iOS краща за Android і ось чому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iOS проти Android, мабуть, найбільше протистояння на світовому мобільному ринку. Ми в редакції Gadgetpage.ru нарахували як мінімум сім причин, чому iOS краще, ніж Android, і готові про них розповісти.

Причина №1: менше модельний ряд — менше проблем із вибором

Одна з переваг платформи Android, це, звичайно, широкий асортимент моделей в різних цінових категоріях і від різних виробників. Android-смартфони представлені у численних форм-факторах та з різноманітними функціями. А ось платформа iOS, навпаки, доступна тільки на iPhone, що для одних може стати дефіцитом, а для інших, навпаки, перевагою.

На відміну від Android-світу, де нові смартфони випускаються чи не щодня, Apple оновлює свої iPhone лише раз на рік, випускаючи обмежену кількість моделей. І це здатне полегшити вибір покупцям, якщо вони зовсім не знають, чого хочуть і які функції їм потрібні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, сила Android полягає у величезній кількості моделей та форм-факторів, але це може стати прокляттям для тих, хто просто не знає, що їм потрібно від нового смартфона.

Досить сказати, що з 2007 року Apple випустила лише 38 смартфонів під керуванням iOS, а Samsung зробила це менш ніж за два роки.

Причина №2: більш якісні програми

Ще одна перевага iOS полягає в тому, що додатки для iPhone відрізняються вищою якістю в порівнянні з аналогами для Android. Справа в тому, що розробники мобільного софту найчастіше віддають перевагу iOS через простоту розробки, ширші можливості монетизації та відсутність необхідності адаптувати програми під широкий асортимент пристроїв.

Нерідко можна спостерігати, як програми, які в Google Play давно «занедбані» розробником, в App Store, навпаки, регулярно оновлюються. Навіть великі розробники спочатку тестують і додають нові функції до своїх додатків на iOS і тільки потім портують їх на Android.

Коли ми враховуємо ігри, більшість 3D-ігор просто працюють краще на iOS завдяки оптимізації чи послідовності. Високий рівень фрагментації Android була названа причиною зупинення розробки кількох кросплатформових програм. У фінансовому відношенні розробка для iOS також більш прибуткова для розробників, а це, на жаль, означає, що вирішення проблеми з додатком Android може зайняти набагато більше часу, ніж виникли вона на iOS.

Причина №3: ​​регулярні поновлення

За останні два роки у світі Android відбулося велике зрушення щодо регулярного оновлення операційної системи. Якщо ви не знали, тепер щомісяця Google пропонує регулярні оновлення бюлетенів, які містять виправлення для відомих експлойтів. OEM-виробники Android повинні запакувати ці виправлення програмного забезпечення та розмістити їх на своїх пристроях.

Лідером з погляду тривалості програмної підтримки серед виробників Android-пристроїв є Samsung. Сьогодні південнокорейська компанія надає своїм флагманським пристроям п’ятирічну підтримку з регулярним випуском оновлень програмного забезпечення протягом усього терміну. Сюди входять чотири великі оновлення системи Android та п’ять повних років регулярних щомісячних оновлень безпеки. Власні обіцянки Google по оновленню пропонують лише три оновлення операційної системи, але відповідають п’яти рокам регулярних щомісячних виправлень.

Це, звичайно, вражає користувачів Android, але тьмяніє в порівнянні зі стратегією Apple щодо регулярного оновлення iOS. Хоча компанія ніколи офіційно не озвучує свої плани оновлення, але користувачі можуть розраховувати на багаторічну програмну підтримку, незалежно від того, яку модель iPhone вони оберуть.

Наприклад, випущений у вересні 2015 року iPhone 6S спочатку поставлявся з iOS 9 і отримував оновлення до 2021 року, тобто останньою доступною для нього версією ОС стала iOS 15. Пристрій шестирічної давності працював під керуванням останньої версії ОС, в той час як Galax , випущений того ж року, перестав отримувати оновлення ОС ще 2018 року. Тим не менш, треба віддати належне Samsung, адже корейська компанія випускала регулярні виправлення безпеки для цього смартфона до березня 2020 року, а останнє оновлення було випущено у жовтні 2020 року.

В даний час iPhone Xs, як і раніше, активно підтримується Apple. Жоден телефон Android, випущений 2017 року, не має офіційної програмної підтримки від виробника.
Так, як і скрізь, у світі Android є винятки, такі як серія Fairphone, але з погляду програмного забезпечення і, отже, довговічності пристроїв, Apple перевершує конкурентів.

Причина №4: сумісність із іншими пристроями

Фірмові функції AirDrop і Hand-off забезпечують iPhone зв’язок з іншими пристроями Apple, будь то iPad або Mac без додаткового програмного забезпечення. А ось Google, незважаючи на всі зусилля, що докладаються, поки не може запропонувати для Android-пристроїв гідної альтернативи.

Тісна інтеграція iPhone з іншими пристроями Apple не обмежується вікном браузера, аж до того, що ви можете використовувати Mac для відповіді на дзвінок, що надходить на iPhone.

Причина №5: висока продуктивність

В даний час жоден мобільний процесор, що використовується в Android-смартфонах флагманського рівня, не може зрівнятися з точки зору продуктивності та енергоефективності з чіпсетами Apple A Bionic власної розробки американської компанії.

Високий рівень продуктивності iPhone досягається в тому числі за рахунок ефективного використання пам’яті, а тому iPhone, хоч і мають максимум 6 Гбайт оперативної пам’яті, помітно перевершують топові Android-смартфони, що навіть мають в рази більше ОЗУ.

Причина №6: відсутність сторонніх додатків

Одна з найчастіших скарг власників Android-пристроїв пов’язана з величезною кількістю попередньо встановленого софту. Навіть такий великий виробник, як Samsung, грішить установкою на пристрої додатків і сервісів, якими клієнт, можливо, ніколи не скористається.

А ось iPhone, на відміну від більшості Android-пристроїв, не має жодних попередньо встановлених сторонніх програм. Так, ви можете заперечити, сказавши, що всі непотрібні програми можна у будь-який момент видалити. Однак у випадку з деякими смартфонами, наприклад, OnePlus, деякі сторонні програми можуть бути вбудовані в ОС, а тому буває складно зрозуміти, де закінчуються роздуті програми та сервіси та починаються системні ресурси.

Причина №7: термін служби акумулятора

Так, серед Android-смартфонів є справжні «монстри» із гігантськими акумуляторами. Однак більшість моделей все-таки програють iPhone з точки зору автономності, оскільки iOS має кращу оптимізацію, що позитивно позначається на часі автономної роботи.

Наприклад, iPhone 13 Pro Max, незважаючи на те, що вже знято з виробництва. залишається одним із самих «довговічних» смартфонів на ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.