ТОП середньобюджетних смартфонів 2023 року за версією iTechua

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На вулиці похолодало, а значить 2023-й добігає кінця. У грудні прийнято підбивати підсумки року всіх видів і мастей, і ми не будемо порушувати традицію. У минулі 11 місяців вийшло чимало новинок, цікавих і не дуже; ми постаралися вибрати найдостойніші апарати і нагадати про них вам.

Дивно, але цього року рейтинг середньобюджеток залишився без iPhone. Apple не вважала за потрібне оновити iPhone SE, при цьому всі айфони 15-ї лінійки опинилися у високому ціновому сегменті. Тож зустрічайте шість Android-молодців, які претендують стати найкращим середняком року, що минає.

Huawei Nova 11

Девайс був представлений у першій половині 2023 року і вперше для бренду отримав супутниковий зв’язок. Однак насамперед він приваблює своїм соковитим зовнішнім виглядом: ні на що не схожий логотип ззаду, оформлення модуля камер і крутий зелений колір у палітрі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо характеристик, то вони гідні: OLED-панель діагоналлю 6,7 дюйма з роздільною здатністю FullHD+ і частотою 120 Гц, процесор Snapdragon 778G, акумулятор 4500 мАг. Основна камера 50 Мп отримала лазерний автофокус. Смартфон продається приблизно за 15 тисяч гривень і однозначно вартий цих грошей.

Google Pixel 7a

iPhone у нашій добірці немає, але без “айфона у світі Android” обійтися ніяк не зможемо. Бюджетна лінійка Google цього року поповнилася свіженьким Pixel 7a, і смартфон вартий вашої уваги, хоча трохи й оверпрайснутий.

Дизайн 7а був оновлений і приведений у відповідність до сьомої лінійки “пікселів”: найпомітнішою зміною стало алюмінієве оформлення блоку камер замість скляного. Зовнішній вигляд посвіжішав, а переважна більшість людей не відрізнять 7а від базової сімки.

За свої $499 Google Pixel 7a запропонує вам свіжий чип Tensor 2, 8 Гб оперативної пам’яті, акумулятор ємністю 4385 мАг і дисплей 6,1 дюйма з частотою 90 Гц у дуже компактному корпусі. Неможливо не згадати “чистий” Android 14, який абсолютно точно принесе вам естетичне задоволення і надовго збереже швидкодію.

TECNO Phantom X2 Pro

Завдяки своїй ціні девайс потрапив до розділу середньобюджеток, однак за всіма іншими параметрами, включно із зовнішнім виглядом, він цілком тягне на близькофлагманський рівень.

Перш за все, дизайн задньої панелі. Це фішка пристрою, модуль камер має дуже крутий і навіть у певному сенсі заворожуючий вигляд. А якщо вибрати помаранчеве забарвлення корпусу, то смартфон гарантовано приверне увагу в компанії друзів.
Із “залізом” усе гаразд: 6,8-дюймовий AMOLED-дисплей з незмінними 120 Гц, потужний чип MediaTek 9000 5G, 12 Гб оперативної пам’яті в базовому конфігурації.

Таких характеристик з лишком вистачить майже будь-якому просунутому користувачеві. За TECNO Phantom X2 Pro просять приблизно 18 тисяч гривень. Дуже схожий на нього TECNO Phantom X2 можна урвати за 35 тисяч. Огляд у нас був тут.

Realme 11

Цілком собі свіжа модель від молодого бренду, який підірвав ринок. Смартфони realme відмінно поєднують характеристики з розумною ціною, а тому прекрасно продаються і користуються заслуженою повагою.

Що стосується realne 11, то пристрій вийшов у жовтні 2023 року і буде гідним вибором за свої 10 тияч гривень у роздробі. Свіжий дизайн задньої кришки з круглим блоком камер, приємний акумулятор на 5000 мАг, камера на солідні 108 Мп зі світлосилою f/1.9 і впевнений процесор MediaTek Helio G99 – все це відмінні показники для такої ціни. Досить компактна AMOLED-матриця з 90 Гц і піковою яскравістю до 100 ніт приємно доповнять покупку.

POCO F5

Симпатичний смартфон вийшов у травні поточного року і вже підкорив покупців: дуже незвичайний колір і “сніжна” текстура корпусу в сірому кольорі плюс дуже приємний цінник.

POCO F5 працює на доволі продуктивному Snapdragon 7 Plus Gen 2, який, по суті своїй, є злегка “придушеною” версією торішнього флагманського чипа 8 Gen 1. Чи жарт – понад мільйон балів в Antutu! Дисплей 6,67 дюйма з яскравою AMOLED-матрицею на 1000 ніт і частотою оновленням картинки 120 Гц теж не може не порадувати покупця.

Honor 90

Девайс впадає в око оформленням блоку камер ззаду – а точніше, за фактом тут навіть два блоки камер. Скло з “пісочною” текстурою приємно лягає в руку, та й екран не підкачав – рамок практично не видно.

Пікова яскравість смартфона – 1600 ніт, що дуже непогано для середньобюджетки. Діагональ AMOLED-матриці становить 6,7 дюйма, частота оновлення 120 Гц. Під капотом вересневої новинки теж ховається Snapdragon 7 Gen 1, тільки злегка розігнаний.

Характеристики камери і зовсім вражають: 200 Мп при f/1.9 точно оцінять любителі мобільної зйомки. Смартфон коштує приблизно 20 тисяч гривень і в руках відчувається відповідно.

Вважаєте, що ми забули щось цікаве з новинок? Поділіться в коментарях, який смартфон середнього цінового сегмента року, що минає, запам’ятався вам найбільше. А ще не забудьте проголосувати за найкращий девайс у нашому Telegram-каналі – підсумки читацьких симпатій підбиваємо 25 грудня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.