Названо 6 прихованих налаштувань, які покращать автономність iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Занадто швидко сідає батарея iPhone? Практично всі великі релізи операційної системи iOS викликають безліч нарікань з боку людей, які використовують як старі, так і нові моделі “яблучних” смартфонів. Власники iPhone дуже часто починають скаржитися на суттєво збільшену витрату заряду штатної акумуляторної батареї гаджета. Саме ця проблема виникла після виходу iOS17, що підтвердили численні тести, що довели, що смартфони Apple до апрейту краще тримали заряд АКБ, ніж після оновлення.

У випадках, коли ви зіткнулися з аналогічною ситуацією, вирішити проблему дозволяє правильне налаштування iPhone. Пропонуємо вам шість прихованих налаштувань, що вимагають зміни, що дозволить власникам даних пристроїв підняти їх автономність і максимально заощадити заряд батареї.

Ці дії будуть дуже актуальними для тих, хто встиг оновитися до iOS17, адже відкат до попередньої версії операційної системи неможливий. Залишається лише пристосуватися до поточних реалій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вимкнення “Ефіру активності”

Цей віджет відповідає за оновлення даних у режимі онлайн, а тому він постійно споживає енергію, хай і в невеликих обсягах. Деактивація віджету відбувається в “Параметрах”, де потрібно перейти на вкладку “FaceID та код-пароль”.

Видалення всіх непотрібних віджетів

Практика використання iPhone показує, що віджети, особливі інтерактивні з останньої iOS17, вимагають багато додаткової енергії. Їхнє повне видалення з локскрину та домашнього екрану смартфона дозволить відчутно заощадити заряд батареї.

Вимкнення опції “Зближення пристроїв”, що здійснюється в AirDrop

Ця опція в iPhone орієнтована на постійний пошук девайсів, що знаходяться неподалік. При цьому після їх виявлення на смартфоні активується вібрація та включається анімація. Для більшості користувачів подібний функціонал абсолютно некорисний, а тому його рекомендується деактивувати, перейшовши в “Параметрах”, а потім у розділ “Основні” та підрозділ AirDrop.

Використання офлайн-карток

Багато хто сьогодні під час поїздок як містом, так і за його межами, використовують онлайн-карти місцевості. Щоб заощадити заряд смартфона, можна скористатися картами, заздалегідь завантаженими в інтернеті. У такому разі гаджет не буде так швидко розряджатися, підвантажуючи дані від стільникової мережі під час поїздки.

Вимкнення клавіатурної вібровіддачі

Навіть за заявою розробників iOS17, ця опція після оновлення негативно позначається на автономності пристрою. Відключається вона в “Параметрах”, де слід вибрати “Звуки та тактильні сигнали”, а потім перейти до підрозділу “Відгук клавіатури”.

Вимкнення опції Always-on Display

Про такий крок рекомендується подумати власникам iPhone моделей 14 Pro та 15 Pro. Ця фіча (AoD) помітно спалює заряд батареї. Крім того, вона призводить до прискореного вигоряння дисплея вашого дорогого гаджета.

Виконавши ці операції, власники помітять, що автономність iPhone значно зросла і вони можуть використовувати пристрій довше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.