Samsung Galaxy S25 може використовувати неймовірно потужний 3-нм чіп Snapdragon 8 Gen 4

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Ходять чутки, що Galaxy S25 матиме нову мову дизайну , яка потім використовуватиметься в інших телефонах Samsung. Тепер з’явилася ще одна інформація, яка може вказувати на те, на що очікувати від продуктивності Galaxy S25.

Реклама

За даними надійного джерела DCS (Digital Chat Station) на Weibo, Snapdragon 8 Gen 4 (кодова назва SUN) є 3-нм чіп, вироблений TSMC.

Повідомляється, що він оснащений восьмиядерним процесором Oryon з двома високопродуктивними процесорними ядрами Phoenix L і шістьма енергоефективними процесорними ядрами Phoenix M. Він стверджує, що Qualcomm досягла значного приросту продуктивності і що продуктивність процесора буде аналогічна процесорам Apple серії M.

Очікується, що цей же чіп використовуватиметься в серії Galaxy S25 принаймні на ринках Північної Америки. В інших країнах Samsung може оснастити Galaxy S25 та Galaxy S25+ процесором Exynos 2500 (він же Dream Chip).

Інший інсайдер, Revegnus, стверджує , що процесор Snapdragon 8 Gen 4 споживає 8 Вт енергії, що нижче, ніж у Snapdragon 8 Gen 3, забезпечуючи підвищену енергоефективність. Він також стверджує, що графічний процесор Adreno 830 усередині Snapdragon 8 Gen 4 на 10% потужніший, ніж чіп M2 настільного рівня в ноутбуках та настільних комп’ютерах Apple. Зважаючи на все, наступний флагманський чіпсет Qualcomm може набрати більше 2800 балів у тесті продуктивності одноядерного процесора Geekbench 6 і більше 10 000 балів у тесті продуктивності багатоядерного процесора. Спеціальні ядра процесора Oryon були розроблені командою Nuvia, яку Qualcomm придбала кілька років тому.

Виробники процесорів Android MediaTek, Samsung та Qualcomm вже багато років намагаються зрівнятися за продуктивністю з Apple, але безуспішно. Тим не менш, схоже, що Qualcomm може досягти рівня Apple з Snapdragon 8 Gen 4. Однак поставтеся до цієї інформації з часткою скептицизму, оскільки це лише чутки, а довіряти даним можна тільки після реальних даних продуктивність чіпа.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ