5 найкращих смартфонів 2023 року за версією iTechua

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чомусь у мене взагалі не виникло сумнівів у тому, які смартфони мають потрапити до сьогоднішньої добірки. Незважаючи на розвиток технологій, цікавих новинок у 2023 році було не так і багато, і виділити серед них п’ятірку найкращих виявилося нескладно. Моя думка, звичайно ж, може не збігатися з вашою, тому після прочитання статті ви можете написати в коментарях, які смартфони в кожній із номінацій вважаєте найкращими ви. Бажаю вам приємного читання.

Номінація «Безкомпромісний флагман» – Xiaomi 14

Рік тому компанія Xiaomi зрозуміла, що їй можна почати конкурувати з А-брендами та почала випускати по-справжньому безкомпромісні флагмани. Навіть у найменшої компактної моделі з’явилася повноцінна потрійна камера, бездротова зарядка та захист від води IP68 – все, щоб відповідати рівню Samsung Galaxy S23 та iPhone 14 Pro.

Нинішнього року історія повторилася: молодший флагман Xiaomi 14 зберіг компактні габарити, але отримав актуальну начинку та цікавіший набір камер з трьох модулів на 50 МП (Omnivision OV50H + два Samsung JN1). Процесор Snapdragon 8 Gen 3, до 16/1024 ГБ пам’яті, 6.36″ AMOLED-дисплей з безпечною ШІМ та динамічною частотою оновлення, батарея на 4610 мАг з швидкою дротовою та бездротовою зарядкою та багато іншого. Суб’єктивно мені не дуже сподобався дизайн смартфона, Ідеальний компактний флагман, виходить?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Номінація «Ну, просто красень!» – Meizu 21

Награвшись із матеріалами спинки та формою блоку камер, деякі компанії почали звертати увагу на передню частину, де, здавалося б, все вже давно було зроблено до кінця. Завдяки цьому рамки навколо дисплеїв стали ставати ще тоншими і набули довгоочікуваної симетрії. Далі за всіх у цій справі просунувся смартфон Meizu 21, де рамка з усіх чотирьох сторін має товщину 1.74 мм – її практично не видно! Ззаду, незважаючи на очевидні запозичення Samsung, смартфон також виглядає симпатично. Оригінальною рисою є RGB-кільце навколо сенсора глибини, яке може працювати і як спалах, і як індикатор подій.

А ще Meizu 21 – це один з двох флагманів 2023 (другий – Meizu 20 Classic), який можна дізнатися по передній частині. Для цього навіть не потрібно включати екран: достатньо поглянути на білу рамку навколо матриці, і ви одразу зрозумієте, що за смартфон перед вами. Тішить, що виробник продовжує гнути свою лінію і намагається виділятися на тлі інших. В ідеалі хотілося б, щоб фронтальна камера була захована під дисплеєм, але мені щось нагадує, що цією технологією ZTE просто не хоче ділитися.

Номінація “Топ за свої гроші” – Realme GT Neo 5 SE

Незважаючи на те, що за останні роки смартфони Realme почали обростати все більшою кількістю недоліків, вони досі умудряються викликати реакцію «та як вони це роблять?!». І якщо глобально такі моделі виходять дуже рідко, то на внутрішньому ринку подібні апарати з’являються майже щороку. Як правило, ними є представники топової лінійки GT, де, крім приємних цін, ми маємо ще й топові характеристики.

У 2023 році таким смартфоном став Realme GT Neo 5 SE, побудований на базі чіпа Snapdragon 7+ Gen 2. Останній по суті є ослабленим варіантом флагманського процесора 8 Gen 1, що дозволяє набирати йому більше мільйона балів AnTuTu та забезпечувати вкрай високу для середнього класу продуктивність . Інші параметри також не підкачали: 6.74″ AMOLED-екран із частотою 144 Гц, камера 64+8+2 МП батарея на 5500 мАг зі 100-ватною зарядкою та стереодинаміки. І все це – від 290 доларів за “базу” 8/256 380 доларів за шалену версію 16/1024, а вміють, коли хочуть!

Номінація «Бюджетна радість» – Tecno Pova 5

Компанія Tecno, поки намагається не нахабитися з цінниками, що тільки грає на руку простим покупцям. Їхній актуальний смартфон Pova 5, що представляє «автономну» лінійку бренду, відмінно підходить під критерії сьогоднішньої статті: чіпсет Helio G99, 6.78″ екран із частотою 120 Гц, батарея на 6000 мАг з підтримкою 45-ватної зарядки – що ще потрібно для щастя?

Так, цей смартфон має свої очевидні недоліки, але який бюджетник їх не має? Слабка камера, не найкраща оптимізація прошивки, пластиковий корпус – все це можна пробачити з урахуванням ціни. А зараз вона більш ніж адекватна: наприклад, в Україні за нього просять в середньому від 5 до 6 тисяч гривень. Чи можна знайти щось продуктивніше за ті самі гроші? Тільки старіючий Realme 9 5G, який при своєму потужному Snapdragon 695 матиме пригнічуючи малі 4/64 ГБ пам’яті.

Номінація «Вибір покупців» – Samsung Galaxy A54

Цього року я вирішив відмовитися від використання «Яндекс Маркета» та перейти на сайти великих офлайн-магазинів, де хоча б немає поділу техніки на RU/EU та нові/знижені в ціні. Серед смартфонів 2023 випуску найкращим за оцінками покупців (враховувалися моделі з 20 відгуками і вище) став, як не дивно, Samsung Galaxy A54. Свого часу я лаяв цю модель за дуже високу ціну (на даний момент вона становить 15 тисяч гривень), але користувачі цілком змогли її прийняти.

Хвалять Samsung Galaxy A54 за якісний SuperAMOLED-екран, пристойну основну камеру, два дні автономної роботи, наявність слота під карту пам’яті та захист від пилу-вологи IP67. Деякі покупці відзначають зручну оболонку OneUI, але це вже справа смаку. Без недоліків також не обійшлося: в одних відгуках люди скаржаться на велику масу та габарити, в інших відзначають суміщений слот для карток, а в інших пишуть про SamsungPay, що не працює з картами «Світ». Не забуваємо, що у компанії є своя велика фанбаза, а отже до відгуків на її смартфони слід ставитись з обережністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.