Найкращі смартфони Xiaomi за співвідношенням ціни та якості у 2023 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 6 хв.

Xiaomi – один з найбільших у світі виробників смартфонів, флагмани якого успішно конкурують з Apple і Samsung. Але також у модельному ряду китайської компанії є маса бюджетних і середньобюджетних пристроїв. Покупці, які не розбираються, нерідко губляться у величезному асортименті і не знають, який гаджет купити в магазині. Для вас ми зібрали найкращі смартфони Xiaomi за співвідношенням ціни та якості, доступні у 2023 році. До добірки увійшли пристрої різних цінових категорій, тому кожен знайде для себе відповідну модель.

Реклама

Redmi 12C – бюджетник, вартий уваги

Бюджетний гаджет був випущений наприкінці 2022 року, але він досі популярний. Він створений для тих, хто шукає недорогий смартфон для дзвінків, спілкування в месенджерах і соцмережах, і володіє всіма базовими функціями сучасних гаджетів. Так, у нього немає топової камери і AMOLED-дисплея, але і продається він за мінімальну ціну, тому не варто пред’являти до нього завищені вимоги.

Телефон вийшов досить громіздким – 168,76 х 76,41 х 8,77 мм. Це обумовлено значними розмірами дисплея – 6,71 дюйма. Він створений на базі недорогої IPS-матриці роздільною здатністю 720 х 1650 точок. Частота – 60 Гц, щільність пікселів – 268 ppi, максимальна яскравість – 500 ніт. Передача кольору може приємно здивувати. Від такого бюджетного смартфона очікуєш зовсім бляклих кольорів, але тут все рівно навпаки.

В основі апаратної частини лежить чип MediaTek Helio G85. У нього невисока продуктивність, тому для сучасних ігор гаджет не підійде. Або ж доведеться знизити налаштування графіки до мінімальних і середніх значень. Від кількості пам’яті теж не потрібно багато чого очікувати – 3/4 Гб оперативної і 6/128 Гб постійної. Але передбачений слот для флешки до 512 Гб.

У Redmi 12C встановили не найгіршу камеру. Головний модуль має роздільну здатність 50 Мп, а доповнює його датчик глибини різкості на 0,1 Мп. Вдень смартфон знімає непогано, але при мізерному освітленні кадри виходять дуже слабкими – без деталізації і з помітним шумом.

За автономність відповідає батарея на 5000 мА-год. На одному заряді гаджет працює понад 16 годин, тобто на весь день його завжди вистачає. У комплект поклали 10-ватний блок живлення. Від нього телефон заряджається за 3 години 45 хвилин, що досить довго за сучасними мірками.

Redmi Note 12 – народний смартфон 2023 року

Цей гаджет було випущено 2022 року, він став украй популярною моделлю в лінійці Xiaomi. Навіть після випуску наступного покоління попит на Redmi Note 12 зберігся. Він безумовно заслуговує на місце в топі найкращих смартфонів за співвідношенням ціни та якості.

Перше, чим підкуповує ця модель – це великий і якісний дисплей. Виробник встановив у телефон AMOLED-матрицю розміром 6,67 дюйма і на 2400 х 1080 точок. Частота оновлення кадрів – до 120 Гц, щільність пікселів – 450 ppi, пікова яскравість – 1000 ніт. Телефоном зручно користуватися навіть під яскравим сонцем.

За продуктивність відповідає чип Snapdragon 685. Різноманітність версій гаджета вражає. Тут є варіант для кожного користувача – 4/128, 6/128, 8/128, 6/256, 8/256 Гб. І додатково ще є слот для microSD об’ємом до 1 Тб, тому з вільним місцем для зберігання файлів проблем бути не повинно.

Щодо камер набір теж непоганий. Основний модуль має роздільну здатність 50 Мп, і його доповнили ультраширококутником на 8 Мп і макро-об’єктивом на 2 Мп. Вдень до якості знімків взагалі не причепитися, а в сутінках і в темних приміщеннях якість різко погіршується.


Телефон поставляється з блоком живлення на 33 Вт, що заряджає акумулятор за 65 хвилин. Ємність батареї становить 5000 мА-год – стандарт для багатьох смартфонів Xiaomi. Автономності вистачає на весь день. Наприклад, на телефоні можна протягом 17 годин дивитися відео із середньою яскравістю дисплея.

Poco X5 Pro 5G – недорогий смартфон з хорошою камерою

Цей смартфон ніколи не претендував зайняти місце серед флагманських пристроїв, але у нього непогані технічні характеристики. У нього встановили AMOLED-дисплей пристойних розмірів – 6,67 дюйма. Роздільна здатність стандартна для телефону такого рівня – 2400 х 1080 пікселів. Частота кадрів – 120 Гц, пікова яскравість – до 900 ніт, щільність – 395 ppi. До якості зображення на екрані жодних питань. Дисплей не відстає від флагманських пристроїв.

Відмінна комплектація з чохлом і блоком живлення на 67 Вт. Джерело: gsmarena.com
Технічна начинка у Poco X5 Pro 5G не топова, але цілком вдала. В основі пристрою лежить процесор Snapdragon 778G 5G, який справляється з усіма сучасними іграми і вимогливими додатками. У продаж надійшли версії на 6/8 Гб оперативної і 128/256 Гб постійної пам’яті. Місця для карти пам’яті немає.

Основна камера в смартфоні вражає – це модуль на 108 Мп, який при хорошому освітленні створює кадри рівня флагманів. У сутінках і приміщеннях гаджет теж здатний непогано знімати, хоча якість фотографій знижується.

На тлі чудової головної камери додаткові модулі губляться – це ширококутник на 8 Мп і макро-об’єктив на 2 Мп. А ось фронтальна камера відмінна. При роздільній здатності 16 Мп вона створює чудові селфі-знімки.


До автономності Poco X5 Pro 5G питань немає. Батареї на 5000 мА-год вистачає на один день активного використання гаджета. У комплекті блок живлення на 67 Вт, який заряджає пристрій всього за 53 хвилини до 100%.

Xiaomi 13 – топ за свої гроші

Ось ми і дісталися до повноцінного флагмана китайського виробника. Звісно, в модельному ряду є ще топовий Xiaomi 13 Pro, але за співвідношенням ціни та якості більше уваги привертає саме Xiaomi 13.

Смартфон однозначно сподобається користувачам, які досі не звикли до величезних лопат. Діагональ екрана цього гаджета – 6,4 дюйма. Це AMOLED-модуль роздільною здатністю 1080 х 2400 пікселів. Щільність пікселів становить 414 ppi, пікова яскравість – вражаючі 1500 ніт. Дисплей дуже якісний, кольори соковиті, а незручностей з використанням гаджета не виникне навіть під прямими сонячними променями.

Технічна начинка теж значна. В основі флагмана лежить топовий Snapdragon 8 Gen 2, для якого не існує нерозв’язних завдань. На телефоні можна запускати будь-які ігри на максимальних налаштуваннях графіки, обробляти відео і вирішувати будь-які інші ресурсомісткі завдання. Варіантів за обсягом пам’яті у пристрою небагато – 8/256 і 12/256 Гб.


Камери в Xiaomi 13 дійсно флагманські. Виробник не став роздувати мегапікселі, а встановив досить скромний за сучасними мірками головний модуль на 54 Мп. Він знімає чудово навіть в умовах слабкої освітленості. Оптичний стабілізатор, 7 лінз, швидкий автофокус – все на вищому рівні.

До головного модуля додали ширококутний на 13 Мп і телевік на 10 Мп з оптичним зумом 3,2х. І фронтальна камера приємно здивувала – у ній 32 Мп.

На відміну від усіх попередніх пристроїв, флагман оснастили батареєю на 4500 мА-год. На максимальній яскравості екрана гаджет здатний пропрацювати до 9-10 годин, що є відмінним результатом. У режимі перегляду відео на середній яскравості батареї вистачить на 17 годин. Заряджається гаджет від штатного 67-ватного блока всього за 40 хвилин.

Підсумки

Ми вибрали найвдаліші смартфони за співвідношенням ціни і якості з модельного ряду Xiaomi. Але у китайського виробника є і маса інших примітних гаджетів, до яких теж можна придивитися. Наприклад, як альтернативу Poco X5 Pro 5G можна розглянути Redmi Note 12 Pro+ зі схожою камерою і не менш продуктивним процесором. Якщо не вистачає грошей на Xiaomi 13, варто звернути увагу на Xiaomi 13T. У ньому менш продуктивний процесор і простіша камера, але зате частота кадрів дисплея досягає 144 Гц. А замість бюджетного Redmi 12C можна звернути увагу і на Poco C40, який має схожі характеристики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: