На всіх військових базах США заборонили смартфони Huawei і ZTE

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пентагон розпорядився припинити продаж на всіх військових базах США смартфонів виробництва китайських компаній Huawei і ZTE.

Про це 2 травня написало видання The Wall Street Journal.

Пристрої Huawei і ZTE можуть представляти непридатний ризик для особового складу, даних і операцій міністерства. У світлі цієї інформації недоцільно продовжувати їх продаж в магазинах міністерства, – наводяться в матеріалі слова представника Міністерства оборони майора Армії (сухопутних військ) США Дейва Істберна.

Військовий уточнив, що за останній рік в торгових точках на військових базах США було реалізовано близько 2,4 тис. смартфонів від Huawei і ZTE.

Представник військового відомства зазначив, що військовим США не забороняється купувати зазначені пристрої десь ще і використовувати їх, але слід «мати на увазі ризики для безпеки», які з цим пов’язані. Істберн не виключив, що Пентагон в офіційному порядку опублікує рекомендації для військовослужбовців щодо даних смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За відомостями джерел видання, в Міноборони США вважають, що за допомогою даних смартфонів китайська влада може відстежувати переміщення їх власників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.