Топ-5 ігрових смартфонів, які варто купити наприкінці 2023 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

“Ігровий смартфон” – розлогий термін за мірками 2023 року. З одного боку, багато виробників випускають цілі лінійки смартфонів, призначені спеціально для геймерів. У такі моделі навіть додають всякі особливі фішки на кшталт RGB-підсвічування і просунутої системи охолодження. З іншого боку, флагмани від А-брендів хоч і не просуваються суто як ігрові пристрої, але теж чудово підходять для мобільного геймінгу.

Реклама

Асортимент величезний – можна вибирати з десятків флагманів від різних вендорів. Але днями редакція зарубіжного порталу Android Authority випустила добірку з п’яти оптимальних моделей – нижче докладно розповімо про ці девайси.

Xiaomi Poco F4 GT

Poco F4 GT – перевірена модель, яку зараз можна знайти від 15 до 19 тисяч гривень. З ключових фішок тут футуристичний дизайн, потужний процесор Snapdragon 8 Gen 1, фізичні геймерські тригери, стереозвук від JBL і кайфовий OLED-дисплей з частотою оновлення в 120 герц і підтримкою HDR10+. А ще є підтримка реактивної дротової зарядки потужністю 120 Вт. Від нуля до ста відсотків “покофон” заряджається всього за 17 хвилин – просто фантастика.

Що щодо недоліків? Камери на 64+8+2 Мп тут відверто середні – якщо фотоможливості важливі, краще розглянути до покупки іншу модель.

Nubia Red Magic 8S Pro

RedMagic 8S Pro – геймерський девайс, однак найпомітніша фішка в нього далеко не ігрова. Річ у тім, що фронтальна камера у “нубії” захована під екраном – просто кайф для тих, кому не подобаються вирізи, “чубчика” і отвори. Однак тут потрібно враховувати, що якість зйомки на таку фронталку буде нижчою за середню.

Що стосується заліза, то тут встановлено чип Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, продуктивності якого вистачить ще на роки. А ще радує, що акумулятор тут підвищеної ємності – на 6000 mAh, завдяки чому навіть з ненажерливим екраном на 120 герц автономність буде відмінною.

Asus ROG Phone 7

Цей девайс багато в чому навіть схожий на попередній. Наприклад, у нього теж при собі ємний акумулятор на 6000 mAh і чип Snapdragon 8 Gen 2. Але є і кілер-фічі. Наприклад, AMOLED-екран тут максимально просунутий – максимальна частота розгортки тут становить 165 герц. А ще є відразу два порти USB-C, RGB-підсвічування і просунута система охолодження GameCool 7.

Плюс у конфігурацію на 16/512 Гбайт віддають за чудовою ціною. Однак не забувайте, що Asus з кожним роком приділяє дедалі менше уваги ринку смартфонів, тож на довгу підтримку оновленнями не розраховуйте. При цьому, як зазначила редакція Android Authority, це “найкращий ігровий смартфон для більшості людей”.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Найтоповіший топ для тих, кому не подобаються варіанти від китайських брендів. Не знаємо, чи залишилися у 2023 році окремі фанати S Pen – стилус Android Authority просуває як кілер-фічу. Але загалом “ультра” дуже хороша. У неї при собі, можливо, найкращий 6,8-дюймовий OLED-дисплей з високою герцовкою в класі, найпотужніший процесор Snapdragon 8 Gen 2 (спасибі, що не Exynos), кайфова основна камера на 200 мегапікселів і батарея на 5000 mAh. Щоправда, в комплекті немає зарядного пристрою, але так чинять уже всі А-бренди – доведеться змиритися.

iPhone 14 Pro Max

Цікаво, що редакція порталу не обрала для добірки актуальне п’ятнадцяте покоління – натомість у топ потрапив саме 14 Pro Max. З одного боку, 15 Pro Max точно дуже хороший для ігор. З іншого боку, для більшості користувачів вистачить і можливостей минулого покоління, тим паче що з ігровими можливостями “п’ятнашки” на старті були деякі проблеми.

Так, у 14 Pro Max немає титанового корпусу і нової кнопки на торці, однак сам по собі апарат дуже крутий. У “макса” при собі гігантський AMOLED-дисплей з ProMotion, топове тріо камер на 48+12+12 мегапікселів, шикарні стереодинаміки і акумулятор, завдяки якому девайс без проблем живе весь день від одного заряду, а то й більше.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: