Смартфони

Samsung Galaxy S24 – революційні функції One UI 6.1

Share
Час читання: 3 хв.

Хоча до анонсу Samsung Galaxy S24 залишилося більше місяця, багато його апаратних характеристик вже відомі. Тепер настав час розкрити можливості програмного забезпечення, з яким Galaxy S24 побачить світ – One UI 6.1.

Очікується, що One UI 6.1 дебютує разом із Galaxy S24, а потім може бути випущений для існуючих смартфонів Galaxy.

Інсайдер Беніт Брюнер Про розкрив інформацію про кілька нових функцій One UI 6.1 у Twitter. Серед цих функцій генератор шпалер на базі штучного інтелекту, який може створювати шпалери на основі введених даних. Зважаючи на те, як це виглядає, ви можете ввести назву об’єкта і назву фону, і функція згенерує шпалери на основі цих двох речей. На екран блокування також можна буде додати портретні та погодні ефекти. Тут було б прикольніше, щоб погода синхронізувалася з реальною погодою за вікном, але поки що здається потрібно вручну вибрати.

Вбудований фоторедактор One UI 6.1 запропонує можливість переміщати об’єкти за допомогою простого жесту перетягування. Ви можете вибрати предмет або об’єкт на одному зображенні та помістити його на інше зображення. Крім того, також з’явиться функція розширення існуючих зображень у вашій галереї. Наприклад, ви можете випрямити картинку, а редактор зображень доповнить фото області, що вилізли за межі.

У Samsung Notes також буде функція, що дозволяє структурувати довгі нотатки, перетворюючи довгий текст на пункти, що легко читаються.

One UI 6.1 також зможе перекладати голосові виклики в режимі реального часу з однієї мови на іншу для обох співрозмовників. Ця функція вже була анонсована компанією Samsung кілька тижнів тому як перша функція, реалізована на базі Samsung Gauss, першої власної мовної моделі компанії.

В One UI 6.1 також реалізована функція адаптивного захисту акумулятора, яка заряджає акумулятор телефону до 80 % і відновлює зарядку до 100 % безпосередньо перед тим як користувач прокидається. Функція «Максимальний захист» заряджає акумулятор лише до 80%.

Повідомляється, що серія Galaxy S24 буде оснащена новим методом пошуку. Ви можете обвести будь-що, і телефон буде шукати інформацію про це. Хоча цей витік від інсайдер Ахмеда Квайдера не пояснює цю функцію в деталях, швидше за все йдеться про те, що користувачі зможуть обводити будь-який предмет або об’єкт на зображенні, щоб дізнатися більше про нього через інформацію з Інтернету.

Стандартна програма «Диктофон» зможе використовувати штучний інтелект для ідентифікації та виділення до десяти осіб та перетворення їх голосів у текст. Це чудово підходить для тих, хто відвідує лекції чи багато зустрічей.

Аналогічна функція доступна і на нових смартфонах Pixel. Однак для транскрипції потрібне активне підключення до Інтернету. Galaxy S24 оснащений вбудованим штучним інтелектом та можливістю розшифровувати або перекладати текст та голос без активного підключення до Інтернету.

Крім того, One UI 6.1 представить генеративний штучний інтелект у клавіатурі Samsung. Інсайдер Ведант Калор виявив наявність цієї функції через Samsung Remote Lab, яка в В даний час дозволяє розробникам тестувати One UI 6.1.

Як ви можете бачити на відео, у клавіатурі Samsung з’явиться нова опція під назвою Generative AI, і ви зможете вибрати одну з чотирьох моделей Generative AI: PaLM 2 ( від Google), GPT4 (від OpenAI з ChatGPT), Gecko (версія PaLM 2 від Google) та Scs (ймовірно від Samsung?). Більше того, він дозволяє користувачам вибирати із двох моделей мовного перекладу: LLM та на пристрої. Першому може знадобитися підключення до Інтернету, а друге, схоже, повністю відключено від мережі.

Хоча досі неясно, які можливості та функції ці моделі генеративного штучного інтелекту додадуть у клавіатуру Samsung, цілком імовірно, що вони нададуть телефонам та планшетам Samsung такі функції, як покращення граматики, мовний переклад та узагальнення тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Новий MacBook Pro на базі M4 отримає вдвічі більше ОЗП

    Авторитетний інсайдер під ніком ShrimpApplePro поділився у сервісі мікроблогів X фотографією упаковки базового 14-дюймового MacBook…

    30.09.2024

    Експерти розібрали Samsung Galaxy S24 FE і оцінили його ремонтопридатність

    YouTube-канал PBKreviews провів повне розбирання нового смартфона Galaxy S24 FE, щоб оцінити його ремонтопридатність. Що…

    30.09.2024

    Sony прискорить розробки ігор для PlayStation за допомогою штучного інтелекту

    Компанія Sony прагне зробити процес створення ігор для PlayStation більш ефективним та якісним, використовуючи передові…

    30.09.2024

    Яким має бути сучасний ноутбук для роботи

    Технології не стоять на місці - це стосується абсолютно всього. Поговоримо про ноутбуки. Уявімо ситуацію,…

    30.09.2024

    Нове дослідження: Використання фітнес-браслетів шкодить психіці

    Вчені з Льєжського університету в Бельгії провели дослідження, яке показало, що надмірне використання фітнес-браслетів та…

    30.09.2024

    Apple готує розумний гаджет для дому з homeOS

    Apple готується до запуску нового пристрою для розумного будинку, який може вийти вже 2025 року.…

    30.09.2024