Забудьте про Samsung Super Zoom: новий Android-флагман пропонує революційну телефотокамеру

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми очікуємо офіційних анонсів Nubia Red Magic 9 Pro та серії Honor 100, а також головного героя сьогоднішньої статті – Realme GT5 Pro.

Ті, хто уважно стежить за китайським ринком смартфонів, вже знають, що стандартна версія GT5 з’явилася на Далекому Сході 4 вересня, з того часу компанія Realme почала тизерити модель Pro як пристрій, який змінить індустрію. Сьогодні на своїй офіційній сторінці у Weibo компанія Realme злегка прочинила завісу таємниці, показавши деякі можливості камери Realme GT5 Pro. І, схоже, що у Galaxy S24 Ultra з’явився реальний конкурент на горизонті. Чи витримає S24 Ultra Super Zoom цю майбутню битву?

Давайте подивимося, що ми витягли з цього маленького та дивного анонсу камери.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хай живе новий король телефото?

Головною темою анонсу стала перископічна телефотокамера GT5 Pro. Вона оснащена сенсором IMX890 виробництва Sony з розміром 1/1,56 і роздільною здатністю 50 Мп, у поєднанні з QBC (Quad Bayer coding, коли чотири сусідні пікселі захоплюють тільки один колір) і pixel 4-1 pixel binning на додаток до цього. Цей сенсор був представлений рік тому як рішення для верхнього середнього діапазону, в першу чергу, для основної камери смартфонів середнього рівня і навіть деяких флагманів, таких як OnePlus 11.

Варто зазначити, що використання QBC для захоплення одного кольору чотирма пікселями у поєднанні з бінінгом пікселів дійсно покращує чутливість при недостатньому освітленні та дозволяє отримувати відмінні знімки в таких умовах. Це чудова базова платформа.

Отже, що змінилося? Realme стверджує, що це перший випадок, коли такий великопіксельний сенсор використовується у перископічній телекамері. Телеоб’єктив Realme GT5 Pro підтримує 3-кратний оптичний зум, 6-кратний зум без втрат і до 120-кратного суперзуму. Установка такого великого сенсора в перископну камеру має свою ціну, в прямому значенні слова, і, за словами представників Realme, це найдорожча зум-камера перископа в смартфоні.

Snapdragon 8 Gen 3 + IMX890 =?

Як другий компонент рівняння, звичайно ж, виступає найновіший кремній від Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 3. Xiaomi вже запустила в Китаї свою 14-ту серію, оснащену вищезгаданим процесором, але про можливості ISP нового чіпа поки нічого не відомо.

Realme повідомляє про новий “супер-движок для роботи зі світлом і тінями”, який використовує всі можливості Snapdragon 8 Gen 3. З китайського перекладу можна зробити висновок, що йдеться про розширений режим HDR. Новий процесор може обробляти одне зображення на 44% швидше, ніж попередня модель.

Realme GT5 Pro вперше підтримує технологію DOL-HDR на телезйомці. Це може призвести до отримання гідних знімків з хорошим динамічним діапазоном, а також покращення якості нічних телефотознімків. Вишнею на торті є співпраця Realme з ArcSoft, компанією, що спеціалізується на штучному інтелекті та обробці зображень.

Технічні характеристики Realme GT5 Pro з чуток

Технічні характеристики Realme GT5 Pro:

  • Розмір та вага 160,84 × 78,09 × 7,65 мм, 240 г 
  • Дисплей 6,78″ OLED, 144 ГЦ 
  • Процесор Snapdragon 8 Gen 3 
  • Оперативна пам’ять, пам’ять та ціна 16/256 ГБ 
  • Програмне забезпечення Android 14 з фірмовим інтерфейсом Realme UI 
  • Камери 50-Мп основна камера (Sony LYT-T808), 50-Мп телекамера (Sony IMX890), 3-кратний оптичний, 6-кратний без втрат, 120-кратний суперзум, 32-Мп камера для селфі
  • Розмір акумулятора 5400 мАг
  • Швидкість заряджання 100 Вт провідна, 50 Вт бездротова

Висновок та роздуми

Realme GT5 Pro буде представлений у Китаї найближчими днями, і ми дізнаємося, наскільки хороша його телефотокамера, коли зробимо кілька знімків. Нам слід бути скептиками, оскільки часто телефони з Далекого Сходу роблять ставку на великі заяви та цифри у специфікаціях, а кінцевий результат виявляється не таким вражаючим.

Проте, буде дуже цікаво подивитися, як такий великий сенсор із технологією QBC та об’єднанням пікселів працюватиме під телеоб’єктивом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.