Шість нововведень, які Apple не показала в iOS 17

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Реліз iOS 17 виявився дуже багатим на нові функції та зміни в існуючих компонентах системи. Однак, деякі опції Apple, пообіцявши, так і не додала в систему. 2023 рік закінчується, а значить ми не побачимо їх раніше 2024-го. Крім того, є нововведення, які компанія зобов’язана реалізувати, крім свого бажання. Ось повний список:

  • Спільні плейлисти в Apple Music. Опція мала з’явитися в iOS 17.2, але була видалена з останніх бета-версій. Є можливість, що нововведення відкладено на невизначений термін.
  • Встановлення IPA-програм. Вимога Євросоюзу наказує Apple відкрити установку ігор та програм в обхід App Store, а також дозволити сторонні магазини програм на iOS і iPadOS. “Заготівлю” для цієї опції ми вже бачили, а коли він з’явиться повноцінно – поки неясно.
  • CarPlayНа WWDC всі були приємно вражені майбутнім оновленням CarPlay – інтерфейс і функціональність кардинально відрізнялися від поточної версії. Проте минуло півтора роки, і нічого, крім обіцянок, ми не побачили. Можливо, CarPlay нового покоління з’явиться 2024-го.
  • Супутниковий зв’язок поза США. Коли вийшла iOS 17, усі моделі iPhone 14 та 15 отримали опцію допомоги на дорозі з відправкою запиту через супутник. Apple заявила, що розгортання «почнеться» зі США, а отже, нововведення має прийти в інші країни. Чи з’явиться колись супутниковий зв’язок на iPhone в Росії – велике питання.
  • Підтримка RCS. У листопаді Apple заявила, що дозволить власникам iPhone нативно спілкуватися з користувачами Android через протокол від Google – RCS. Швидше за все, це станеться у iOS 18.
  • Розумна SiriТе саме стосується оновленого голосового помічника. Щороку користувачі сподіваються побачити повну Siri, але навіть в iOS 17 вона не змінилася. Однак інсайдер Bloomberg порадував фанатів Apple інформацією про зовсім нову нейромережеву Siri, заради якої навіть в iPhone 16 будуть вбудовані нові мікрофони. Подивимося!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.