В Android з’явилися нові корисні функції для різних пристроїв

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Напередодні Нового року компанія Google зробила особливий подарунок для користувачів пристроїв на власній прошивці: корисні функції для Android-смартфонів, а також смарт-годинників WearOS і телевізорів з Google TV.

Реклама

Одне з найбільших нововведень – можливість озвучувати текстові повідомлення під час дзвінка. Подібно до Bixby Text Call від Samsung, який був представлений раніше, система зачитує текст, введений під час голосового дзвінка, що є дуже корисним для користувачів з проблемами мовлення.

До Google TV додано нові безкоштовні канали, кількість яких зросла до 100. Серед них – спеціальний канал, який транслює новорічні фільми напередодні зимових свят.

Реклама

Розумні годинники WearOS отримали розширені можливості для управління пристроями розумного будинку. Тепер він може активувати деякі моделі роботів-пилососів та керувати освітленням у будинку, регулюючи колірний тон. Крім того, користувачі зможуть встановлювати статус “Додому” та режим “Рутинний” (який буде реалізовано пізніше) з екрану годинника.

Нарешті, новий віджет голосового асистента At a Glance, вже знайомий користувачам смартфонів Pixel, тепер доступний і на Wear OS. Він дозволить користувачам отримувати прогноз погоди та останні новини.

Ті, хто має ключ безпеки з сертифікатом FIDO2, тепер можуть встановити власний PIN-код для веб-сайтів і додатків, які вимагають автентифікації. Це дозволяє їм входити в систему без використання традиційного пароля, що ускладнює доступ до конфіденційних даних для інших.

Покращена функція TalkBack орієнтована на користувачів з вадами зору. Вона створює точні аудіоописи конкретних зображень на основі штучного інтелекту. Нарешті, інструмент Live Caption розширив список підтримуваних мов, дозволяючи створювати субтитри, навіть якщо вони не були попередньо інтегровані у відео. Доступність нового контенту та функцій залежить від регіону, в якому використовується пристрій.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ