Смартфони

6 функцій iOS, які відклали на 2024 рік

Share

Щороку на WWDC Apple показує нам нові операційні системи для всіх своїх пристроїв і оголошує функції, які з’являться в них. Причому не всі їх добираються до нас разом з основним релізом. Деякі фішки відкладаються до наступних оновлень. Так вийшло і цього року з iOS 17. У 2023 році ми не побачимо на Айфоні підтримку повідомлень RCS, CarPlay нового покоління, який був анонсований взагалі з iOS 16, встановлення програм з альтернативних джерел , AirPlay у готельних номерах та інші корисні фішки.

І якщо всі ці функції не з’являлися в бета-версіях iOS 17, то спільні плейлисти Apple Music якийсь час можна спробувати в попередніх версіях iOS 17.2 для розробників. Однак до релізу цю фішку з невідомої причини прибрали, і тепер, щоб скористатися з неї, доведеться почекати.

Спільні плейлисти в Apple Music

Тепер плейлисти можна редагувати разом із друзями. Зображення: macrumors.com
Найпомітнішою втратою для iOS 17 стало видалення з iOS 17.2 спільних плейлистів Apple Music. З якої причини Apple це зробила, до кінця зрозуміти складно. Фахівці порталу MacRumors припускають, що в цій функції було виявлено досить критичні помилки, щоб випускати її для всіх охочих. Залишається сподіватися, що спільні плейлисти Apple Music вдасться спробувати в одному з майбутніх оновлень iOS 17, а то багато хто вже налаштовується на те, що вони стануть доступні тільки з iOS 18.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаю, що завдяки цій фішці Apple Music кілька користувачів можуть додавати і прослуховувати треки з одного плейлиста. Таким чином, можна з комфортом ділитися музикою з друзями і рідними без необхідності щось їм надсилати. Просто закинули пісню в спільний плейлист Apple Music, а інші в будь-який момент зможуть його послухати. Найзручніше полягає в тому, що робити це можуть усі, у кого є до нього доступ.

AirPlay на телевізорі

Для iOS 17 була анонсована і ще одна функція, яка могла б стати в нагоді деяким користувачам. Але, на жаль і ах, її реліз переїжджає на 2024 рік. Це AirPlay у готелях і гостиницях. Щоб користувачі могли в будь-який момент вивести зображення зі смартфона на телевізор, досить просто відсканувати QR-код на екрані останнього, і з’єднання буде встановлено.

З урахуванням того, що ТБ у нормальних готелях під’єднано до окремої мережі Wi-Fi, то захід потрібний. Однак під час його реалізації теж з’явилися якісь труднощі, і тепер доведеться почекати на цю функцію ще трохи. Найбільше при таких перенесеннях мене цікавить, чи дочекаємося ми подібну фішку в iOS 17 або доведеться тягнути до оновлення iOS 18?

Навіщо потрібен CarPlay

Є в iOS ще одна фішка, яка досі не дісталася до користувачів, хоча була анонсована на WWDC 2022 разом з iOS 16. Пам’ятаєте про CarPlay нового покоління, який дасть змогу не тільки керувати мультимедіа, навігатором і користуватися смартфоном з головного пристрою в автомобілі, а ще й регулювати температуру в салоні, виводити інформацію про швидкість і кількість обертів та інші функції, які говорять про глибоку інтеграцію із системами автівки?

Ось багато хто про цю фічу теж забув, хоча на сайті Apple досі стоїть згадка, що вийти вона повинна з новими автомобілями наприкінці 2023 року. В принципі, можна вже вважати, що кінець року настав, а авто з новим CarPlay так і немає. Тож сміливо переносимо і цю фічу на 2024 рік.

Повідомлення з Айфона на Андроїд

Тепер між пристроями на різних системах можна буде листуватися без використання SMS і сторонніх месенджерів. Зображення: 9to5mac.com
Apple вже не перший рік критикують за відсутність підтримки кросплатформенного стандарту обміну повідомленнями RCS. Здавалося б, використовуй будь-який сторонній месенджер і отримаєш усі необхідні фішки: надсилання фото і відео з високою роздільною здатністю, аудіоповідомлення, індикатор набору тексту, звіт про прочитання, обмін повідомленнями через Wi-Fi, групові чати між пристроями на різних операційних системах.

Усе це вже давно є в інших додатках і підтримується iMessage. Однак листуватися через стандартний додаток “Повідомлення” з власниками смартфонів на Андроїд через інтернет не вийде. Повідомлення будуть йти у вигляді SMS. Але в iOS 18 підтримка RCS все ж з’явиться, і тепер можна буде листуватися через інтернет без встановлення сторонніх додатків. Щоправда, оператор зв’язку повинен підтримувати цю фішку, але це вже зовсім інша історія.

Встановлення додатків без App Store

Чекали в iOS 17 і встановлення застосунків з альтернативних джерел. Щоправда, цю фішку компанія з Купертіно не анонсувала, але закон, який зобов’язує відкрити доступ стороннім магазинам застосунків щонайменше на території Євросоюзу, вже є. Однак в Apple ще є час, і можна бути впевненими, що вона зволікатиме до останнього моменту з впровадженням такої можливості.

Як очікує Марк Гурман, встановлення програм на iPhone з інших магазинів застосунків з’явиться на смартфонах Apple у першій половині 2024 року. Тобто це буде одна з останніх версій iOS 17, яка з’явиться перед демонстрацією iOS 18 на WWDC 2024.

Штучний інтелект у Сірі

Багато хто чекав, що в iOS 17 голосовий асистент Siri стане розумнішим. Однак дива не сталося. Для Siri додалася парочка фішок у вигляді озвучування показників із застосунку “Здоров’я” або, навпаки, запис їх туди. І на цьому можливості закінчилися. На хвилі буму генеративних нейромереж, які інтегруються у всілякі асистенти, виглядає відверто слабко.

Саме тому в iOS 18 буде проведена робота над помилками, і Siri все ж отримає деякі можливості ШІ. Ось тільки деякі інсайдери припускають, що ця фішка буде доступна виключно на нових iPhone 16 і стане її ексклюзивом. Як воно буде насправді, покаже час, але хотілося б, щоб побільше Айфонів отримали нормального голосового помічника. Все-таки якщо він реалізований як треба, то це додає зручності при користуванні пристроєм.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024