Apple не може дозволити собі занадто сильно урізати iPhone SE 4

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З чуток, у 2025 році буде випущено iPhone SE 4, і це буде перше велике оновлення з моменту його появи в 2016 році. Існують припущення про те, що він відмовиться від кнопки “Додому”, введе технологію Face ID і прийме сучасний дизайн iPhone 14 – з вирізом та іншими оновленнями.

Трансформація SE у відповідність до лінійки найпопулярніших iPhone має стати успішним кроком для Apple. Але компанії потрібно уникати кількох ключових помилок, щоб не допустити провалу. Ось три основні чинники, на які потрібно звернути увагу.

Оптимізація місця для зберігання

Я думаю, що це твердження не викличе суперечок: Apple завжди була скромною щодо вбудованої пам’яті. Хоча ви можете придбати телефон із величезним сховищем – iPhone 15 Pro можна купити з накопичувачем до 1 ТБ – це коштуватиме вам чималої суми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, Apple часто економить на вбудованій пам’яті у своїх телефонах iPhone SE, де основною метою є зниження витрат. Захисники компанії можуть вказати, що об’єм пам’яті SE виріс за ці роки вчетверо, з 16 ГБ у 2016 році до 64 ГБ в iPhone SE 2022 року, але за сучасними стандартами це все ще небагато. Ми сподіваємося, що iPhone SE 4 буде поставлятися з мінімальною конфігурацією в 128 ГБ.

Нехтування якістю камери

Сьогоднішній iPhone SE являє собою щось незвичайне з точки зору сучасної фотографії смартфонів. На задній панелі у нього всього одна камера, яка, як і раніше, має роздільну здатність 12 мегапікселів, як і під час дебюту серії в 2016 році.

Це не проблема, і фактично продуктивність цієї камери цілком хороша, незважаючи на відсутність нічного режиму в поточному iPhone SE з невідомих причин. Однак нині фото відіграє важливу роль для покупців телефонів, і будь-які натяки на те, що якість фотографій поступається майбутнім моделям iPhone 16 або iPhone 17, можуть відхилити покупців від SE. З чуток, SE отримає оновлення з роздільною здатністю 48 мегапікселів.

Вигнання його з ринку

На мою думку, це становить великий ризик. Значне підвищення вартості завдяки впровадженню великого OLED-дисплея, технології розпізнавання обличчя Face ID і поліпшення камери може бути не настільки привабливим порівняно з базовою вартістю. Особливо якщо порівнювати це з тим, з чого почнеться iPhone 17 до 2025 року.

Можна було б подумати, що бюджетні моделі iPhone завжди будуть добре продаватися, але останні дані про продажі свідчать про зворотне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.