Новий Exynos, старі ціни. Все, що відомо про серію Samsung Galaxy S24

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прем’єра лінійки флагманських смартфонів Galaxy S24 відбудеться наступного місяця. Південнокорейський бренд приготував низку цікавих покращень, включаючи нові камери, ШІ-функції та титанове оздоблення. Зібрали всі актуальні відомості про майбутні гаджети.

Дизайн, дисплеї, залізо

Згідно з наявними зображеннями, відмінностей на вигляд буде небагато. В основному вони торкнуться топового Galaxy S24 Ultra. Апарат отримає плоский екран, гостріші бічні грані, зменшену товщину (8,6 мм) та рамку з титановим покриттям. Стілус S Pen і розмовний динамік тепер не випирають із корпусу. Будуть доступні такі кольори: чорна (Titanium Black), сіра (Titanium Gray), фіолетова (Titanium Violet) і жовта (Titanium Yellow).

Galaxy S24 і S24+ вийдуть у тих самих відтінках, але з іншими маркетинговими назвами. Молодшу модель оснастять 6,2-дюймовим AMOLED-дисплеєм із частотою 120 Гц та роздільною здатністю FHD+. Plus-версія матиме аналогічну 6,7-дюймову панель, але з роздільною здатністю QHD+. Пікова яскравість в обох випадках складе 2500 ніт. Ultra-варіант укомплектують матрицею на 6,8 дюйма з QHD+ та підтримкою 120 Гц. Її гранична яскравість – 2600 ніт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується процесорів, Galaxy S24 і S24+ приписують 4-нанометровий Exynos 2400. За чутками, його графічна підсистема спільної розробки AMD та Samsung нав’яже конкуренцію Apple A17 Pro. Ще вдосконалили відведення тепла та техпроцес. Базові моделі вийдуть на фірмовому чіпі за межами США, Китаю та Канади. В інших країнах тільки S24 Ultra поставлятиметься з чіпсетом Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Заявлений обсяг оперативної пам’яті — 12 ГБ, а накопичувача — до 1 ТБ.

Камери, батарея, функції OneUI

У базового та Plus-варіантів камера потрійна: головний датчик (50 Мп), надширококутний модуль (12 Мп) та телефото (10 Мп, зум 3x). Ultra-модифікація запропонує однодюймовий основний сенсор (200 Мп), надширик (12 Мп) та два телевізори (10 Мп з 10-кратним зумом, 50 Мп з 5-кратним оптичним наближенням). Ємності акумуляторів у новинок такі: S24 – 4000 мАг (25 Вт), S24 + – 4900 мАг (45 Вт), S24 Ultra – 5000 мАг (45 Вт).

Однією з ключових функцій флагманів є підтримка супутникового зв’язку. Вона стане в нагоді для екстрених викликів у надзвичайних ситуаціях, коли відсутня стільникове з’єднання. Крім того, в прошивку OneUI 6.1 впровадять цікаві ІІ можливості. Серед них — генератор шпалер для робочого столу, переміщення об’єктів на фотографіях у штатному редакторі, резюмування та автоформатування нотаток у Samsung Notes, а також переклад мови, що телефонує в реальному часі.

Очікується, що ціни на пристрої залишаться на рівні минулорічної серії:

  • Galaxy S24 – від 799 доларів;
  • Galaxy S24+ – від 999 доларів;
  • Galaxy S24 Ultra – від 1199 доларів.

Презентація Samsung Unpacked пройде 17 січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.