В Android з’явилися нові корисні функції для різних пристроїв

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Напередодні Нового року компанія Google зробила особливий подарунок для користувачів пристроїв на власній прошивці: корисні функції для Android-смартфонів, а також смарт-годинників WearOS і телевізорів з Google TV.

Реклама

Одне з найбільших нововведень – можливість озвучувати текстові повідомлення під час дзвінка. Подібно до Bixby Text Call від Samsung, який був представлений раніше, система зачитує текст, введений під час голосового дзвінка, що є дуже корисним для користувачів з проблемами мовлення.

До Google TV додано нові безкоштовні канали, кількість яких зросла до 100. Серед них – спеціальний канал, який транслює новорічні фільми напередодні зимових свят.

Розумні годинники WearOS отримали розширені можливості для управління пристроями розумного будинку. Тепер він може активувати деякі моделі роботів-пилососів та керувати освітленням у будинку, регулюючи колірний тон. Крім того, користувачі зможуть встановлювати статус “Додому” та режим “Рутинний” (який буде реалізовано пізніше) з екрану годинника.

Нарешті, новий віджет голосового асистента At a Glance, вже знайомий користувачам смартфонів Pixel, тепер доступний і на Wear OS. Він дозволить користувачам отримувати прогноз погоди та останні новини.

Ті, хто має ключ безпеки з сертифікатом FIDO2, тепер можуть встановити власний PIN-код для веб-сайтів і додатків, які вимагають автентифікації. Це дозволяє їм входити в систему без використання традиційного пароля, що ускладнює доступ до конфіденційних даних для інших.

Покращена функція TalkBack орієнтована на користувачів з вадами зору. Вона створює точні аудіоописи конкретних зображень на основі штучного інтелекту. Нарешті, інструмент Live Caption розширив список підтримуваних мов, дозволяючи створювати субтитри, навіть якщо вони не були попередньо інтегровані у відео. Доступність нового контенту та функцій залежить від регіону, в якому використовується пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: