Відома головна відмінність прийдешніх iPhone 16

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З виходом iPhone 15 компанія Apple відмовилася від бічного перемикача беззвучного режиму. iPhone 15 Pro і 15 Pro Max – перші смартфони, що втратили тумблера і отримали нову фізичну кнопку Action Button. Базові iPhone 15 та 15 Plus все ще оснащуються колишніми перемикачами.

2024 року все зміниться. За даними закордонних ЗМІ, у новому поколінні iPhone 16 колишньої гойдалки не буде як у базових, так і в Pro-версіях смартфонів. На зміну прийде Action Button.

Функціональна кнопка Action Button також зміниться. Вона буде не фізичною, як у нинішніх iPhone 15 Pro, а сенсорною. Тактильно вона відчуватиметься як сенсорна кнопка Home в iPhone 7.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливий датчик сили визначатиме, з якою силою натискає користувач на бічну кнопку. Від сили натискання залежатиме, яка функція увімкнеться. Наприклад, по подвійному легкому дотику може увімкнутися ліхтарик, а по подвійному сильному натисканні – увімкнеться вібро-режим.

ЗМІ також стверджують, що 2025 року вийде четверте покоління iPhone SE. Бюджетний смартфон також отримає сенсорну кнопку Action Button. З цього моменту гойдалка беззвучного режиму залишить фанатів Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.