікаційного кита ZTE та заборонили їм використовувати у своїх продуктах американські технології.

Зауважимо, що вже упродовж тривалого часу американська влада підозрює ZTE та Huawei у кібершпіонажі та співробітництві з територіями, що потрапили під санкції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами представників компанії, вони поки не планують випускати власну ОС, оскільки вони тісно співпрацюють з Google та у них поки є можливість використовувати американське ПO. Також у Huawei відзначають, що створена операційна система є значно гіршою за Android.

“Навіть якщо і вони створили щось, то ключовим питанням залишається, чи будуть на цій ОС доступними продукти гугл. Якщо ж ні, то це буде великим мінусом для користувачів не з Китаю. Можна згадати аналогічні випадки з Windows Phone, Tizen та іншими мобільними ОС, які також намагалися спробувати себе на цьому ринку”, – підкреслив Браян Ма, віце-президент фірми IDC, що займається технологічними дослідженнями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.