Функція камери, яка зникла з телефонів Google Pixel у 2020 році, повертається на Pixel 8 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще у 2020 році Google прибрала з Pixel 4a (5G) і Pixel 5 можливість знімати астрофотографії за допомогою надширококутної камери телефонів. Google не пояснила причини такого рішення, але користувачі Pixel скаржилися на якість таких знімків. Для тих, хто не знайомий з астрофотографією, сумісні користувачі Pixel спрямовують задню камеру телефону на небо і тримають її абсолютно нерухомо, використовуючи штатив або будь-який інший метод. Це вмикає функцію, що дозволяє користувачам робити приголомшливі фотографії нічного неба.

Якщо все зробити правильно, отримані фотографії можуть бути досить вишуканими. І тепер можливість робити надширококутні астрофотографії повернулася до Pixel 8 Pro. Якщо вам цікаво, чому Google повернула цю функцію на Pixel 8 Pro, а не на Pixel 8, це може бути пов’язано з піксельним 48-мегапіксельним надширококутним датчиком зображення на першому смартфоні та 12-мегапіксельним надширококутним датчиком зображення на Pixel 8.

Завдяки надширококутній камері Pixel 8 Pro зі співвідношенням пікселів 4:1 інформація з чотирьох сусідніх пікселів об’єднується в один більший піксель, що покращує якість зображення, знятого в умовах низької освітленості, а також зменшує рівень шуму. Це не означає, що Google не думав про гроші, коли вирішив повернути цю функцію, оскільки вона може перетягнути тих, хто сидить на паркані між Pixel 8 і Pixel 8 Pro, на бік більш дорогої моделі Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо направити камеру в нічне небо і утримувати її рівно, Pixel 8 Pro матиме можливість знімати зі швидкістю 1х (стандартна), 2х і 0,5х (надширокосмугова). Маючи це на увазі, Google оновила свою сторінку підтримки Google Camera, написавши: “Важливо: На Pixel 4a (5G) і новіших версіях астрофотографія працює лише на налаштуваннях масштабування, що дорівнюють або перевищують 1х”. А оскільки надширококутний знімає зі збільшенням 0,5x, що менше, ніж 1x, схоже, що надширококутна астрофотографія обмежена Pixel 8 Pro.

Оскільки надширококутний датчик на надширококутних камерах Pixel 7 Pro і Pixel 6 Pro важить 12 Мп, не варто очікувати, що надширококутна астрофотографія стане зворотньо сумісною. Вважайте, що ця функція може з’являтися в нових моделях Pro щороку, починаючи з цього моменту.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.