Android 15 зможе повідомляти користувачів про стан акумулятора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Роками користувачам Android доводилося покладатися на сторонні додатки та сумнівних ворожок, щоб отримати додаткову інформацію про один з найважливіших компонентів свого телефону – акумулятор.

Незабаром може з’явитися щось, що полегшить цей біль, і це може бути Android 15, як стверджує експерт з Android Мішаал Рахман та Android Authority.

Він виділяє три основні моменти, ось вони (перефразовано):

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Ємність акумулятора телефону природним чином зменшується з часом;
  • Android незабаром надаватиме інформацію про залишкову ємність акумулятора;
  • Нова статистика стану акумулятора може також повідомити, чи був він замінений.

Навіть якщо ви дбайливо ставитеся до свого пристрою та акумулятора, навіть якщо ви вживаєте запобіжних заходів і не зловживаєте телефоном – це все одно не має значення, оскільки рано чи пізно вам знадобиться заміна акумулятора. Якщо вам особливо пощастить, це буде “пізніше”.

Акумулятори, як і будь-яка інша технологічна деталь, з часом мають тенденцію до деградації. Їх максимальна ємність заряду зменшується, а час роботи екрану різко скорочується. Або (і) акумулятор починає поводитися ненормально, спричиняючи раптове вимкнення телефону тощо.

Наразі додаток “Налаштування” не показує стан заряду акумулятора, як це робить iPhone, але в майбутньому це зміниться. Google також показуватиме більше інформації про батарею, наприклад, чи встановлена в пристрої “непідтримувана”, “оригінальна” або “замінена” батарея.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.