Прихований Face ID, супер-мікрофони та крутий спалах для фото. Що ми знаємо про iPhone 16

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Здавалося б, Apple тільки-тільки випустила iPhone 15 і оговталася від хворобливого старту iOS 17, а в Мережі вже активно почали з’являтися нові чутки про iPhone 16. Незважаючи на те, що до виходу новинки ще майже рік, інсайдери зливають подробиці тоннами – вже зараз ми знаємо, яким буде новий iPhone, включно із зовнішнім виглядом і навіть левову частку характеристик. І з кожним тижнем новин з’являється дедалі більше, а з огляду на те, що всі вони надходять з достовірних джерел і цілком схожі на правду, в них практично немає сумнівів. Ловіть свіжі подробиці про iPhone 16, які є вже зараз.

Реклама

Зовнішній вигляд iPhone 16

Видання Phone Arena скористалося габаритами iPhone 16, що витекли в мережу, і зробило свої рендери майбутнього смартфона на їхній основі. На жаль, новий Айфон 2024 року став більшим, а це означає, що ваші улюблені чохли від старих моделей знову не підійдуть. При цьому важливо розуміти, що розміри виростуть тільки у Pro-версій, а базові залишаться колишніми. Ба більше, відмінності між iPhone 16 і iPhone 16 Pro ховатимуться ще й у розмірах дисплеїв – вони збільшаться на 0.2 дюйма.

До того ж, за чутками, Apple нарешті готова зробити повністю безрамковий Айфон 16. Це означає, що 100% (або понад 99%) лицьової панелі буде зайнято виключно екраном. Ось тільки не поспішайте радіти, оскільки Dynamic Island вже абсолютно точно залишається і нікуди не зникне. За словами джерел, це вимушений компроміс, на який доведеться піти Apple і покупцям iPhone 16. Можливо, він обзаведеться новими функціями, а що вміє острівець в айфоні зараз – читай у нашій статті.

Дизайн iPhone 16 залишиться колишнім – ніяких змін у 2024 році не очікується
Є деякі чутки про редизайн iPhone. Інформатори зазначають, що один із прототипів смартфона обладнаний Face ID під екраном, але жодних даних про те, як працює розпізнавання обличчя в iPhone 16, поки немає. Подейкують, що таку технологію можуть використати лише в iPhone 17, тому на зміни в дизайні моделі 2024 сподіватися не варто.

Нові функції iPhone 16

Шанувальники мобільної електроніки напевно чули про смартфони vivo, останні версії яких обладнані спеціальним підсвічуванням Aura Ring. Воно встановлене в блок камер і потрібне для створення фото при поганому освітленні, оскільки ефективніше звичайного спалаху. З чуток, iPhone 16 Pro буде обладнаний подібною фічею, ось тільки розташується вона не в окремому “вічку”, а буде обрамляти весь блок камер цілком!


Виглядає справді гарно на рендерах від інсайдера Ice Universe, що славиться точними прогнозами, але найголовніше – в цьому є практична користь. Світлодіодне підсвічування Айфон 16 поліпшить ваші фотографії і, цілком ймовірно, буде порівнянне за ефективністю з кільцевою лампою для зйомок відео. Тобто, нова фішка Айфон 16 заощадить вам гроші і скоротить кількість реквізиту для запису ролика в соцмережі. Так воно буде насправді чи ні – покаже час, але ідея – відпад!

Як зміниться iPhone16

Як ви пам’ятаєте з нашого минулого матеріалу, iPhone 16 працюватиме на iOS 18 за замовчуванням. Система буде обладнана нейромережевими фішками, головна з яких – Siri на основі ШІ. Щоб чат-бот краще сприймав мову користувача і був чуйнішим, Apple обладнає Айфон 16 новою системою мікрофонів з поліпшеною якістю і оновленою системою шумозаглушення, щоб відсікти непотрібні звуки.

За словами Мінг Чі-Куо, смартфон матиме найкращі мікрофони за всю історію iPhone. Однак за цю фішку доведеться заплатити: інсайдер стверджує, що вартість цих комплектуючих зросте на 100-150%, і це неминуче позначиться на ціні iPhone 16. З огляду на те, що нейромережеві функції будуть відмінною рисою нового покоління, апгрейд дійсно необхідний. Крім того, Siri в iOS 18 та інші опції будуть доступні ексклюзивно для покупців нового пристрою, а на старих моделях працювати не будуть.

Екран в iPhone 16

А ось у базового Айфон 16 начинка залишиться більш-менш колишньою. Інсайдери відзначають, що до 2025 доступні версії точно не отримають дисплей з Pro-Motion, підтримкою 120 Гц і Always On Display, оскільки це відмінна риса Pro-версій. Водночас, у зведеннях дедалі частіше згадується iPhone 16 Ultra: зокрема, новинка від Apple може з’явитися вже у 2024 році і буде оснащена революційним дисплеєм на основі MLA-лінз. Їхня суть у тому, що OLED-панелі повертають відбите світло в бік користувача, роблячи екран яскравішим без збільшення енергоспоживання. Їхня ціна помітно вища, тому не виключено, що така фіча дістанеться новій моделі iPhone 16.

І ще один цікавий інсайд про iPhone 16 наостанок. Інформатори стверджують, що базові моделі отримають підтримку запису просторового відео! Ось тільки торкнеться це пристроїв 2024 року – на даний момент, підтримку Spatial Video додали в iOS 17.2 для iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.

 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ