Найкращі смартфон до 10 000 гривень у 2023 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Бюджетні смартфони теж можуть дивувати значними характеристиками і високою якістю. Розповімо про три найкращі смартфони до 10 тисяч гривень, які можна купити просто зараз.

Реклама

Tecno POVA 5

Tecno POVA 5 має не тільки привабливий, цікавий дизайн у стилі футуризм, а й непогану начинку. Значний за розміром IPS-екран діагоналлю 6,78 дюйма підтримує частоту оновлення 120 Гц, має тонкі рамки і хорошу передачу кольору. Окремий плюс дисплея – висока максимальна яскравість і відмінні антиблікові властивості.

Tecno POVA 5 працює на восьмиядерному процесорі Mediatek MT8781 Helio G99, який вирізняється середньою продуктивністю, але водночас справляється з будь-якими популярними додатками, включно з мобільними іграми. Доступні значні 8 гігабайт оперативної пам’яті з можливістю розширення, а також 128 ГБ внутрішнього сховища з підтримкою microSD-карти до 2 ТБ в окремому слоті.

У смартфоні є роз’єм для дротових навушників, а також потужні стереодинаміки для об’ємного звуку. Камера непогана, доповнена фазовим автофокусом, сенсором глибини і має роздільну здатність 50 Мп. Позитивно вирізняється й автономність – акумулятор на 6000 мАг забезпечить стабільну добу безперервної роботи, а заряджається телефон усього за годину.

Смартфон Tecno POVA 5 обійдеться трохи дорожче 10 000 гривень, але при цьому його характеристики зрівняються за рівнем з деякими середньобюджетними моделями.

Xiaomi Poco C65

Ще одна впевнена модель, яка володіє великим об’ємом пам’яті з можливістю розширення за рахунок microSD. Смартфон виконаний в класичному дизайні, обладнаний міцним корпусом з додатковим захистом екрану загартованим склом Gorilla Glass. Сам дисплей досить великий (6,74 дюйма), є підтримка частоти оновлення 90 Гц і максимальна яскравість в 607 ніт.

Ємний акумулятор на 5000 мАг забезпечує чудову автономність: смартфон протримається майже добу при безперервному перегляді відеороликів. Однак зарядка не надто швидка – повністю смартфон зарядиться приблизно за 2 години. З переваг моделі варто виділити якісний об’єктив основної камери Samsung JN1, підтримку нічного режиму зйомки та деталізовані знімки високої якості. Фронтальна камера на 8 Мп також показує хороші результати та чіткі селфі.

Основний недолік моделі полягає в низькій продуктивності чипсета MediaTek Helio G85. Він забезпечує прийнятну роботу смартфона, але про помітну плавність мови не йде. При цьому для своєї вартості Xiaomi Poco C65 все ще має непогані характеристики, не перегрівається, має чудову автономність і надійну збірку.

Infinix Hot 30 Play

Модель з привабливим дизайном, тонкими гранями і високою яскравістю. IPS-дисплей діагоналлю 6,82 дюйма оснастили підвищеною частотою оновлення 90 Гц, а також досить високою деталізацією картинки. Є сканер відбитків пальців, вбудований у клавішу живлення, який вирізняється високою швидкістю відгуку. У корпус вбудовано роз’єм під навушники.

Працює пристрій на базі восьмиядерного чипсета MediaTek Helio G37 і оснащений 8 ГБ оперативної пам’яті, яку можна розширити до 16 ГБ. Цього вистачає на виконання повсякденних завдань і запуску простих додатків – для вимогливих мобільних ігор смартфон не підходить. Внутрішнє сховище також відрізняється місткістю: 128 ГБ можна збільшити за рахунок карти пам’яті.

Камера має основний сенсор на 16 Мп і робить досить яскраві та насичені знімки, хоч і без підвищеної деталізації. Фронтальна камера з роздільною здатністю 8 Мп також видає прийнятний результат. Доступний режим бьютіфікаціі для програмного поліпшення селфі і кілька режимів зйомки.

Значна батарея ємністю 6000 мАг забезпечує понад 22 години безперервного перегляду відеороликів. Енергоефективністю відрізняється і “начинка” смартфона. При цьому заряджання досить повільне і займає приблизно 3 години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: