У мережі з’явився новий концепт iPhone 16 з вертикальними камерами, сенсором LiDAR і кнопкою дії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Випустивши iPhone 15 і iPhone 15 Pro, компанія Apple цього року скоротила розрив між стандартною та “професійною” моделями. Порівняно з попередником iPhone 15 має дисплей із вирізом Dynamic Island, оновлену камеру та досконаліші внутрішні компоненти. Однак ніколи не рано починати робити припущення про те, що компанія представить у лінійці iPhone 16. Новий концепт смартфона демонструє перероблене розташування камер в iPhone 16 і iPhone 16 Plus, а також сканер LiDAR і кнопку дії.

Наступного року ми очікуємо значних змін у лінійці iPhone 16. Незважаючи на те, що Pro-моделі стануть головною подією заходу, компанія подбає і про те, щоб стандартні моделі отримали помітні оновлення. Останній концепт iPhone 16, створений користувачем @upintheozone, демонструє задню і передню панелі смартфона, вихід якого очікується у вересні 2024 року.

Apple поступово нарощує свої зусилля в галузі доповненої реальності, слідом за випуском гарнітури Vision Pro. Нещодавно в останній бета-версії iOS 17.2 компанія реалізувала можливість запису просторового відео для моделей iPhone 15 Pro. Ця функція використовує вдосконалену апаратну частину камери iPhone 15 Pro і сканер LiDAR для запису глибини об’єктів і людей у кадрі. Новий концепт iPhone 16 передбачає наявність такого ж сканера LiDAR у стандартних моделях iPhone 16.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як видно на концептах, сканер LiDAR розташований у тому ж місці, що і в Pro-моделях. Якщо Apple піде цим шляхом, то стандартні моделі вперше зможуть похвалитися цим датчиком з моменту його появи в не-Pro пристроях. Також можна помітити, що сенсори камери розташовані не по діагоналі, а по вертикалі. Apple перейшла на діагональне розташування сенсорів камери ще в iPhone 13.

Автор концепту також припускає, що Apple замінить перемикач режиму звуку на моделях iPhone 16 кнопкою дії. Наразі тільки моделі iPhone 15 Pro оснащені такою кнопкою, що забезпечує розширену функціональність смартфону. У стандартних моделях, як і раніше, використовується кнопка вимкнення звуку. Крім того, Apple оновить сенсори камери iPhone 16, оснастивши їх швидшим 3-нм чипом, як і в моделях iPhone 15 Pro.

Крім апаратного забезпечення, Apple також працює над впровадженням функцій генеративного штучного інтелекту в iOS 18. Завдяки новим апаратним і програмним оновленням iPhone 16 буде ефективніше конкурувати зі своїми “професійними” побратимами і пристроями інших компаній. Apple анонсує iPhone 16 у другій половині наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.