На iPhone з’явилася функція захисту від крадіжки: як працює

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

11 грудня Apple випустила стабільну версію iOS 17.2. Цього ж дня компанія випустила першу бету-версію iOS 17.3, а зараз перші користувачі прошивки розповіли, які функції є в новій версії ОС.

З виходом iOS 17.3 ваш iPhone отримає підтримку Stolen Device Protection – нову функцію, яка захищає ваші дані від сторонніх осіб. Функція активується, якщо хтось отримав доступ до iPhone і знає ваш пароль від телефону.

Що робить айфон у режимі Stolen Device Protection:

Включає примусове сканування Face ID або Touch ID під час використання «Зв’язки ключів», створення картки Apple Card, відключення режиму зникнення, використання Apple Pay, видалення даних зі смартфона; Вводить годинну затримку на серйозні втручання: відключення “Локатора”, зміну Apple ID, зміни пароля та даних Face ID або Touch ID. Зловмиснику доведеться пройти автентифікацію за будь-яких дій двічі (відразу і через годину). За цей час власник iPhone зможе щось зробити. Часової затримки не буде, якщо смартфон знаходиться у знайомому місці (вдома, в офісі господаря тощо).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб увімкнути опцію, потрібно перейти до «Параметри» > «Face ID та код-пароль» > “Захист вкраденого пристрою”.

Раніше шахраї могли піддивитися, як ви вводите пароль від iPhone, та вихопити смартфон із рук. Знаючи PIN-код, злодій міг вийти з Apple ID, відключити «Локатор», видалити всі дані зі смартфона та відновити його до заводських налаштувань для перепродажу. З увімкненим режимом «Захист вкраденого пристрою» у шахраїв не буде шансів отримати хоч якусь вигоду від вкраденого смартфона.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.