Топ флагманських смартфонів 2023 року за версією iTechua

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже через пару тижнів підійде до кінця 2023 і закриється черговий розділ в історії гаджетів і технологій. Комусь рік, що минає, міг здатися нудним на анонси, а пристрої — позбавленими будь-яких інновацій. Почасти, так воно і є: багато великих технологічних компаній досягли піку і вичікують чергової гілки розвитку. Проте в цьому сегменті знайшлися і ті, хто зміг здивувати користувачів незвичайними рішеннями.

Днями ми розповідали про найкращі, на думку нашої редакції, середньобюджетні смартфони 2023 року. Тепер настала черга флагманів.

Відразу зазначимо, що складні пристрої в цю категорію не потрапили з низки причин, але головне – ці девайси, як і раніше, залишаються дуже специфічними, і далеко не кожен користувач готовий йти на компроміси при бюджеті від 60 тисяч гривень і дорожче.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Galaxy S23 Ultra

Безумовно, це найкращий смартфон південнокорейського бренду. Цього року компанія відмовилася від власних чіпів Exynos на користь Snapdragon. Причому для Samsung Qualcomm спеціально випустила розігнану версію процесора Snapdragon 8 Gen 2. Незважаючи на те, що Galaxy S23 Ultra вийшов ще в лютому, він все ще чудово справляється з усіма завданнями, а місцями проявляється себе краще за конкурентів. Додайте сюди шикарний дисплей, камеру на 200 Мп та потужну батарею та отримайте просто ідеальний смартфон.

Samsung Galaxy S23 Ultra пропонує злегка вигнутий 6,8-дюймовий Dynamic AMOLED 2X-дисплей з роздільною здатністю 3088 x 1440 пікселів і частотою оновлення 120 Гц, чіпсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, 8/12 вбудованої пам’яті, фронтальну камеру на 12 Мп, основний сенсор на 200 Мп, телевізор на 10 Мп, перископ на 10 Мп і надширик на 12 Мп, а також NFC-модуль, стілус S Pen та акумулятор ємністю 5000 мАч з підтримкою швидкої зарядки 45 Вт.

Зараз ця модель коштує цілком адекватних грошей, але вже за місяць Samsung випустить нову флагманську лінійку Galaxy S24, яка обіцяє бути цікавішою.

Google Pixel 8 Pro

Головний флагман Google у цьому поколінні отримав датчик температури, нову систему камер, потужний чіп та безліч функцій, зав’язаних на ІІ. У наших реаліях Pixel, як і раніше, залишаються пристроями для ентузіастів, які люблять чистий Android і якісні фотки без додаткових налаштувань.

Google Pixel 8 Pro отримав 6,7-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 2992 x 1344 пікселів і частотою оновлення 120 Гц, чіпсет Google Tensor G3, 12 ГБ оперативної та 128/256/512/1024 ГБ вбудованої пам’яті, фронтальну 5 Мп, основний сенсор на 50 Мп, телевізор на 48 Мп та надширик на 48 Мп, а також NFC-модуль, термометр та акумулятор ємністю 5050 мАг з підтримкою швидкої зарядки потужністю до 30 Вт.

Як підкреслив наш головний редактор Георгій Лямін в огляді Pixel 8 Pro – «сумнівно, але окей». Саме цією фразою можна описати топовий смартфон Google. Вражає, що компанії, яка створила Android, за три покоління процесорів Tensor не вдалося нормально оптимізувати свій софт під своє залізо. Як наслідок, ми отримали стильний девайс із самобутнім дизайном та крутими фотоможливостями, але при цьому він абсолютно не придатний для ігор та інших завдань, що потребують високої продуктивності. А «імбовий» датчик вимірювання температури виявився зовсім непотрібною штукою.

iPhone 15 Pro Max

Цього року всі iPhone отримали досить суттєвий апдейт у вигляді порту USB-C, який відкрив перед власниками цих пристроїв просто неймовірні можливості підключення різноманітних аксесуарів. «Прішки» можуть похвалитися титановою рамкою і новою кнопкою «Дії», а топова версія також отримала об’єктив з тетрапризмою і 5-кратним оптичним зумом.

iPhone 15 Pro Max оснащений 6,7-дюймовим OLED-дисплей Super Retina XDR з роздільною здатністю 2976 x 1290 пікселів і частотою оновлення 120 Гц, чіпсетом Apple A17 Pro, 8 ГБ оперативної та 256/512/1024 ГБ вбудованої пам’яті 12 Мп, основним сенсором на 48 Мп, перископом на 12 Мп та надшириком на 12 Мп, а також швидким портом USB-C (3.2 Gen 2) та акумулятором ємністю 4441 мАч з підтримкою швидкої зарядки потужністю до 27 Вт.

Зверніть увагу, що Apple внесла більше змін до дизайну флагмана 2023 року, ніж більшість інших брендів у свої топові девайси. Загалом, це найкращий iPhone на найближчі 10-12 місяців. Однак і тут є своє підводне каміння. Наприклад, компанія заявила про підтримку ААА-ігор з графікою консольного рівня, але поки що вийшов лише один проект, Re:Village, і йде він не зовсім добре. iPhone 15 Pro Max помітно гріється, а грати на екрані взагалі не зручно. 

HUAWEI P60 Pro

Мабуть, єдиний бренд, який здивував незвичайним дизайном. HUAWEI P60 Pro – це той самий смартфон, який однозначно виділяється з сірої маси інших девайсів. У цьому поколінні HUAWEI представила власну технологію обробки зображень XMAGE і справді вражає уяву. Під час тесту, ми не раз запитували себе: «А це точно на смартфон знято?».

HUAWEI P60 Pro отримав 6,67-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 2700 x 1220 пікселів і частотою оновлення 120 Гц, чіпсет Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 8/12 ГБ оперативної та 256/512 ГБ , основний сенсор на 48 Мп, телевізор на 48 Мп та надширик на 13 Мп, а також NFC-модуль та акумулятор ємністю 4815 мАг з підтримкою швидкої зарядки потужністю до 88 Вт.

У 2023 році смартфони HUAWEI не мають жодних проблем із додатками, включаючи ті, що вимагають Google-сервіси. Як і в минулі роки, у бренду вийшов шикарний фотофлагман, який знімає на порядок вище за багато конкурентних пристроїв. На окрему увагу заслуговує незвичайний дизайн, шикарний OLED-дисплей з точною передачею кольору і блискавична зарядка. 

Xiaomi 13 Ultra

Який рейтинг може коштувати без гаджетів «народного» бренду? Xiaomi все ще тримає марку, випускаючи доступні пристрої для більшості користувачів. При цьому у технічному плані ці девайси пропонують цілком адекватні характеристики. Проте у компанії є і уберфлагманська категорія пристроїв, яка коштує дорожче за 50 тисяч гривень. Цього року у цей сегмент потрапив Xiaomi 13 Ultra. Так, це той самий смартфон із дюймовим сенсором камери, до якого команда Лей Цзюня випустила додаткову рукоятку та ND-фільтри, що перетворюють смартфон на бездзеркалку.

Xiaomi 13 Ultra пропонує злегка вигнутий 6,73-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 3200 x 1440 пікселів і частотою оновлення 120 Гц, чіпсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 12/16 ГБ оперативної та 256 на 32 Мп, основний сенсор на 50 Мп, телевізор на 50 Мп, перископ на 50 Мп та надширик на 50 Мп, а також NFC-модуль, ІЧ-порт та акумулятор ємністю 5000 мАч з підтримкою швидкої зарядки потужністю до 90 Вт.

На диво, це єдиний флагман у нашій добірці зі шкіряною спинкою. Смартфон вийшов досить потужним і ефектним, при цьому він коштує дешевше від багатьох конкурентних пристроїв. Однак, незважаючи на свої вражаючі характеристики, про Xiaomi 13 Ultra майже ніхто не згадує півроку після анонсу. На жаль, нам так і не вдалося нормально протестувати цю модель, але, за першими враженнями, це точно «топ за свої гроші».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.