Усі моделі iPhone 16 отримають покращену кнопку “Дії”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple планує поширити одну з головних фіч iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max на всю майбутню лінійку iPhone 16. Йдеться про настроювану кнопку “Дія”.

За даними порталу MacRumors, Apple розробляла цю кнопку з 2021 року. Спочатку вона мала доповнити сенсорні кнопки регулювання гучності та живлення в iPhone 15 Pro, від яких компанія в результаті відмовилася. Зараз на кнопку “Дія” можна повісити функції вимкнення звуку, запуск ліхтарика, доступ до камери, швидкі команди, диктофонний запис, режим фокусування, спеціальні можливості універсального доступу, лупу і перекладач.

Тепер стало відомо, що в лінійці iPhone 16 Apple планує додати ще більше функціональності кнопці “Дія”. При цьому сам елемент управління стане сенсорним із тактильною віддачею. Оновлена кнопка “Дія”, яка розробляється під кодовою назвою Atlas, функціонуватиме аналогічно кнопці Home з Touch ID у старих моделях iPhone або трекпаду з Force Touch на нових MacBook.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з внутрішньою документацією, оновлена кнопка “Дія” буде оснащена датчиком сили натискання, але поки неясно, для чого це потрібно.

Очікується, що Apple також додасть кнопку “Дія” в бюджетний iPhone SE 4-го покоління, випуск якого заплановано на 2025 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.