HyperOs – нова сторінка в історії Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще недавно ми писали про те, як чекаємо на нову фірмову MIUI 15 , які нововведення порадують користувачів. Але Сяомі вирішили все змінити в останній момент. Замість MIUI 15 корпорація презентувала HyperOs. Це сучасна ОС на базі Android, яка тепер замінюватиме MIUI на нових гаджетах. Про особливості HyperOs та про те, які смартфони Xiaomi отримають її, розповіли у цьому матеріалі.

Дата виходу операційної системи HyperOs

Офіційна дата виходу – 26.10.2023. Китайські користувачі зможуть оцінити новинку вже цього року. А з початку 2024 року вісь з’являтиметься на пристроях, що підтримуються в інших країнах.

Перший смартфон, який отримав нову вісь – топова модель Xiaomi 14. Також HyperOS вже стоїть іншою новою технікою. Наприклад: смарт-годинник Xiaomi Watch S3, телевізор S Pro 85 Mini LED.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Оригінальна назва ОС для китайського ринку – SurgeOS. HyperOS – варіант для глобального варіанту. Фото: vnexplorer.net

Які пристрої отримають нову вісь

HyperOS – не тільки прошивка, а новий погляд на керування технікою. Тому встановлюється вона не тільки на телефони (MIX Fold 2 і 3, Сяомі 13, 13 Pro, 13 Ultra), а й на:

  • ТБ: S Pro Mini LED 65/75/85;
  • камери. Наприклад, Smart Camera 3 Pro PTZ version;
  • нові смарт-колонки від Сяомі;
  • планшети: модель Pad 6 та свіжіші.

Нову ОС отримають телефони 13Т/Т Pro, 12Т/Т Pro, 11Т. Redmi та POCO також перейдуть на HyperOS. У першому півріччі варто чекати на оновлення на Redmi K60, K60 Extreme Edition, K60 Pro, POCO M6 Pro, F5, F5 Pro. Про те, які моделі надалі можуть отримати нову прошивку, користувачі зможуть дізнатися в 2024 році на офіційному сайті компанії.

Що буде у прошивці Xiaomi HyperOs

Користувачі покладали великі надії на MIUI 15. Нам обіцяли зміни в різних сферах:

  • більш сучасний та продуманий дизайн на базі стилю Material You, нові анімації;
  • нововведення в галузі безпеки та конфіденційності. Наприклад, щоб у користувача була можливість давати програмам дозволені дозволи тільки на певний термін;
  • покращене управління оповіщеннями: можливість групувати їх, більш тонко налаштовувати відображення;
  • підвищення гучності та продуктивності, при цьому зниження енергоспоживання пристрою;
  • покращений режим багатозадачності (одночасне керування кількома програмами на одному екрані) та багато іншого.
Нова вісь виявилася навіть більш продуманою та цікавою, ніж MIUI 15. Фото: mavink.com

Що з обіцяного реалізовано у HyperOs та що є нового?

  1. Поліпшений дизайн . Компанія справді надихалася стилем Material You. Це дозволило створити візуально легку та зрозумілу оболонку. При цьому розташування іконок та пунктів меню залишилося практично незмінним. Користувачам не доведеться перебудовуватись під нову вісь. Також розробники додали нові анімації. Наприклад, у додатку «Погода» є нові ефекти світанку, заходу сонця, грози.
  2. Шторка тепер більше схожа на версію iOS . Дизайнери додали плеєр у цю зону. Іконки розташовані до нижньої частини екрана, а не закінчуються на середині.
  3. Невеликі зміни є у Меню . Деякі пункти тепер скомпоновані інакше. Наприклад, у вкладці «Шпалери та персоналізація» тепер зібрані налаштування тем, шпалер, шрифтів, іконок та Always on Display. Раніше всі ці пункти були у різних вкладках.
  4. «Плаваючі» вікна програм (відкриті поверх основного екрану) тепер можна обертати, розгортати.
  5. З’явився новий повзунок, за допомогою якого можна регулювати гучність вібрації.
  6. У розділі “Батарея” тепер більше ємної інформації. Користувач може переглянути стан акумулятора, його температуру.
  7. Як і було заявлено, посилено продуктивність та енергоефективність (якщо порівнювати з MIUI 14). Це означає, що нова вісь підвищує можливості гаджета. При цьому розряджається і нагрівається під час роботи менше.
  8. Користувачам доступна синхронізація з HyperConnect. Це новий рівень роботи з гаджетами у межах однієї екосистеми. Вона дозволяє зв’язати смартфони, ТБ, планшети, годинник, камеру і т. д. В екосистемі можна не тільки підключатися до інших пристроїв, які включені до неї, але й синхронізувати вміст, сповіщення (дзвінок можна відхилити або прийняти не тільки на смартфоні, але і планшеті чи ПК), паролями тощо.
  9. Покращена взаємодія із розумним помічником Xiaomi AI Assistant. Це також дозволить вивести роботу в екосистемі та автоматизацію розумного будинку на новий рівень. Але поки що більшість інтелектуальних можливостей помічника доступна в китайській версії.
  10. Як і було обіцяно, покращено систему безпеки . Разом з Trusted Execution Environment можна більш тонко керувати налаштуваннями конфіденційності та убезпечити дані.

HyperOS – справді нова сторінка в історії бренду Сяомі. З її допомогою користувачі, мабуть, зможуть вступити у нове майбутнє, знайоме нам з поп-культури. Майбутнє де всі гаджети синхронізовані, а голоси і жестів достатньо для комфортного і швидкого управління всіма пристроями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.